perjantai 3. tammikuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Uuden vuoden vietto meni odotettua paremmin. Pyrylle tuli koiravieraita, eli lapinporokoirauros Jästi ja n. 10v. Hippu-rouva viettämään uutta vuotta meille. Hippu pelkäsi pauketta jo etukäteen, joten vähän pelkäsin että miten Pyry ottaa vaikutteita.

Ennen kuin vieraat tulivat, kävin ennen kuutta lenkillä Pyryn kanssa. Silloin oli vielä aika hiljaista. Myöskin sytytettiin oma uudenvuoden kokko paljon ennen kuutta, ja silloin kuului muutama pauke, mutta ei Pyry juurikaan reagoinut. Sisällä kuuden jälkeen alkoi reagoimaan kun lähinaapurit alkoivat räjäyttelemään, ja tuli hieman levottomaksi. Ei nyt kuitenkaan läähättänyt tai mitään, vähän pyöri ympäri taloa, ja meni keittiöön yms. kuuntelemaan.

Sitten kun koiravieraat tulivat, niin ei se Pyry enää muistanutkaan mitään paukutteluita. Jästi reagoi paukutteluun haukkumalla, joten Pyrykin sitten huusi raketeille, vaikka välillä tuntui että Pyry ei edes oikein tajunnut että mille haukutaan.. Muutaman kerran keskeytin koirien haukkumisen kutsumalla keittiöön, ja kun olivat hiljaa odottaneet istuen, niin saivat kinkkumakkaraa. Pyry oli kyllä innoissaan, ja jättivätpä haukkumattakin välillä, kun innoissaan lähtivät hakemaan kinkkua kun alkoi pamahtelemaan. Oltiin ulkona grillaamassa n. kolmen aikaan yöllä, ja koirat mukana. Pyry oli kiinni hihnassa, ja Jästi ja Hippu vapaana. Jos olisivat molemmat olleet vapaana, niin olisi Pyry ja Jästi lähteneet ajamaan varmaan niitä paukkuja pois, kun meinasivat molemmat lähteä haukkuen perään, kun siellä paukuteltiin. Joten aika paljon parempi tuokin reaktio, kuin se että Pyry alkaisi stressaamaan hirveästi.

Lisäksi Pyry ja Jästi leikkivät kyllä koko illan ja yön, oli niillä kyllä niin kivaa keskenään. Aikaisemmin Pyryhän vähän rakastui Jästiin Jästin leikkauksen jälkeen (kun oli ollut myös meillä naapureilla juuri juoksut), mutta nyt ei juurikaan yrittänyt hyppiä selkään, ja oikeastaan vaan leikkivät koko ajan. Myöskin tietyissä tilanteissa, joissa normaalisti olisi tullut rähinä, niin sitä ei tullut. Pyry ei provosoidu muuten enää juurikaan Jästistä mahdollisissa konfliktitilanteissa.

 Ainoastaan myös Pyrylle tärkeissä jutuissa voi tulla riitaa, esim. kepeistä, ja varmasti ruoan suhteen, mutta ei niin helposti myöskään kuin aikaisemmin. Kuitenkin jos Jästi esim. kiihtyi, ja omistaja piti siinä tilanteessa Jästistä kiinni, niin aikaisemmin Pyryn tullessa siihen lähelle, olisi syttynyt ilmiriita, ja olisivat käyneet toisiinsa kiinni. Nyt tätä ei tapahtunut, vaikka Jästi edelleen äriseekin omistajansa lähellä Pyrylle. Pyry ei ainakaan pidä Jästiä enää juurikaan uhkana. Tämä on todella hienoa!

Lisäksi lenkillä käydessä seuraavana päivänä huomasin, että Pyry myös "luopuu" Jästistä helpommin. Voi tietty jonkinlainen aikuistuminen vaikuttaa ja/tai luopumistreenit. Pidettiin koiria vuorotellen vapaana, koska yhdessä vapaana ne lähtevät todella pitkälle meistä. Pyry onneksi kuitenkin on joten kuten kuulolla silloinkin kun ovat yhdessä vapaana. Mutta siis kun Jästi oli vapaana ja lähti pidemmälle, niin Pyrylle ei tullut enää mitään hätää Jästistä eroamisesta, vaan mielellään kulki mun kanssa. Se on todella positiivista.

Pyry oli kyllä uudenvuoden vieton jälkeen aika väsynyt, ja nukkui kyllä Jästin lähdön jälkeen pitkään. Seuraavana päivänä tosin oli sitten energiaa normaalisti.

Pääsin ilmoittautumaan siihen Harri Laisin tokokokeeseen 19.1. Porvooseen. Ja toivotaan että saadaan metsästettyä se kolmas 1-tulos ja TK. Nyt ei olla juurikaan treenattu, ja tässä on nyt sitten kaksi viikkoa aikaa treenata kisanomaisia treenejä.

Huomenna mennäänkin käymään agiepiksissä, joissa on 2. luokan rata. Saa nähdä miten menee, kun taukoa on ollut kuukausi, eikä ole mitään hajua että millä mielellä Pyry mun kanssa liitelee. Se on nimittäin ollut vähän omituinen tässä viikon verran (kävelee täällä maallakin flexissä mun vierellä), ja samoin tekee kaupungissa hihnalenkeillä. Yleensä se nyt menee jonkun puolimetriä mun edellä silleen että hihna on löysällä ja täällä maalla flexissä menee ainakin 5 metrin päässä jossain ojassa.

Kuvia taas laitan kun onnistuu. Lisäksi oma läppäri meni hajalle, joten joudun lainaamaan milloin pystyn muiden läppäreitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti