keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Avoliikkeiden treeni on alkanut...!

Tehtiin pitkästä aikaa kaukokäskyjä (nyt kun ALOkasluokan koepaine on ohi), ja meillähän on ollut ongelmana ääntely ja liian korkea vire kaukoissa. Ehdin silloin viimeeksi joskus viime vuoden puolella aloittamaan alusta, ja rakennettiin sitä rauhallisuutta kaukokäskyihin pikkuhiljaa.

Nyt ei ollut ääntelystä tietoakaan. Sanoin matalalla äänellä vihjesanan (kauko) ja heitin namin taakse, ja silittelin Pyryä rauhallisesti. Pari kertaa vapautin siitä, ja sitten tehtiin kokonaisia liikkeitä, ja seisoin muutaman metrin päässä (sisällä) "istu - vapautus", "istu - maahan - vapautus", ja vielä "istu - maahan -istu - ja vapautus" ja lopuksi sitten ihan vaan "maahan jättö, ja kävelin eteen ja takaisin viereen ja vapautus". Kertaakaan ei tullut turhautumista, ja hyvin odotti. Ehkä tauko teki hyvää. Pitää nyt vaan edetä hitaasti, ettei sitä ääntelyongelmaa tule.

Aloitin sitten viimeinkin sen luoksetulon pysäytyksen treenaamisen Pyryn kanssa. Suunnitelmani on edetä hyvin suunnitelmallisesti kerrankin, ja pala kerrallaan, ja katsotaan, saadaanko näin rakennettua hyvä luoksetulon pysäytys. Aloitettiin ihan takamagneetin rakentamisella. Pyry istuu sivulla kontakti minussa, sanon vihjesanan "taka" innokkaalla äänellä (kaukoissa on sana "kauko" rauhallisella ja matalalla äänellä) ja heitän namin taakse. Ja kontaktin jälkeen vapautin Pyryn aina takapalkalle ja itse liikun myös palkkaa kohti. Tästä ollaan edetty sitten siihen, että alku on sama, mutta siirryn koiran eteen ja vapautan takapalkalle kontaktin jälkeen ja itse myöskin pyrin palkkaa kohti (kilpailuasettelu). Viimeiseksi ollaan edetty sitten siihen, että menin alkuasettelun jälkeen 5 metrin päähän (täällä sisätiloissa ei montaa metriä voi ottaa), kutsuin luokse ja lähes heti pysäytin ja vapautin välittömästi takapalkalle. Tämä tehtiin vain pari kertaa, ja tämän jälkeen ollaan tehty taas edestä takapalkalle vapauttamista, ihan vaan sen vuoksi, että saan ehdollistettua vahvaksi takapalkan lopulta.

Seuraavaksi pitäisi edetä siihen, että kun takapalkka on tarpeeksi vahva magneetti, niin otan 10 metriä (ehkä ulkona kun tarkenen lähteä sinne) ja pysäytän luoksetullessa edelleen heti ja välittömästi vapautan palkalle. Jossain vaiheessa lisätään muutama sekunti paikallaoloaikaa pysäyttämisen jälkeen ja sitten vapautetaan takapalkalle. Tarkoituksena on lisätä ensin aika, ja sitten sen jälkeen matkaa (ja vähentää aikaa) ja ottaa välillä pelkkiä luoksetuloja. Tässä on nyt aikaa treenata tämä Avoimen luokan luoksetulo kuntoon, niin tehdään oikein pitkän kaavan mukaan.. katsotaan olisiko keväällä jotain näytettävää jo.

Noutamista ei olla juurikaan tehty vähään aikaan, pitää sitäkin taas aloitella. Esineiden pitoa ollaan kyllä treenattu (lähinnä aamupostin).

Tällä viikolla agilitytreenit jäivät taas välistä kun oli -16 astetta pakkasta, ja treenit peruttiin. Katsotaan päästäänkö sitten ensi maanantaina.

Ilmoittauduttiin vuoden ekaan näyttelyyn, Kouvolaan maaliskuussa. Ihan kivaa vaihtelua! Todennäköisesti lappalaiskoirat on taas ulkotiloissa, joten toivotaan kaunista ilmaa. Päästäänpähän syömään grillimakkaraa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti