maanantai 27. tammikuuta 2014

Agilitytreenit; leijeröinti osa 1

Tänään ja ensi kerralla on aiheena leijeröinti. En muista ollaanko tehty leirejöintiä erityisesti. Muistan yhden Nina Mannerin radan, jossa oli leijeröintiä, mutta en muista tehtiinkö sitä Pyryn kanssa. Silloin keskityttiin niin paljon enemmän motivointiin.

Tässä on pieni rata mitä tehtiin kerran:

Leijeröinti tapahtui siis 4- ja 5-esteen välillä kun itse liikuin kuvassa 6-esteen oikealla puolella, ja Pyry meni vasemmalta puolelta putkeen. Onnistui hyvin, ja Pyryllä hyvä vauhti. Itse jotenkin sähläsin. Sitten tehtiin pituuden ja A-esteen kautta sama.

Ekalla kerralla sekosin 3-esteellä omassa ohjauksessani kun yritin pakkovalssia jotenkin hassusti. Pyry kuitenkin meni koko radan jokatapauksessa oikein. Ja A:n kontakti oli hieno. Tokalla kerralla Pyry tuli vauhdilla A:n kontaktilta alas, ja kun meinasin ottaa uudelleen A:n Pyry kävikin A:n alla olevan putken kautta ja A:n väärään suuntaan, mutta pysähtyi hienosti kontaktille ja siitä palkkasin. Vielä otettiin uudelleen ihan alusta pituudelta ja jätin Pyryn A:n kontaktille ja itse etenin vastaanottamaan Pyryn 3-esteelle vastakädellä ja siitä sitten loput. Tää viimeisin meni parhaiten molemmilta.

Sitten tehtiin improvisoitua rataa, että ei junnata samaa.


Tää rata meni ihan jees ohjauksineen ja kaikkineen, Pyry tykkää tällaisesta vauhtiradasta. Puomin kontaktilla hyvä pysähdys mun liikkuessa ja kävin palkkaamassa. En joka kontaktilta palkkaa (muuta kuin suullisesti), jotta Pyry tottuu palkkaamattomuuteenkin kontakteilla. Useammassa kohdassa muistin onneksi tällä kertaa palkata lelulla.

Ja viimeiseksi tehtiin vauhtirata:


Jätin namialustan 6-esteen taakse ja kutsuin Pyryn 1-esteen lähtökohtaan. Ei meinannut Pyry tulla, kun halusi jäädä vahtimaan namialustaa. Parin käskyn jälkeen suostui tulemaan. Sitten se olikin aika vauhdikasta koko rata. A:n kontaktilta meni hyvin takaakiertoon 3-esteelle, ja kun suunta kääntyi namialustaa kohti, niin meni kuin tuulispää. Ja kyllä se Pyry tykkää vaan tuosta renkaasta.

Oli 10 astetta pakkasta, joten muistin hyvin lämmitellä ja jäähdytellä Pyryn. Pyry sai odottaa tauon aikana vähän aikaa loimi päällä autossa, jotta ei tylsistyisi hallissa. Aika vähän aikaa jäi jäähdyttelyiden ja lämmittelyiden välissä tosin odotteluaikaa.

Vähän tehtiin keinuakin tauolla, se pitäisi saada taas sujuvaksi viimeistään keväällä kun päästään Loviisassa treenaamaan kotikentällä vaikka joka päivä sen keinun kanssa. Keinun suorittaminen kun vähän tuossa syksyllä kärsi, kun Pyry ei "huomannut" keinun kiikkua, ja kontaktilla pysyen tömähti aika vauhdilla alas, ja se ilmeisesti tuntui vähän ilkeältä jaloissa. Kyllä se Pyry menee sinne keinulle, ja keikauttaa sen itse alas nyttenkin, mutta vähän epäröintiä on havaittavissa.

Tällä kertaa muuten Pyryllä oli molemmilla treenikerroilla hyvä vauhti ja into. Ei siis vauhti kärsinyt toisella treenillä, mutta toisaalta tehtiin ihan eri ratoja joka kerta, jotta saatiin vaihtelua. Onkohan nyt tarpeeksi kylmää sitten treenata Pyryllekin. :)

2 kommenttia:

  1. -10°C outside? Yesterday I was in Białowieża Forest (in finnish: Białowiezan metsä). There was -10°C too (in Warsaw is warmer). I thought that in south Finland is colder now. Are they forests in Finland like in Białowieża and around it? In Białowieża Forest are a lot of spruces (kuusi) and ferns (not in winter). "Primary" forest is very dark.

    Białowieża. "Ł, ł" reads like a english "w" (for example: window). "Ż, ż" reads like a russian "ж" (for example: животные).

    VastaaPoista
  2. Yes it was -10 outside. There has been also -20 degrees outside in January in southern Finland. We have in our Forests maybe more trees; pines and spruces, than in Your Białowieża Forest.

    VastaaPoista