torstai 24. lokakuuta 2013

Pala kurkussa..

Tän viikon treenit jäi vähäisiksi.
 
Maanantaina Pyry sai pitää ansaittua tokotaukoa, tosin energiaa tuossa olis ollut vaikka kuinka paljon normilenkitysten jälkeen, ja aktivointipelin kanssa saatiin vähän energiaa purettua.
 
Tiistai
 
Tiistaina käytiin treenaamassa narttubortsun ja hänen omistajansa kanssa kentällä. Suunnitelmissa oli vähän sellaista rennompaa ja hauskempaa treenaamista.
 
Aluksi oltiin Pyryn kanssa yksin kentällä, ja otettiin pari kertaa hypyn jälkeistä tolpan kiertoa, ja nyt tein sen silleen lopuksi, että ohjasin tolpan kiertoon suoraan paikaltani (normaalisti olen askeleen ottanut eteenpäin avuksi). Sitten muutaman kerran otin Pyryn perusasentoon, jätin, ja menin kopin taakse piiloon ja kutsuin. Pyry tykkää tällaisesta etsintäleikistä ja saa käyttää lihaksiaankin juoksemiseen. Ja tehtiinköhän seuraamisesta maahanmeno lisäksi ja seuraamista A-esteen kautta, sekä hyppyesteen kautta.
 
Sitten tuli seuraa, ja alkeisagilityryhmällä oli kokoontuminen siinä kentällä samaan aikaan. Siinä sitten meni järjestyksenvalvoja Pyryn pasmat sekaisin, kun joku päästi koiransa vapaaksi, ja se juoksi kentän poikki toisen ihmisen luo. Pyry rupesi huutamaan sen vuoksi, ja meni vähän aikaa että sain tolkun koiraan. Pyryn näkökulmasta koira oli karannut omistajaltaan, ja eihän se käy tokokentällä.
 
Sen jälkeen tehtiin sitten suoraan paikkamakuu, ja tuosta kiihtymisestä johtui sitten koko paikkamakuun aikainen vinkuminen. Sain sitten lopettamaan vinkumisen "rauhallisesti"-pyynnöllä, ja sitten pystyin vapauttamaan Pyryn rauhallisena olosta. Ei selkeästi olisi pitänyt tehdä heti paikkamakuuta kiihtymisen jälkeen. Sain sitten tehtyä sen jälkeen uudestaan paikkamakuun yksin, ja toinen ohjaaja seurautti siinä ympäri koiran kanssa ja Pyry ei kääntänyt edes katsetta toiseen koiraan. Sentään yksi onnistuminen. Lisäksi tehtiin lyhyitä seuraamisia.
 
Keskiviikkona pala kurkussa vähän jokaisella..
 
Keskiviikkona piti mennä tokotreeneihin, mutta....
 
Mulla on töiden jälkeen taas Nekku-kissa ulkona vähän aikaa, kun Pyrykin pääsi. Yksinänihän en Nekkua ota ulos, kun en pysty katsomaan molempien perään samaan aikaan. Eli Jani oli kyllä paikalla. Naapurin "pellon" puolella oli naapurin kissa metsästämässä, ja Pyryhän ei siitä välitä ja antaa sen olla siellä. Mutta Nekku huomasi kissan (yleensä ei huomaa niitä ollenkaan), ja lähtikin sen luo juoksemaan. 

Olin ennen sitä huutanut Janille että ottais Pyryn sisään, mutta näköjään Jani oli jo mennyt sisälle ja jättänyt meidät keskenään. No Pyrylle tulikin sitten hätä että tulee kissojen välinen tappelu, ja lähti perään. Sain kerran pysäytettyä, mutta sitten lähti, ja sitten kaikki kolme juoksi naapurin suuntaan ja minä perässä. Naapurin rajalla löysin Nekun ja huutelin Pyryä. Nekun kävin viemässä sisälle, ja käskin Janin Pyryn perään. Pyry tulikin sitten heti meidän pihalle, kun Jani vihelteli sen kotiin. 

En ole ehtinyt käymään kysymässä naapurilta että paljonko niiden lapset sai traumoja, kun koira jahtasi niiden kissaa. Aika epätodennäköistä että Pyry ottaisi kissaa kiinni, todennäköisesti vaan pysäyttäisi ja luikkisi sitten pois kun kissa puolustautuu.
 
No sitten Pyryhän oli vähän kiihdyksissä ilmeisesti vielä sisällä, ja en tajunnut sitä kun annoin Pyrylle dentastixin. Sen syömisen jälkeen Pyry tuli mun luo nieleskelemään ja yritti köhiä. Sillä oli juuttunut pala hammasluuta nieluun. Jonkin aikaa se yritti oksentaa ja köhiä ja nieleskellä, ja alkoi vinkumaan ja vähän hätääntymään. Suussa ei näkynyt mitään ja Jani yritti kaivaa sitä sieltä kurkusta mutta ei saanut. Sitten Pyry alkoi käymään vaikeaksi, ja päätettiin lähteä Porvooseen eläinlääkäriin (ainoa jossa oli aikaa ottaa vastaan). 

Eläinlääkärillä edelleen nieleskeli ja aristi kurkkua, ja päättivät katsoa Pyryn suuhun. Pyry piti rauhoittaa, mutta rauhoitus ei rauhoittanut kunnolla Pyryä, joten laittoivat vahvemmat aineet. Siellä nielussa eikä kurkussa mitään enää näkynyt, mutta nielu oli vähän vahingoittunut siitä hammastikusta. Pyry sai sitten kipulääkkeet muutamaksi päiväksi ja sai ohjeeksi syödä pehmeätä ruokaa useamman päivän.
 
Pyryllä kesti taas pitkään herääminen, ja yöllä sain käyttää sen sitten asioilla, ja söi kipulääkkeen puolikkaan. Aamulla suostui syömään vedessä pehmennyttä kuivaruokaa. Toisen puolikkaan kipulääkkeestä sai monessa osassa kun ei suostunut syömään kokonaan. 

Eläinlääkäri varoitteli että kipulääke on sitten maukas, ja koirille mieleen, että sen saa sitten piilottaa lukkojen taakse. Ei sitä tarvitse Pyryltä varjella, mutta Nekku pääsi siitä hajulle, ja yritti osan iltaa sitten murtautua kaappiin jonne sen kipulääkkeen laitoin. Lopetti vasta kun näki että siirsin kipulääkkeet pois kaapista ja annoin kissoille lihatikut syötäväksi. Ryökäle kissaksi se on...
 
Tästä tapahtumasta johtuen on sitten myös anti-dobing-varoaika, eli kilpailukielto 28 vrk nukutusaineesta sekä kipulääkkeistä. Meillä peruuntuu siis Kouvolan näyttely 10.11.13 ja suunnittelemani toko-koe 9.11.13. Katsotaan peruuntuuko myös agility sunnuntailta, vai olisko Pyry jo silloin kunnossa.
 
Meidän tokotreenit loppuu maanantailta ja keskiviikolta, ja todennäköisesti siirtyy sunnuntaille, jolloin on myös arkitottistreenit Kotkan Kivalla. Vähän harmi, että on sitten vaan kerran viikossa treenit, ja varsinkin sitten kun sunnuntaisin on aina kaikkia näyttelyitä ja kokeita juurikin, niin paljon jää käymättä treeneissä, eikä saada häiriötreeniä varmastikaan tarpeeksi. Olis myös kiva että olis treenejä ke-to, ettei agitreenit ja tokotreenit olisi peräkkäisinä päivinä, mutta minkäs teet. Ehkä ensi viikolla treenataan Kotkassa lappalaiskoiratreeneissä.

Ehkä sitten yritetään toko-kokeeseen 23.11. Kotkassa tai 1.12. Porvoossa. Pitänee miettiä että kumpi olis parempi. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti