maanantai 10. elokuuta 2015

Liebster Awards

Liebster Awards

Minut on haastettu kiitos Sari kysymyksistä :)





Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.

Sääntöjä:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.



Haastajan kysymykset:

1. Mitä harrastat koiriesi kanssa?
- Tällä hetkellä agility on pääpainossa, ja olen alkanut ottaa lajin viime aikoina aika tosissaan, siis että jotain lajia voisi porokoiran kanssa tosissaan harrastaa, se jää nähtäväksi.

Pyryn kanssa ollaan harrastettu tokoa, ja tänä kesänä saanut sen TK2-koulutustunnuksen. Haltin kanssa ollaan tehty perusteita tokosta, mutta en tiedä kuinka paljon tullaan tokoa harrastamaan jatkossa.

Pyryn kanssa ollaan jäljestetty aiemmin, mutta tarvisin treeniryhmän, jossa treenata säännöllisesti.

Muuten kaikenlaisia temppuja ja pyöräilyä koirien kanssa.

2. Mitä harrastuslajia haluaisit vielä joskus kokeilla?
- FH-jälki vaikuttaa kivalta, ollaan Pyryn kanssa sitä kokeiltukin. Lisäksi koiratanssi ja rallytoko voisivat olla hyvää vaihtelua, näitäkin ollaan Pyryn kanssa vähän kokeiltu lappalaiskoiraleireillä.

3. Kuulutko johonkin koirayhdistykseen ja jos niin mihin?
Kuulun kahteenkin. Eli Loviisan Seudun Koirat ry (Loviisassa), jossa olen sihteeri ja nettisivujen päivittäjä tällä hetkellä. Siellä olen käynyt kisaryhmässä tokoilemassa Pyryn kanssa, ja kohta alkaa Haltin agilityn jatkokurssi seurassa. Pyryn kanssa lähinnä omatoimitreenailemassa kentällä agia.

Toinen seura on Agi-Kotkat ry (Kotkassa), johon liityin toissa vuonna muistaakseni. Siellä treenaan Pyryn kanssa agilityä, ja yritän saada Haltin talvikaudelle ryhmään samaan paikkaan. Siellä olen alkanut kisaamaan.

4. Minkä ikäisenä sait ensimmäisen koirasi?
Tarpeeksi vanhana, eli Pyry on ensimmäinen koirani, eli 28-vuotiaana. Tuntuu että odotin liian pitkään, mutta ehkä olen nyt vasta tarpeeksi kypsä koiranomistamisen haasteisiin ja vastuun ottamiseen eläimistä, ja aiemmin opiskelin, rakennettiin yms, jolloin tuntui että ei olisi ollut tarpeeksi aikaa kasvattaa nuorta koiraa. Mutta ehkä olisikin ollut. Alaikäisenä kotona ei saatu koiraa, mutta oli kissoja, kaneja ja marsu.

5. Mitkä ovat koirasi/koiriesi parhaat puolet?
Pyryllä hajuaisti, se siis on löytänyt lukuisia hävinneitä tavaroita, ja karanneita kissoja. Se on myös älykäs (mikä voi olla aika raivostuttava puoli), mutta se on kuin ihmisen mieli, ja ymmärtää pienimmästäkin vihjeestä (eri asia sitten kiinnostaako sitä).

Haltin parhaimpia puolia on sen järkyn hyvä keskittymiskyky, rauhoittumiskyky, harrastuksissa sen taistelunhalu ja ahneus. Se on hyvin seurallinen ja mielellään mukana kaikessa. Halti on myös hallittavuudessaan tosi helppo.


6. Mikä piirre koirassasi ärsyttää?
Pyryllä riistavietti, se vaikeuttaa irtipitoa. Lisäksi itsenäisyys siinä mielessä, että se tekee mielellään päätöksiä ja toteuttaa ne, huolimatta mikä mun mielipide niistä on.. Eli ajoittainen korvattomuus. Ärsyttää myös juoksuaikoina sen "aggressio" muita uroksia kohtaan ja oman reviirin lähellä muiden koirien ohittaminen on silloin aika vaikeaa - varsinkin talvella kun ei voi aina ottaa etäisyyttä.

Haltilla ei oikeastaan ärsytä juuri mikään, paljon sillä on vielä opittavaa ja se on aika koulutusvaiheessa noin arjen suhteen. Se alkaa herkästi haukkumaan/vahtimaan olemattomia saadakseen ihmisiin liikettä, pennumpana oli ärsyttävää kun Halti piti käyttää ennen töihin menoa esim. pissalla, mutta se ei millään ehtinyt kun se puuhasi ja riekkui kaikkea muuta. Halti myös haukkuu ilosta kun näkee tuttuja ihmisiä/koiria, ja myös noin yleensäkin ihmisiä jotka tulee yllättäen. Joskus ehkä ärsyttää, kun haukkuu sellaisille jotka pelästyy haukkumista. Pitäisikö siis asialle tehdä jotain..

7. Minkä piirteesi luulet koiraasi sinussa ärsyttävän?
Pyryä ärsyttää ehdottomasti hoitotoimenpiteet, varsinkin jos emäntä vie eläinlääkäriin tai fyssarille/hierojalle jossa pitää olla paikallaan ja vieras ihminen käsittelee.

Halti ei vaan aina ymmärrä mitä se emäntä tarkoittaa milläkin "tempun opettamisyrityksellä". Halti ei vaan tajuuu..


8. Mlloin koirasi on sulosimmillaan?
Pyry kun se tulee kerjäämään ruokaa, miten nappisilmältä voi koira näyttää, ja tietty aamuisin, kun se heittäytyy jalkoihin rapsutettavaksi.

Halti tulee välillä halittavaksi sohvalle siten, että se menee etujalkojensa varassa makaamaan sohvalle viereen ja takapää (yleensä) on lattialla ja usein vielä venyttelee etujalkojaan. Siinä se on kainalossa söpöilemässä vaikka kuinka pitkään. Nekku ei yleensä arvosta Haltin sohvalle kampeamista.

9. Millainen on lempilenkkinne?
"Kartanon lenkki". Eli lähellä on Etelä-Sarvilahden Kartano, jonne vie pitkä hiekkatie, jossa ei juurikaan kulje muita, joten voin pitää molempia vapaana aika hyvällä mielellä. Se on hyvä tie myös pyöräillä koiran kanssa.

10. Mitkä ovat koirasi/koiriesi 5 käytetyintä lempinimeä?
Pyry: Köppis, Pökkis, Pökkinen, PyrPyr, Köpsis

Halti: Haldi, Haltinen, vaava, pikkukoira, räyhis


11. Mihin rotuihin haluaisit vielä tutustua?

Mudi
Alkukantainen rotu Unkarista, hyvä kestävä helppohoitoinen karva, ja joskus jopa sähäkkä. Eniten siinä silti häiritsee pieni koko. Olen tavannut silti aivan mahtavan ihanan mudin, joka on jopa Haltin kokoinen.

Australianpaimenkoira
Tätä mietin jo ennen porokoiria. Eniten siinä häiritsee karva (lumipaakut jää talvella ja risut kesällä), ja töpöhännät sekä terveysasiat.

Australiankelpie
Tätäkin mietin ennen jo porokoiria. Eniten häiritsee lyhyt karva, ja miten siis pärjää talvella. Ehkä silti joskus.

Akita Inu
Siis ihan pienestä asti olen halunnut Akitan, siis sellaisen oikean, eikä mitään Amerikanakitaa, johon on sekoitettu mastiffirotuja ja mitä lie. Ihan oikean japanilaisen akitan. Ne on niin kauniita ja niiden itsenäinen luonne lumoaa. Tosin harrastuskoiraksi tuskin ottaisin ja hankalampi pitää vapaana, mutta aina voi haaveilla jos vaikka joskus vanhempana sellaisen saisi. 

Haastan vuorostani Quuluisat Porokoirat, Kaislan, Gamin ja Nokin, Heiluvat HännätElmon ja Armaan, Lentävän Porokoiran, Puikkonokan ja Lyytin ja Justin.


Kysymykset haastetuille:

1. Kuinka paljon liikuntaa koirasi saa päivittäin?
2. Mitkä ovat kolme parasta temppua, jotka koirasi osaa/osaavat?
3. Mitä harrastat koirasi/koiriesi kanssa, ja harrastatko tavoitteellisesti? Mikä on tavoitteesi?
4. Millaista koiran luonnetta/ominaisuuksia arvostat?
5. Mikä on koirarotu/rodut, jota et ikinä haluaisi itsellesi
6. Miksi päädyit siihen koirarotuun/rotuihin joka sinulla on, ja oletko tyytyväinen valitsemaasi rotuun?
7. Mitä muuttaisit koirassasi jos voisit valita?
8. Mikä olisi koirasi motto, jos siltä kysyttäisiin?
9. Mitä et pidä koiraharrastusmaailmassa hyväksyttävänä, vai onko kaikki hyväksyttävissä?
10. Mikä on lempiharrastuslajisi (koiran kanssa) ja miksi?
11. Kolme sanaa, joilla kuvailisit koiraasi.

3 kommenttia:

  1. Onko tosiaan noin, että aussieiden turkkiin tarttuu lenkiltä tuliaisia? :o Se kyllä vähän yllätti, jos on totta, tosi epäkäytännöllistäkin. Meillä bortsuilla oikeasti kunnon pitkäkarvaisella Rillallakaan tarttunut turkkiin MIKÄÄN - ei vaikka uinnin jälkeen se pyöri rannan hiekassa ja risuissa. Cavaliereilla meillä kyllä tarttuu lumipallot ja risut, koska turkki on sellaista siloisen pehmeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis epäkäytännöllistä käyttötarkoitukseen nähden. :)

      Poista
  2. No ne aussiet jotka tiedän, niin niillä tarttuu. En ole ihan noita "työ/sekalinjaisia" tavannut, voisko olla että niillä ei tarttuisi? Olisi kiva kyllä tietää enemmän niistä ja niiden karvanlaadusta. Varmaan se näyttelyjalostaminen on vaikuttanut negatiivisesti myös karvaan. Mutta ihan sellaista raskaampaa näyttelyversiopuuhkaa en haluaisi, vaan ehkäpä sellaisen sekalinjaisen version sopivista vanhemmista.

    Eipä siinä mitään järkeä olisi että kaikki risut tarttuisi mukana työn kannalta.

    VastaaPoista