sunnuntai 2. elokuuta 2015

Haltin agitreenit

Pitäisi alkaa ottaa videolle näitä treenejä. Olisi kiva nähdä videolta miten treenit menee, ja mitä pitäisi parantaa omassa liikkumisessa ja tietty olisi kiva jos blogissa olisi jotain muutakin kuin tekstiä.

Käytiin toisen treenikaverin kanssa treenaamassa perjantaina, ja tehtiin lyhyttä treeniä. Olin ajatellut vähän pidempää rataa, mutta pari putkea ja muutama hyppy sai riittää. Ensimmäisenä esteenä oli mini/medi-asennossa oleva rengas. Muutama kerta palkkasin pelkästään renkaasta, ja ihan heti Halti ei hahmottanut sitä, vaan meni välistä. Loput kerrat meni hienosti, kun näytin oikeasta kohtaa ja sitten pystyinkin jo ohjaamaan kauempaa.

Mulla oli teemana irtoaminen, eteen lähettäminen, persjätöt ja mahdollisimman vähäinen oma liikkuminen.

 Alussa Halti meni 2-esteeltä suoraan eteen apuohjaajan luo kun tiesi siellä olevan palkkalelu. Parin kerran jälkeen itsekin tajusin ohjata paremmin (olin 1,2,3 ja 4 esteiden keskivälissä), ja sain Haltin hyvin 4-putkeen. Sitten tulikin kiire 5-esteelle ja siitä Halti irtosi hyvin 6-putkeen. Ehdin hyvin persjättöihin 7-esteelle ja 8-esteelle ja Halti  meni hyvin persjätöt. Apuohjaaja heitti palkan 8-esteen jälkeen. Seuraavaksi voisikin persjättöihin treenata tiukempaa käännöstä. Piti treenata myös takaaleikkausta ja takaakiertoa mutta unohtui.
 Tässä radassa harjoiteltiin sitten ihan vaan irtoamista, ja omaa ohjaamista vähän kauempaa ja vähäisemmällä liikkumisella (tähän olisi tarvinut videon, että olisin nähnyt kuinka paljon todellisuudessa liikuin). Tämä meni aika hyvin. Ainoa tekninen kohta oli esteellä 2, jossa piti tehdä takaakierto. Ja jonka Halti hallitsee hyvin.
Viimeisenä tehtiinkin sitten irtoamista eteenpäin. Eli palkka lensi 5-esteen taakse. Parin kerran jälkeen tosin Halti alkoi ennakoimaan, ja alkoi ennen 4-estettä taas pyörimään ja katsomaan ylöspäin, että mistä taivaista se lelu putoaa :) Kyllä noi porokoirat vaan hiffaa asioita ihan omalla tavallaan. Hienosti kuitenkin suurimman osan kerroista Halti irtosi eteen "hyppy"-käskyllä vaikka itse jäin ennen 4-estettä. Piti harjoitella myös 5-esteeltä 6-esteelle kääntämistä tiukasti (jota harjoittelin kyllä rataantutustumisessa), mutta unohdin kokonaan ohjata tässä, jolloin Halti irtosi pitkälle 5-esteen taakse. No, seuraavan kerran sitten.

Tehtiin muutaman kerran keinua, Pöytä keinun pään alla, ja siirrettiin sitä jonkin verran ja nyt keinu tulee jo reilusti alaspäin pöydälle. Ekalla kerralla vähän hitaammin, mutta seuraavat kerrat vauhdilla. Edelleen on apuohjaaja päässä palkkaamassa ja varmaan on niin pitkään kunnes keinu menee täysin alas ja Halti ei pääse pomppimaan omia aikojaan keinulta pois ja voi alkaa treenaamaan 2on2offia keinulle. Itseasiassa pitäisi alkaa harjoitella nyt myös taas sitä keinun pää alaspainamista ja 2on2offia keinullakin. Ei olla vähään aikaan sitä tehty.

Onnistuneet treenit. Palkkasin radalla vain lelulla (pallolla ja lampaannahkavetolelulla). Nyt yritän pitää treenit lähinnä irtoamisessa, itsenäisessä esteiden hakemisessa (vaikka se ei alussa nopeaa olekaan), lelupalkkauksessa ja leikkimisessä ja vauhdikkaissa radoissa, joissa on vain vähän teknisyyttä. Yksi tekninen kohta riittää/rata. Lisäksi seuraavaksi pitäisi panostaa "räjähtävään lähtöön" ja tilasinkin siihen liittyvän kirjan "Agility right from the start", jota on suositeltu monilta tahoilta. Paksu opus täynnä agilitya, voiko sen parempaa ollakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti