sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ensimmäinen toko-koe käyty korkkaamassa Orimattilassa. Tuomarina oli Marita Packalén.

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen kytkettynä: 8,5 (lopussa oli täyskäännös ja liike seis ja Pyryn mennessä perusasentoon astuin sen hännän päälle ja se kiljaisu ja ponkaisi pystyyn)
Seuraaminen taluttimetta: 9 (Parasta Pyryn seuraamista, mitä siitä voi saada irti)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10
Luoksetulo: 10
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Estehyppy: 9 (haisteli estettä hypyn jälkeen)
Kokonaisvaikutus: 9

Yhteensä 190 pistettä, eli ALO1 ja kunniapalkinto!

Aika pitkään saatiin odottaa että ALO-luokan koe alkaisi. No, tutustuttiin meidän paikkamakuun vieruskaveriin; valkkariuros Shiroon, ja jännitys paikkamakuusta hälveni kun sain tietää valkkariuroksen olevan leikattu ja Pyry ei siitä ollenkaan välittänyt. Itseä jännitti koko aamun, mutta kyllä kokeesta sitten selvittiin.

Pyry ei maneesissa ollenkaan haistellut maata, mikä oli tosi hienoa. Eikä välittänyt kaikumisestakaan. Maneesissa oli AVO-luokan koe samaan aikaan, mutta maneesi oli verkolla jaettu kahteen, ja se antoi aika hyvän näkösuojan. Pyry ei ainakaan ottanut hirveästi häiriötä toisen puolen suorittajista.

Luoksepäästävyydessä Pyry istui hienosti paikallaan, ja heilutti vaan häntää tuomarille.

Paikkamakuussa jouduin antamaan kaksi käskyä maahan menoon, ja kaksi käskyä sivulle tuloon. Varmaan johtui siitä, että treenasin sitä maahanmenoa jonkin verran ennen meidän vuoroa. Kuitenkin Pyry katsoi hienosti kokoajan ryhdikkäästi minua, eikä juurikaan vilkuillut sivuille. En tiedä huomasiko tuomari vai eikö välittänyt, mutta antoi siitä kuitenkin 10. Moni muu nousi seisomaan, haisteli maata, nousi seisomaan yms.

Odottaessa yksilöliikkeiden vuoroa leikittiin ja nostettiin Pyryn virettä. Se onnistui aika hyvin, ja Pyry oli kivan rento ja innokas meidän vuorolla.

Seuraamiset meni mun mielestä hyvin, jossain käännöksessä ihan hetken jäi jälkeen, muuten oli hieno. Paitsi että astuin ekassa seuraamisessa Pyryn hännän päälle loppuperusasennossa. Hienosti piti kontaktia ja kaikkea.

Liikkeestä maahanmenossa meni hienosti ja nopeasti maahan, mutta jouduin käskemään kaksi kertaa istumaan. En taaskaan tiedä huomasiko tuomari, vai eikö välittänyt, kun ei laskenut pisteitä.

Luoksetulo oli hienosti laukalla ja hyvä sivulletulo, ihan 10:n arvoinen.

Liikkeestä seisominen oli kanssa ihan täydellinen ja nopea. 10:n arvoinen

Estehypyssä tosiaan Pyry hyppäsi ja sen verran lähelle estettä, että pystyi siitä haistelemaan hyppyestettä ennen kuin tulin sen sivulle. Ei kuitenkaan liikkunut ollenkaan. Tästä ilmeisesti meni piste, ja tuli 9. 

Kokonaisvaikutus siis myös 9, ja tuomari neuvoi, että pitää muistaa liikkeen jälkeen, etten liikkuisi paljoa, jotta en villitse koiraa enempää.. Niin, sanoin kyllä, että ongelmana on normaalisti se liika rauhallisuus, ja tuomari meinasi että Pyry tekee niin hyvin, ettei tarvitse miettiä tekeekö vai ei.

Siis Pyryllä juurikin on ollut välillä ongelmana liika rauhallisuus, ja ollaan tietty tehty sen eteen töitä, ja tässä on tulos. Joten niinkään haittaa, jos jostain syystä vaikuttaa liian innokkaalta. Sen ansiosta Pyry teki liikkeet hyvällä vireellä ja innokkaasti. Seuraavan kerran pitää vaan muistaa ottaa Pyry "haltuun" nopeammin sivulle.

Olen siis enemmän kuin tyytyväinen tulokseen, ja vaikka olisi ollut tiukempi tuomari, niin silti helposti oltaisiin saatu ALO1-tulos. Nyt yritetään sitten saada kaksi 1-tulosta lisää, niin tulisi se TK1. Voisiko se tapahtua jo tänä vuonna jos tähdet ja kuu ovat oikeassa asennossa. Tällaisia pisteitä en odota seuraavilta kerroilta, toivon vaan että liikkeet eivät mene nolliksi, niin on mahdollisuuksia 1-tuloksiin. Seuraavan kerran sitten joko 9.11. Porvoossa tai 23.11 Kotkassa pienen mietinnän jälkeen.

Parantamisen varaa on aina. Maasta istuminen meni taas kahdella käskyllä. Tässä pitää taas tehdä töitä ettei jumitu. Lisäksi estehypyssä pitää kai naksutella tms sitä, ettei koske hyppyesteeseen. Ja seuraamisessa voisi panostaa siihen katsekontaktiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti