tiistai 18. elokuuta 2015

Pyryn agitreenit; saksalainen

Saksalaista, saksalaista, saksalaista... eilen oli pitkästä aikaa Pyryn agitreenit.

Saksalainen siis melkein joka esteellä. Esteille 3, 5, 8, 9, 11 (piirretty väärinpäin ratapiirrokseen), 12, ja 14.

Saksalainen siis käytännössä on takaakierto-päällejuoksu-persjättö yhdellä esteellä. Tarkoituksena jatkaa eteenpäin takaakierrolta matkaa, ja yleensä tarvitsee takaakierron jälkeen vaihtaa ohjauskättä (siksi persjättö). Itse en aina edes tee päällejuoksua välissä, mutta olen yrittänyt nyt korjata tapani. Pyry tosin ei tarvitse sitä päällejuoksua väliin välttämättä.



Alussa oli laitettu tarkoituksella 1-2-esteille tiukka käännös, mitä on nähty viime aikoina paljon kisoissa. Ei varmaan ongelma, jos on bordercollie, joka ei vaadi ohjaajan liikettä saadakseen täyden vauhdin, mutta Pyrylle tuollaiset aloitukset on vaikeita, kun se ei saa tarpeeksi vauhtia.

Pyry oli kuitenkin niiiiiin hyvällä tuulella ja vauhdikas, että haukuttamalla sain Pyryn lähtemään vauhdilla ja vastakäännöksellä kääntymään tiukasti ekalle putkelle (ainakin kerran). Mä en todellakaan tehnyt noita kaikkia saksalaisia Pyryn kanssa, vaan siinä vaiheessa kun alkoi näyttää että "taas joutuu tekee takaakierron", niin lähdettiin vaan tekemään suoraa rataa muutama rundi, ja aina joka toinen saksalainen radasta.

Kuulemma meillä menee vasemman puolen kierto paremmin, kuin oikea puoli. Eli oikealta puolelta kiertämistä pitäisi harjoitella. Lisäksi huomasin (tai muistin taas) että pitää harjoitella noissa tekniikkakohdissa, eli esim. saksalaisissa vauhtia, ja pitää palkata pelkästään tekniikasta. Samoin putkiin menemisistä. Tein kerran ennen putkea niin tiukan rytmityksen, niin Pyry kääntyi putkelta pois.

Pyry oli niin onnellinen kun sai olla treenaamassa ja vielä ilman Haltia. Pyry kyllä säteili ihan kokoajan ja oli kokoajan ihan valmiina ihan mihin vaan. Oli se kyllä tosi kivaa. Itsellä meinasi loppua kunto, kun vedettiin muutamia rundeja täyttä juoksua ja Pyryhän juoksee sitä kovempaa mitä kovempaa itse juoksen. Ja siinä sitten huomataan että pitäisi ehkä vähän enemmän omasta huolehtia yleiskunnosta....

Tänään käydäänkin sitten Mannerin treeneissä Pyryn kanssa. Pyryllä on aika paljon taukoa ollut myös valmennuksistakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti