sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Sunnuntaitreenit

Jes, aamulla oli tullut vähän enemmän lunta, ja Pyry pääsi vähän jo piehtaroimaankin.. Oli sentään jo 9 pakkasastetta, joten oli ihan kiva ilma.


ja vähän aamuvenyttelyä
käytiin läheisessä metsässä ja sen joella/purolla - vielä vesi virtaa

ja Pyry pääsi juoksemaan metsässä
 Käytiin tänään treenaamassa Loviisan kentällä ja pyreneittenpaimenkoirauros Purnu emäntineen oli myös seurana.

Tehtiin liikkuroituna aluksi yksi seuraamisen alku, ja palkkasin leikkimällä.

Sitten tehtiin liikkuroituna yksi seuraaminen palkatta, ja sitten toisen seuraamisen aloitus, jonka ekalla suoralla palkkasin. Kuulemma kävelin taas tosi vinoon, ja treenattiin seuraamista kahden huomiomerkin välillä, ja Pyrykin seurasi paljon paremmalla ilmeellä kun en jyrännyt sitä sivuun.

Sitten sain ohjeeksi treenata neljän huomiokartion kanssa (neliönä) seuraamista, että itse ehdollistuisin kävelemään suoraan, ja saisin lopulta sen tunteen miten kävellään suoraan.. Noh, eka ongelma olikin yrittää laittaa kartiot neliön muotoon (n. 10 metrin välein), ei ollut helppoa. Mutta sitten seuraamisessa se vaan toimi todella hyvin. Pyry seurasi todella hyvin kun kävelin suoraan. Pitää viikolla harjoitella kotipihassa (ehkä sen verran on valaistusta iltaisin että näkee) noiden kartioiden kanssa sitä suoraan kävelemistä. Ei ehkä saada mun kävelyä korjattua seuraavaa koetta varten, mutta ehkä se toimii jo sitten AVO-luokassa. Pitää vaan sitten kokeessa muistaa tarkkaan katsoa seinistä mittaa, että jotenkuten menisin suoraan.

Lisäksi tehtiin vapaita ja innostettuja hyppyjä hyppyesteellä (1 lauta enemmän kuin Pyryn säkä) ja tehtiin pari kertaa kokeenomainen hyppy, jossa palkkasin suoraan esteen yli.

Viimeiseksi tehtiin paikkamakuu, jossa lopussa Pyry meinasi alkaa siivoamaan jalkoväliään. Tästä vähän ärähdin, ja kivasti meni takaisin asentoon (korvat vähän luimussa tosin). Vähän katseli Purnuakin siinä välissä, mutta ei oikeastaan mitenkään tosissaan koko treenien ajan.

Treenien jälkeen käytiin Myrskylässä ja Pyry pääsi taas leikkimään Vertin kanssa. Vertillä oli aika paljon ylimääräistä energiaa, kun ei ollut päässyt hirveästi liikkumaan viikolla.


Saatiin lainaan loimi agilityä varten, ettei Pyryn lihakset jäähdy kylmällä niin nopeasti agilityradan tekemisen jälkeen, ja sopii aika hyvin..

Pyry kokeili ensin tätä loimea, ja oli kyllä liian pieni..


Mutta tämä toinen sitten sopii paljon paremmin, ja testataan sitä, kunnes saadaan ostettua Pyrylle oma loimi..













3 kommenttia:

  1. Pyry is funny :D My dogs behave similarly :)

    Loimi is coat for dog (blanket)? In polish we can call it: derka. Polish people more often call derka to blanket for horse. Usually uses the words: kubraczek, ubranko (maybe in english: outfit, clothes).

    VastaaPoista
  2. Yes, loimi is a coat for dog (and for horses too).

    VastaaPoista