torstai 16. tammikuuta 2014

Toko-postaus

Tällä viikolla ei menty agitreeneihin, kun oli kuitenkin yli 10 astetta pakkasta, ja en näe kovin järkeä treenata niin kylmässä. Katsotaan mennäänkö ensi viikolla, jos on samat pakkaset.

Tällä viikolla on treenattu lähinnä sisällä tai tuossa pihalla tokoliikkeitä. Jonkin verran ollaan treenattu suorempaa perusasentoa palkkaamalla enemmän kuonon vasemmalle puolelle. Vähän ollaan tehty välillä jääviä ja seuraamisia ja luoksetuloja. Olen myös nyt kartioiden kanssa treenannut suoraan kävelemistä. Saa nähdä kävelenkö yhtään suorempaa kokeessa, vai jyräänkö taas koiran täysin seuraamisissa.

Lisäksi olen päässyt lähemmäs meidän makuuongelmaa, eli siihen, että Pyry tarvitsee kokeessa maahanmenoon kaksi käskyä ja maasta perusasentoon kaksi käskyä, elikkä jää jumittamaan. Treeneissähän tätä ongelmaa ei ole, mutta ryhmätreeneissä ei myöskään odoteta pitkään luoksepäästävyyksien yms kanssa.

Sisällä olen saanut tämän ongelman ilmenemään siten, että pyydän Pyryn sivulle ja sitten odottelen sen kanssa jonkin aikaa, ja sitten pyydän maahan. Pyry menee joko hitaasti tai ei ollenkaan ekalla käskyllä. Nyt sitten olen yrittänyt treenata odottamista, ja sen jälkeen vihjesanalla, että kohta tulee käsky ja pitäisi olla skarppina. Lisäksi tehostan vasemmalla jalalla polkaisemalla maata maahanmenon nopeutumista. Ei ihan vielä ole suurta edistystä tapahtunut tuon kanssa. Pikkuhiljaa tosin. Vielä yritän liittää vihjesanaan vireen nostattamista, eli alan leikittää Pyryä vihjesanan sanottuani.

Tänään käytiin Kotkassa lappalaiskoiratreeneissä, tosin treeneissä oli vain me ja toinen koirakko. Saatiin silti tehtyä paikkamakuu, ja sitten liikkuroituna seuraamisen alku (palkkasin heti ekan askeleen jälkeen) ja liikkuroituna liikkeestä maahanmeno. Tässä Pyry pysyi skarppina kokoajan. Vähän tosin jätätti jossain kohtaa. Muutenkin Pyry tuntuu seuraavan nykyään vähän taaempana, ja tätä pitäisi korjata. Tämä saattaa johtua myös siitä että treenitakki on tiellä, kun se ei meinaa mahtua talvitakin päälle.

Tein myös yhden lyhyen seuraamisen, seuraamisesta maahanmenon, luoksetulon ja seuraamisesta seisomisen putkeen palkkaamatta, ja ne meni tosi hyvällä vireellä. Ongelma tietty kokeessa on se, että treeneissä hihkun ja innostan Pyryä äänellä, mutta kokeessahan en voi niin paljoa innostaa. Enkä ole saanut sitä sosiaalista palkkausta vielä sellaiseksi, että itse olisin passiivisempi/tarpeeksi passiivinen koetta varten. Noh, seuraavaan kokeeseen sitten on treenattu nämäkin kuntoon.....

Pitää vielä hehkuttaa, että Pyry pystyi tekemään tänään kunnollisen nopean täyskäännöksen vasemmalle, sekä peruutusta treeneissä. Yleensä Pyryn takapään käyttö häiriössä on aika huonoa, kun se ei silloin pysty keskittymään millään niin paljoa (kun pitää tarkkailla myös muuta ympäristöä), mutta tällä kertaa onnistui hienosti. Tosin saattoi vaikuttaa, että häiriönä oli "vain" leikattu uros. Mutta tämä on hyvä alku, ja tästä voidaan saada toi takapään käyttö häiriössäkin etenemään.

Harmittaa, kun ei hirveästi olla oltu missään ryhmätreeneissä, ja ei sitten viime kokeen olla juurikaan treenattu. Enitenhän Pyry tarvitsee juuri sitä ryhmätreeniä ja häiriötreeniä muista koirakoista, eikä juurikaan treeniä liikkeistä. Liikkeen menee jo niin muistista, ettei niissä juurikaan ole korjaamista (mitä nyt perusasennossa ja maahanmenon ongelmissa). Ryhmätreeneissä tosin pystyisi saamaan myös esille enemmän sitä ongelmaa maahanmenossakin.

Lauantaina käydään ehkä vielä kentällä ottamassa hyppyesteelle hetsaamista ja jotain liikkeitä palkattomana putkeen. Katsotaan sitten miten sunnuntaina käy..

1 kommentti:

  1. Pyry is good in obedience :) I wonder if Pyry could be good in raport. I think so :)
    Do you know something about raport? I read about it in magazine "Mój pies" (in english "My dog"). Raport (viesti) is scandinavian dyscypline for working dog. More information you can find here: http://www.palveluskoiraliitto.fi/viesti.html
    I think that it's very interesting.

    VastaaPoista