sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Arkitottista, tokoa ja vähän agilityä

Tänään käytiin Kotkan kivan arkitottistreeneissä, treenattiin koiran omaehtoista kontaktia, maahanmenoa ja temppua. Oli se tunti aika pitkä aika treenailla, vaikka pidettiinkin taukoja aika lailla.

Maahanmenot Pyry meni hienosti, mutta sitten kun kouluttaja tuli katsomaan, niin Pyry tarjosi vain seisomista. Todennäköisesti sen takia, kun sanoin aika korkealla äänellä, lyhyesti, ja Pyry oli siinä vaiheessa jo tehnyt niin monta kertaa maahanmenoa, että alkoi kyseenalaistamaan, että haluanko maahanmenoa vai jotain muuta. Tehtiin tosin sen jälkeen taas monia nopeita maahanmenoja. Temppuina tehtiin kaikkea pujottelua, puolenvaihtoja yms. Ei Pyry välittänyt yhdestäkään koirasta kentällä, se oli vain töissä! Ja hienosti leikkikin lelulla treenien lopussa, mitä se ei oikein Heinlahden kentällä ole tehnyt.

Sitten käytiin Siltakylässä treenaamassa hevostallin maneesissa ensi tokokoetta varten. Pyry sai käydä katsomassa heposiakin ennen sitä. Oletin että Pyry olisi enemmän ollut innostunut haistelusta ja hevosten hajuista, mutta ei oikeastaan. Enemmän kiinnostunut se oli minun kanssa tekemisestä. Kuitenkin enemmän sitten häiritsi maneesin kaikuminen. Ei meinannut alussa pystyä leikkimäänkään kun kaikui. Nopeasti kuitenkin tottui, ja tehtiin seuraaminen, molemmat jäävät ja luoksetulo. Palkkasin kyllä jäävissä ja luoksetuloissa. Loppua kohti seuraaminen vain parani. Ja hyvin leikki jälkeenpäin. Joten pitää tosiaan viettää aikaa ennen koetta siellä maneesissa jonkin aikaa, että Pyry tottuu hallissa tekemiseen.

Käytiin pitkällä lenkillä kaupungissa, ja silti Pyry vaan on koko ajan tekemisen puutteessa.

Tehtiin sitten vähän agikontaktitreeniä tänään pihalla, ja kun se meni hyvin, niin vaihdoin paikkaa. Sitten menikin vähän aikaa, että Pyry tajusi pysähtyä kontaktille toisessa paikassakin. Kyllä se siitä kai..

Ja tehtiin keppitreeniä, ja tästä otin videotakin todisteeksi. Kepit menee tälleen kotipihassa muovikepeillä, kentällä se on sitten hitaampaa kun kepit ei annakaan samalla tavalla periksi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti