tiistai 7. tammikuuta 2014

Agitreenit; päällejuoksu

Eilen oli siis vuoden ensimmäiset agitreenit ja aiheena päällejuoksu. Se on aika tuttua meille, ja se toimii todella hyvin tosi monessa tilanteessa Pyryn kanssa.


Tehtiin pariin otteeseen rataa, ja molemmilla kerroilla se stoppasi 13-putkeen, eli Pyry olisi mieluummin mennyt puomille kuin putkelle. Oma linjaus oli joka kerta puomille, joten oma vika. Aina kun otettiin uudelleen 11-esteeltä, niin meni oikein 13-putkelle, mutta saatoin kyllä pitkälle putken suulle. Huomasin että jo toiseen kertaan uusintaa tehdessä, alkoi vauhti hidastumaan.

Päällejuoksut onnistuivat hienosti. Puomin kontaktilla Pyry vähän ennakoi ekalla kerralla, ja siihen pitää saada enemmän vauhtia. 14-esteelle olin suunnitellut ehtiväni vastaanottamaan Pyryn vasemmalle puolelle, mutta en kerinnyt, joten toisella yrityksellä 14-esteelle päätin tehdä sitten persjätön, jotta ei tarvitse valssilla hidastaa menoa.

Suurin ongelma tässä on oma ajoitus joka paikassa. Haluaisin myös pystyä enemmän lähettämään Pyryä putkiin yms, mutta aina menen saattamaan. Ohjaukset tietty saisi olla selkeämpiä, tosin kyllä Pyry niitäkin lukee. Kepeilläkin taisin edistää liikaa, että meni hipsutteluksi itsellä loppupäässä (ja vaikuttaa Pyryn vauhtiin), mutta pitää vaan muistaa etten keuli liikaa. Unohdin taas lelupalkkauksen, sentään lopussa muistin ottaa vauhtirataa aina renkaan kautta, ja sitten palkkasin lelulla. Voishan sitä palkata välissäkin lelulla, eikö??!

Tässä videota:


Tehtiin myös erikseen keinua vähäisen ekan vuoron jälkeen tauolla, ja pistin Pyryn autoon odottamaan seuraavaa vuoroa jäähdyttelyn jälkeen. En osaa vielä sanoa, että vaikuttiko se nopeuteen Pyryllä toisella kerralla, mutta saattoi vaikuttaa.

Se on kyllä selvää, että aina kun rata keskeytyy (omasta virheestä) ja jotain kohtaa joudutaan toistamaan, niin Pyryn vauhti hidastuu, ja "fiilis" laskee. Pitää yrittää palkata vauhdikkaammin radan keskeytyessä, ja innostaa siinäkin vaiheessa. Harvemminhan se Pyry tekee virheitä.

3 kommenttia:

  1. Pyry is very agile :) What is he pull? He is excited :D Is it reward for overcome the agility field?

    VastaaPoista
  2. It's a sheepfur toy, that he's pulling. He loves animal fur toys, and really don't get that excited about other toys.

    VastaaPoista
  3. I have never got Kulka and Molly animal fur toys. Maybe I buy them duckfur toys? I saw these in pet shop.

    VastaaPoista