torstai 17. lokakuuta 2013

Tokotreenit ennen koetta

Ei ne tokotreenit menny ihan kuin suunnittelin.

Viime keskiviikkonahan treenasin yksin, tosin sain aika hyvän draivin Pyrylle, ja sain pidettyä treenin tarpeeksi lyhyenä ja vauhdikkaana. Sunnuntaina sentään päästiin testaamaan sitä maneesia ja käytiin eri porukassa tokoilemassa.

Maanantaina oli porukkaa, mutta en tajunnut pyytää ketään liikkuroimaan. Saatiin sentään tehtyä paikkamakuu muiden kanssa. Pyry seuraaminen oli vähän tahmeeta tosin. Pyry meinaa vaan valahtaa lonkalleen makuussa (onhan se hyvä ettei kuitenkaan selälleen käänny makaamaan, kun tokosääntöjenhän mukaan se on kiellettyä :D ).

Eilen meitä oli kaksi treenaamassa, Kiri the valkkari seuranamme. Pyry otti aika paljon häiriötä Kiristä, ilmeisesti koska se äänteli normaalia enemmän (tekivät kokeenomaisen treenin). Otin paikkamakuuta Kirin juostessa kentällä, ja kaikki liikkeet palkattuna. Pari liikettä otin vain lennosta peräkkäin. Estehyppy tehtiin kerran, ja ennen ja jälkeen lämmittelyä esteellä (vauhdista ylihyppyjä). Jäävät oli hienot, paitsi seisomisessa käveli pari askelta perässä, mutta varmaan sanoin jotenkin epämääräisesti käskyn. En ottanut uudelleen, ettei Pyry ala taas kyseenalaistamaan liikettä.

Tehtiin liikkuroituna pari kertaa seuraamisen alku, että ekan käännöksen jälkeen palkkasin (tai siis siinä vaiheessa kun oli hyvä kontakti). Pyryllä on taas seuraamisen alussa näköjään kadonnut kontakti, joten sitä sitten treenataan nämä muutama päivä ennen koetta. Tehdään siis puol askelta/askeleen seuraamista siten että kontakti on alusta alkaen, enkä palkkaa jos kontakti tippuu. Hyvin meni ainakin tuossa illalla kun sitä treenailtiin. Aamulla treenattiin sitten nopeaa maahanmenoa vauhdista ja jalalla polkaisulla tehosteella. Meni aika hienosti.

Tänään otetaan tuolla viereisellä kentällä ennen agittelua varmaan kokeenomainen treeni, ja sitten perjantaina otetaan sitten vaan kääntymis- ja viretreeniä. Lauantainahan on äidin synttärit, joten siihen tulee pakollinen vapaa, ja sunnuntaina sitten onkin koe.

Virallisesti alkoi jännittämään, kun tuli koekutsu. ALO-luokassa on 12 koiraa, ja Pyry on villakoiranartun ja valkkariuroksen välissä paikkamakuussa. Se on kahden tuomarin koe, joten mietityttää että onko ALO ja AVO luokat samaan aikaan ja viereisissä kehissä, ja mitähän siitäkin tulee, esim. luoksetulossa??!!

Liikkeet on hallussa, ainoa jännityksen aihe on Pyryn vireen kestäminen koko kokeen. Varsinkin kun palkatta se välttämättä laskee, kun sosiaalinen palkka ei ole vielä ihan kunnossa. Lisäksi tietenkin oma liikkurin kuuntelutaito, oikean- ja vasemman erottaminen, oikeiden käskyjen muistaminen vähän hermostuttaa. Mun muisti kun ei jännitystilanteessa ole mikään järjettömän hyvä.

ALO-luokan kokeen ajankohdaksi on laitettu 12.15, ja pyritään olemaan n. tuntia ennen paikalla. Pyry tarvitsee uudessa paikassa jonkin verran aikaa, että se pystyy toimimaan. Onneksi ei olla alkupäässä järjestyksessä muutenkaan, niin kerkeää virittelemään sen paikkamakuun jälkeen.

Sori, kun tulee niin paljon juttua tästä, mutta tää on MUN JA PYRYN EKA KOE!!!! Kaikki tunnelmat kirjataan. :D Pitäisi ottaa videollekin joskus noita treenejä, niin ei tarvisi selostaa niin paljon. :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti