sunnuntai 16. elokuuta 2015

Haltin agitreenit

Haltin kanssa aloitettiin Loviisan Seudun Koirissa jatkokurssi. Se alkoi jo viime viikolla, mutta ei päästy silloin. Tällä kertaa teemana oli irtoaminen, ja tämä sopi hyvin meille.

1. harjoitus:



Aluksi tehtiin treeniä, että namialusta oli 1-esteen takana, ja lähetin esteen vieresta alustalle. Seuraavaksi namialusta 2-esteen takana ja viimeiseksi 3-esteen takana. Lähetys tehtiin molemmilta puolilta esteitä ja itselläni tarkoituksena, että en liiku mukana liikaa, vaan annan Haltin itsenäisesti suorittaa.

Lopuksi tehtiin ilman namialustaa ja lähetys lisäksi putkeen. Halti meni hienosti kokoajan mun edellä esteet, ja hienosti meni putkeen oikeaan päähän tosi pienellä ohjauksella. Tässä palkkasin pallolla eteen.

2. harjoitus
Sitten harjoiteltiin sivusuunnassa irtoamista, itse pyrin olemaan kaukana esteestä, ja Halti irtoaa namialustalle. Tehtiin kahteen suuntaan, ja siten että olin myös melkein 2-esteen tasolla.

3. Harjoitus

Muut harjoitteli keppejä, mutta Halti ei vielä keppejä tee. Toinen treenimahdollisuus oli puomi, jota ei olla tehty kovin montaa kertaa, kun tarkoituksena olisi päästä Agi-Kotkien kentällä tekemään madallettua puomia, jotta vauhti pysyisi hyvänä ja Halti hiffaisi paremmin puomin idean.

Tehtiin siltikin nyt puomia, ei se meidän treeni siihen hajoa, jos Halti täyskorkeaa puomia tekee, ja opettelee menemään yli. Ekat pari kertaa meni vähän totutellessa (aika vauhdikkaasti silloinkin meni), ja että se 2on2off on eteenpäin, eikä sivulle heti kun ylettää jalat maahan. En uskaltanut aluksi juosta kovempaa vierellä, kun aikaisemmin Haltihan meni niin kierroksille mun juoksusta, että pomppi vähän sinne sun tänne eikä keskittynyt. Nyt kyllä sitä ongelmaa ei tullut, ja kesti hyvin mun juoksemisen vierellä ja ohi. 2on2offin teki joka ikinen kerta ja siinä välissäkin muutaman kerran. Pari oikein hienoa puomin suoritusta saatiin, siten että se oikeasti lähti puomille käskyllä "puomi-kii", ja laukkasi edeltä puomin päähän. Vähänkö siistiä, muut kerrat vähän autoin ja toistin alastulokontaktin yläosan kohdalla "kii"-käskyn.

Toinen syy miksi en haluaisi juosta mukana on se, että en halua että Halti jää kiinni mun liikkeeseen, vaan suorittaa itsenäisesti, olin itse missä tahansa. Mutta tätä voikin treenata ihan sitten omalla ajallakin.

Lopuksi tehtiin vähän rallirataa, eli alla olevaa rataa. Lähetin 1 ja 2-esteiden välistä Haltin takaakierrolla 1-esteelle ja siitä sitten loput esteet. Rytmitin mielestäni hyvin 2-esteellä käännöstä varten ja Halti kääntyi aika hyvässä kulmassa, ja ei tarvinut paljoa juosta, kun Halti kyllä eteni hyvin mun ohi ja eteen putkelle ja siitä pallopalkka.
Eli hypyn tarjoamiset ovat tuottaneet tulosta. Pitää joka tapauksessa jatkaa hypyn ja putken tarjoamistreeniä + useammalla hypyllä ja useammalla putkella, sekä niitä takaaleikkaustreenejä (ja kääntymistä oikeaan suuntaan). Näyttää hyvältä näin, vaikka Wessmanin viime viikkoisen treenin jälkeen tuntui vähän toivottomalta, että ei olla edistytty ollenkaan.

Olen ollut aika niuho ruokapalkan kanssa viime aikoina (kun ei meinaa lelu kelvata kun on ruokaa taskussa) ja olen joko jättänyt ruoan kokonaan pois tai pitänyt vähän vähempiarvosta ruokaa mukana, ja palkannut lähinnä lelulla. Tänään mulla oli nakkia mukana treeneissä ja noissa irtoamistreeneissä palkkasin namialustalla ja nakilla. Silti pystyin palkkaamaan myös lelulla tällä kertaa (vaikka ruoka oli kuvioissa), joten ollaan tämän suhteenkin edistytty. Se olisikin tavoite, että pystyisin palkkaamaan niin lelulla kuin ruoalla samoissa treeneissä, riippuen siitä mikä palkkaus mihinkin sopii.

Tästä on hyvä jatkaa... oli kivat treenit ja oikeasti tarpeeksi helpot, missä pystyi hyvin motivaation ja vauhdin pitämään korkealla, ja tämähän on tavoite Haltin treeneissä tänä syksynä. Motivaatio opetetaan niin korkeaksi tälle lajille, että se pystyy sitten vanhempana tekemään vaativampiakin treenejä hyvällä motivaatiolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti