torstai 3. lokakuuta 2013

Agitreenit

Kun tokossa menee hyvin, niin agissa vaan ei mene.

Lauantaina käytiin tekemässä itsekseen kentällä agitreeniä. Pyry oli tosi herkällä tuulella. Ilmeisesti siksi kun olin ollut koulutuksessa kolme päivää, enkä puuhannut Pyryn kanssa juuri mitään, ja toiseksi meillä on ollut paljon treenitaukoa nyt. Pyry rupesi hidastelemaan pienistäkin eleistä, ja alkoi herkästi kyseenalaistamaan että mitä nyt oikeasti tarkoitin. Yritti jostain syystä ekaa kertaa aloittaa keppejäkin väärältä puolelta, kun ei mukamas tiennyt mitä tehdä. Itsellä meni sitten vähän hermot, eikä kummallakaan ollut kivaa. Yritin tehdä putken ja A:n erottelua, mutta mitäpä siitäkään tuli.

Tänään oltiin sitten meidän omatoimiagitreeneissä. Tällä hetkellä taas tuntuu, että olisi parempi jos meillä olisi kouluttaja, varsinkin kun en osaa lopettaa ajoissa.

Tässä on eka rata:

Treenattiin eka putkella takaaleikkausta. Eli lähtö oli 4-esteellä, ja siitä 4-5-esteet ja putkeen ja putken päässä oli namialusta. Tosi hienosti Pyry kyllä meni aivan välittämättä mun liikkeestä. Sitten treenattiin persjättöä putken jälkeen esteelle 7 ja siitä 8-esteen kautta A:lle, ja A:n kontaktia treenattiin. Tehtiin myös esteet 1-9 putkeen. Sitten oli taukoa, ja tokalla kerralla vielä treenattiin erikseen A:lta 10-esteelle lähettämistä siten, että laitoin namialustan sinne esteen taakse. Se irtoaminen on ollut vaikeampaa, kun itse en ole liikkeessä. Loppu meni hienosti, ja taidettiin tehdä koko rata. Tähän olisi pitänyt sitten jättää treenit, varsinkin kun lopetettiin kun meni hyvin, ja Pyry oli innokkaana.

Mutta koska treenikaveri esitti toisen radan, niin piti sitten kokeilla sitäkin.

Tässä rata:


Tällä radalla Pyry vähän meni miten sattuu, en sitten tiedä ohjasinko myös miten sattuu, kun ei ollut ketään antamassa silleen palautetta.

1-esteeltä ohjaus vastakädellä 2-esteelle meni hienosti ja A:lle meni hyvin. A:lla koiran ollessa kontaktilla vaihdoin toiselle puolelle A:estettä ja menin lähemmäs 4-estettä. Siitä sitten lähetin Pyryn 4-esteelle, valssilla 5-esteelle ja valssilla kepeille. Meni yllättävän hyvin, tosin Pyryllä ei enää ollut niin paljoa vauhtia kuin alussa. Hienosti Pyry meni 7-esteelle - renkaalle - 9-10-esteille. Mutta 11-putki oli vaikea, ja meinasi mennä sitten A:lle useampaan otteeseen. Ja tässä kun kiljaisin ettei menisi, niin Pyryllä heti laski into, kun ei tiennyt mitä saa tehdä ja mitä ei. On se vaikea. Olisi tuossa varmaan pitänyt vähän valssata, niin ei olisi yrittänytkään A:lle.

Loppukin meni ihan ok. Paitsi kun olin kieltänyt A:lle menosta, niin Pyry sitten valitsi putken seuraavan kerran kun aloitettiin alusta 1-3-esteet. Vaikka kontaktiesteet on paljon vahvemmat kuin putki. Ja sitten kun lopulta yritin tehdä sitä alun putken takaaleikkaustreeniä, niin sekään ei enää onnistunut, kun Pyry lukitsi heti tokan esteen jälkeen renkaan, kun tokalla radalla mentiin siinä kohtaa rengasta.

Ja kun yritin vielä ekan radan esteitä 4-8, niin meinasi joko mennä väärässä kohtaa renkaalle, tai sitten putken jälkeen lukitsi edessä olevan esteen, eikä sitä 7-estettä. Lisäksi A:lla kun käskin pysähtymään, niin Pyry pysähtyi sitten liian aikaisin, ja jopa A-esteen yläpäässä, eikä sitten yhtään tiennyt että missä kohtaa pitäisi pysähtyä. Meinaan kyllä vaihtaa käskysanan kontaktiesteille, kun koira menee ihan sekaisin että missä vaiheessa pitää pysähtyä. Nina Manner meinasi että ei tarvisi vaihtaa, mutta luulen että se on parempi vaihtaa. Kepit Pyry meni ekat kerrat ihan ok vauhdilla, ja oikein. Vähän lopputreeneissä rupesi hidastamaan. Yhtä nopeasti kentällä ei mene kuin meillä omalla pihalla, mutta luulen että johtuu siitä, että omat kepit antaa periksi, joten niissä voi mennä lujaa suoraan, kun kepit väistyy tieltä.

Jotenkin jäi vähän huono maku treeneistä, vaikka aluksi meni ihan hyvin, ja moni kohta meni hyvin. Itse en taas tajunnut leikkiä Pyryn kanssa tarpeeksi, vaan käytin nameja. Pitää alkaa miettimään että missä vaiheessa yrittäisin päästä Kotkaan treenaamaan. Meillä näitä omatoimitreenejä on vielä 3-4 kertaa. On meillä vielä se tokokoe tässä kuussa, sekä loppukuusta Nina Mannerin treenit.

Kotona treenattiin tänään pariin otteeseen keppien takaaleikkausta ja se meni tosi hienosti.

Olin ajatellut mennä Pyryn kanssa lauantaina epiksiin Hyvinkäälle, mutta nyt tuntuu että ei kyllä mennä. On taas ollut taukoa, ja meillä ei treeneissä taas mene niin kuin haluaisin. Aika paljon on tosin minun syytäni. Itse voisin olla enemmän täysillä mukana ja keskittyä siihen leikkimiseen, ja vähän suunnitella paremmin treeniä, ja tietää että kuinka paljon kannattaa treenata. Mutta ehkä seuraavalla kerralla taas saa paremmin suunniteltua.

4 kommenttia:

 1. I'm sad that Pyry didn't take place in the podium :( But I'm happy that Pyry coped in obedience. I will keep my fingers crossed in next competion.

  VastaaPoista
 2. Do you like my drawing or not? I strived that drawing was similar to Pyry.

  VastaaPoista
 3. Your drawing of Pyry was very nice, if you don't mind, I would like to put in my blog.

  VastaaPoista
 4. Thank you! Of course you can :)

  VastaaPoista