sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Toko-koe 19.1.2014 Porvoo, Harri Laisi tuomarina

Tänään sitten käytiin kolmannessa toko-kokeessa, ja saatiin se kolmas 1-tulos, ja samalla TK1. Vau!! :pokaali: 

Koepaikka oli Porvoon Porskin halli, ja odotustila oli aika ahdas. Kerralla odotustilassa sai olla 4 koirakkoa, eli neljän koirakon ryhmissä suoritettiin paikkamakuu ja näin oli aikataulutettu myös koekin. Sinänsä ihan kiva, että ei tullut pitkiä odotusaikoja, ja mielestäni koe kulki aika hyvin eteenpäin. Pyryn kannalta oli huono juttu tuo ahdas odotustila, kun ei päässyt leikkimään mitenkään kunnolla. Kyllä sitten ulosmenokäytävässä kävin leikittämässä sekä ulkona pikkaisen.

Tässä pisteet:. 

Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen kytkettynä: 8,5
Seuraaminen taluttimetta: 8
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 (olikohan kaksoiskäsky maasta istumiseen)
Luoksetulo: 9 (ravasi, en muista oliko kaksoiskäskyä)
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Estehyppy: 8 (kaksoiskäsky)
Kokonaisvaikutus: 8

Yhteensä 178 pistettä.

Tuomarin kommentit: 

Pyry seurasi nätisti, mutta otti etäisyyttä joissain kohdissa, ja silloin mä siirryin aina seuraamisessä Pyryä kohti, ja kierre on valmis. Pyryn etäisyyden otto voi johtua siis mun vinoon kävelystä. Maahanmeno, ja seisominen oli hyviä, ja luoksetulo oli hyvä. Estehyppy hyvä, vaikka tosin tarvi kaksoiskäskyn. Paikkamakuussa Pyry tarvitsi toisen käskyn sivulle istumiseen, mutta Laisi antoi 10, koska oli niin hieno paikkamakuu (ei ilmekään värähtänyt, ja tasan katsoi muhun koko makuun).

Pyry siinä tuomarin kommenttien aikana kierrähti selälleen rapsutettavaksi (ja niin teki paikkamakuun "kiitoksen" jälkeen, rento koira...

Tosi kiva, että tuomarilta sai palautetta. 

Pyry sai tällaisen koulutustunnuksenkin:




Molemmat seuraamiset oli sellaista matkalaukkuseuraamista, tosin kyllä otti kontaktia, mutta ei ollut sellaista hienoa, minkä Pyry osaa. Joissain täyskäännöksissä jäi hetken jälkeen, muistaakseni käännökset oikeaan ja vasempaan oli ihan kivoja. Toisen seuraamisen lopussa astuin Pyryn jalan päälle, ja tällaisesta pahoinpitelystä ja porokoiran kaltoinkohtelusta Pyry loukkaantui syvästi. Ja sen kyllä huomasi koko loppu kokeen ajan. 

Seuraavat liikkeet Pyry tuli vähän vastahakoisesti (etten pahoinpitele koiraani enempää), ja luoksetulon jopa ravasi vastahakoisesti (vaikka tuomari sanoi, että meni ihan hyvin). Huomasi kuinka epämukavaan asentoonkin Pyry jäi. Seuraamisesta seisomiseen Pyry lähti ihan jo paremmin mukana, ja siitä tulikin 10. Estehyppyä se taas empi. Vaikka hyvin on hypännyt tässä vuoden verran (paitsi viime kisoissahan se jäi ennen hyppyä kuuntelemaan toisen koiran haukkumista, mutta ei tarvinnut toista käskyä).

Yleisössä oli tuttu tokokouluttaja, joka katsoi kanssa korjaussarjaa mulle. Tuijotin Pyryä aika intensiivisesti seuraamisen ajan, ja vasemmalle käännöksessä ja kai jossain täyskäännöksessä heilautin käsiä jotenkin liikaa. Joten näissä on ainakin vähäksi aikaa korjattavaa, ja pitää varmaan käydä jossain möllitokossa treenaamassa tuota koeseuraamista (ilman painostavaa tuijotusta), ja pääsee vähän koetilanteessa palkkaamaan Pyryä, joka muutenkin paineistuu pikkaisen enemmän mun jännittämisestä koetilanteessa. Olisi hyvä päästä myös treenaamaan tuota paikkamakuuta jotta sais korjattua sen jumittamisen koetilanteissa (palkkaamalla tms).

Näissä kolmessa toko-kokeessa huomaa kyllä, että kuinka suuri merkitys on häiriötreenillä, ja ryhmätreenien paljoudella. Ensimmäisen kokeen ajan treenattiin ryhmässä pari kertaa viikossa ja oli sen verran valoisaa, että tuli treenattua töiden jälkeen kaupungilla eri häiriöissä. Tällä on suuri merkitys, ja samoin pystyin paremmin keskittymään palkattomuustreeniin häiriössä sekä sosiaaliseen palkkaukseen. Nyt talviaikaan ei vaan ole ryhmätreenejä, eikä tule oikeasti treenattua kuin sisätiloissa, ja se ei todellakaan riitä häiriöherkälle Pyrylle. Ensimmäinen toko-koe meni parhaiten, ja Pyryllä oli tosi hyvä fiilis kokeessa. Seuraavat kokeet ovat taas menneet aina huonommalla vireellä ja fiiliksellä. Vähän luulen, että tulee sitten käytyä kokeissa joko keväisin tai syksyisin tästä lähtien, jotta päästään treenaamaan tarpeeksi koetta varten kisatilanteita ja palkattomuutta sekä häiriötä.

Tämä kokeisiin lähtemisen pohjalla oli se, että halusin alkaa treenaamaan jo tosissani noita seuraavan luokan liikkeitä, joten nyt on ALO-luokan liikkeiden junnaaminen ohi, ja voi keskittyä rauhassa uusiin liikkeisiin, ja uusiin haasteisiin.

Seuraavaksi aletaan treenaamaan sitten luoksetulon pysäytystä takamagneetin rakentamisella, kaukokäskyjä rakennetaan uudelleen ilman ääntelyä takamagneetilla, noutamista hetsaamalla ja estehyppyä treenaamalla hyppyä kahdessa osassa, ja yhdistämällä ne jossain vaiheessa.

Lisäksi yritetään saada kuntoon mun suoraan kävely, Pyryn kontakti ja seuraaminen koetilanteessa (ja pois mun katseella painaminen), ja pitäisi saada treenattua paikkamakuun kokeenomaista odottamista ja todennäköisesti saada apua siihen paikkamakuun jumittamiseen joltain ulkopuoliselta.

Käydään sitten mölleissä kokeilemassa, että ollaanko saatu nämä kuntoon.

Eilen käytiin Myrskylässä, ja Pyry ja Vertti pääsivät taas vauhtiin. Hyvin paljon leikkivät nyt kepeillä. Vertti lähinnä haki Pyryn huomiota sieppaamalla jostain kepin, ja sai Pyryn peräänsä heti sillä tavoin. En kenenkään toisen koiran kanssa antaiskaan Pyryn leikkiä kepeillä, kun usein se tilanne kuumuu liikaa. Vertti ei niin välitä kepeistä (muuten kuin saadakseen Pyryn huomion), niin on turvallista niiden leikkiä ja harjoitella itsehillintää keppileikeissä yhdessä.

Pyryn keppi...
Vertin korvan putsaustuokio välissä
Voihan sitä näinkin yhdessä keppiä pureskella
Vähän ehti painiakin kesken keppileikkien
edustavia kuvia...


2 kommenttia:

  1. Gratulacje!/Congratulation!/Onnittelu!
    Pyry, you are so great! And funny :D Pyry became stick lover :D I can say to Pyry in Polish: "Nie ma jak kijek, co?". I don't know how can I translate this sentence to English...

    Toumari is judge?

    VastaaPoista