torstai 13. elokuuta 2015

Wessmanin agivalmennus

Ollaan me oikeasti kaikenlaista tehty, vaikka ei päivityksissä näy. Mulla on kamera aina väärässä paikassa, ja en ole viitsinyt kovinkaan paljoa päivitellä, kun en ole saanut kuvia. Vieläkään ei kuvia ole luvassa, mutta lupaan että niitä tulee... ja sitä treenivideota...

Viime perjantaina käytiin omatoimitreeneissä Loviisan kentällä. Pyryä en ottanut mukaan kun oli kuuma, ja se ei suostu edes lyhyille lenkeille.Haltin kanssa itseasiassa opeteltiin takaaleikkauksia, valsseja ja persjättöjä kohdasa 5-6. Persjätöllä yritin opettaa vähän tiukempaa käännöstä, mutta vasta edessä olevan palkan avulla onnistui kunnolla, muuten tuli alussa tosi isoa kaarta ennen kuin huomasi suunnan (vaikka iiiihaan varmasti olin ajoissa). Persjätöllä voi tehdä tiukkojakin käännöksiä, koska Pyrykin pystyy siihen, niin haluan opettaa Haltillekin. Porokoiralle se on kuitenkin hyvä tapa ohjata. Tietty niitä takaaleikkauksiakin pitää treenata.

Samalla tehtiin rengasta, minimuuria ja minipituutta. Kohta voisi siirtyä sitten medimuuriin ja nostaa rengas maksikorkeuteen, nyt kun Haltista tulee 1-v.. Kotona oleva rengas on ihan tuttu, ja hyppää sitä nätisti mutta kentällä oleva rengas on liian outo, ja selkeästi alussa ei aina ole varma mistä välistä pitää hypätä. Nytkin kyllä joka kerta hyppäsi oikeasta kohtaa mutta näytti vähän arpovan. Otin vain kerran osana rataa renkaan. Tehtiin 30 cm rimoilla.

Wessmanin agivalmennus

Koska oli lämmin, ja Pyryllä edelleen se patti anturassa, otin Haltin Wessmanin treeneihin sunnuntaina. Yritin kyllä myydä treenikerran pois, kun Haltilla olisi alkanut myös agin jatkokurssi Loviisassa samana sunnuntaina ja lisäksi Haltilla on niin moni asia kesken, eikä olla päästy niitä edellisiäkään Wessmanin ohjeistuksia treenaamaan tarpeeksi, mutta jouduttiin osallistumaan.


Tehtiin lähinnä suoraa rataa, ja lelulla palkkaamista, oikeiden linjojen ohjaamista (kohdat 1-7). Piti tehdä tokalla kerralla valssiharjoituksia, mutta Halti alkoi väsyä (jäi epäuskoisena katsomaan lentävää palloa), niin ei kannattanut alkaa tekemään mitään käännöksiä. Lopuksi palkattiin ruoalla, kun ei enää palkkaantunut leluilla. Olisin lopettanut treenin jo reilusti aiemmin, mutta valmentaja halusi vielä jatkaa... kyllä se ruoalla teki, ja ihan hyvin vielä, mutta käännöksissä huomasin hidastumista. Rimat oli 30 cm korkeudella.

Palautteena jälleen tuli motivaatio, eli paljon motivoivia treenejä, eikä mitään kieputuksia, vaan mahdollisimman suoraan juoksurataa. Oikeasti, oli tosi lämmin ja Halti ei ole tehnyt kovin pitkiä treenejä, niin ei ihmekään että väsyi. Kyllähän valmentajan mukaan se kuitenkin ihan hyvin jaksoi näinkin lämpimällä, porokoiraksi siis. Lisäksi pitäisi opetella takaaleikkausta ja sen tarjoamista oman sijoittumisen avulla. Eli itse seison esteen sivusuunnassa, lähetän Haltin edeltä esteelle, ja palkka lentää Haltin eteen. Näin Halti myös oppii mun omasta rintamasuunnasta että kumpaa kautta pitää kiertää este.

(Toissapäivänä treenattiin molempien kanssa tuota takaaleikkausta yhdellä esteellä kotona, Pyrykin kuitenkin hyötyy tosta treenistä, ja se pystyttiin Pyryn kanssa ottamaan osaksi rataa nopeasti.)

Keskusteltiin valmentajan kanssa myös siitä, että missä vaiheessa voi fyysisesti aloittaa A-esteen, keppien ja keinun kokonaan suorittamisen. Todettiin että vielä ehkä odotetaan n. kuukausi pari että voi alkaa harkita noita, ja keinua periaatteessa voisi muutaman viikon/kuukauden päästä (Halti yli vuoden), koska sitä nyt ollaan tehty pienellä liikkeellä. Vielähän ei olla koulutuksellisesti siinä vaiheessa että voidaan noita alkaa tekemään, paitsi keinua voisi koulutuksellisessa mielessä.  En ole A-esteelle (boksi) tai kepeille (kujat) juurikaan tehnyt valmistavaa treeniä, kun boksia ei ole käytössä Loviisassa. Kujia ollaan tehty vähän, ja vähän eri suunnista sisäänmenon etsimistä, mutta ei sen enempää. Koska aloittaessa, haluaisin pystyä vapaasti etenemään katsomallani tahdilla, enkä sitten odotella sopivaa ikää.

Haltin kanssa pitäisi kyllä tehdä vaan niin paljon erilaista treeniä, että pitäisi tehdä (ja teen) kunnon treenisuunnitelma, että kaikkea tulisi varmasti treenattua. Varsinkin hypyn tarjoaminen, hyppyjen palkkaamiset, hetsaaminen lelulle (+ hypyn kautta), putken tarjoaminen, takaaleikkaukset, sylkkärit, vauhtitreenit ja esteosaaminen. Tuntuu että jotain jää auttamatta treenaamatta ja toisaalta tuntuu että etenen todella hitaasti, kun ei ole selkeää suunnitelmaa.

Pyryn maanantain treenit jäi väliin (kävin siivoamassa ravirataa muiden LSK:n ryhmien kanssa), ties kuinka monetta kertaa ja alkaa olla pitkä treeniväli, että olisi kiva päästä Pyryn kanssa treenaamaan. Turhan lämpimät ilmat taas on, mutta illalla ei kai enää niin lämmintä ole. Ensi kuussa olisi toiveena kuitenkin päästä kisaamaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti