maanantai 18. marraskuuta 2013

Viime viikon tokoilut

Tiistaina käytiin lappalaiskoiratreeneissä Kotkassa. Noh, meitä oli treeneissä kaksi koirakkoa, me ja porokoira Noki ja omistajansa. Tiistaina satoi tosi inhottavasti, niin pidettiin aika lyhyet treenit.

Seuraamiset ja jäävät olivat mun mielestä aika hyvät, ja taisin ottaa yhden luoksetulonkin jos oikein muistan. Pyry vain seuratessa väisteli lammikoita, niin eipä siitä loppujen lopuksi tullut mitään.

Tehtiin lisäksi minipaikkamakuu yhdessä, ja Pyry ei ollenkaan vilkaissut Nokia, kuin ihan pikkaisen.

Lisäksi tehtiin liikkuroituna jääviä. Siis siten, että muutaman kerran mentiin suora seuraaminen ilman jättämistä vaikka liikkuri sanoi käskyn. Sitten pari kertaa jättäminen. Lisäksi tehtiin liikkuroituna pelkästään maasta istumista. Eli käskin Pyryn maahan, liikkuri sanoi käsky, ja käskin takaisin istumaan. Pari kertaa tein myös, että kävin eteenpäin kuten jäävässä, ja palasin luokse ja liikkuri sanoi käsky. Selkeästi liikkuroituna tuo maasta istuminen jostain syystä takkuaa. Ei muuten treeneissä oikeastaan, mutta liikkuroituna Pyry ei meinaa nousta. Noh, tästä viisastuneena käytiin sitten lenkillä. Pyry meinasi ottaa pariin kertaan siinä parkkipaikalla turhan paljon kontaktia Nokiin, mutta onneksi aina tokeni ottamaan muhun kontaktia.

Kotona ollaan tehty lyhyitä seuraamisia, vähän liikkeiden välien palkkaamista, kääntymisiä, ja metalliesineiden mulle tuomista. Ollaan siis tehty lusikalla ja avaimilla noutoa. Alussa varsinkin avaimet oli Pyryn mielestä aivan mahdotonta nostaa, mutta sitten kun se pari kertaa niitä nosteli, niin meni ihan kierroksille onnistumisista.

Lauantaina Pyry sai olla Vertin luona n. 6 tuntia hoidossa, kun kävin asioilla. Niillä oli kuulemma ollut tosi kivaa keskenään, ja painineet ja leikkineet suurimman osan ajasta.

Eilen oli sitten Loviisan koirien tokotreenit. Tiesin jo etukäteen, ettei ole mulle ihan ihanteellinen tokopäivä. Vähän kiireessä sinne mentiin, ja en ollut tehnyt kunnon suunnitelmaa että mitä tehdään. Olin siis kyllä ajatellut että ensin vähän lämmitellään kentän reunalla ja leikitään, ja sitten kentälle tekemään kaikki liikkeet, alussa hyppyä ja lisäksi palkkaamattomuutta ja liikkeiden välien jälkeistä palkkaamista.

Alkulämmittely meni ihan hyvin. Hyppyä tehtiin pari kertaa, eka kerta vauhdilla, ja seuraavalla kerralla jouduin pyytämään Pyryn sivulle kun se oli jo lähdössä liikkeestä hypylle, niin tokalla kerralla pysähtyi hypyn eteen miettimään. Seuraavat pari kertaa hyppäsi hyvin yli, ja sain vähän tönimällä villitettyäkin Pyryä. Mutta siitä puuttui sellainen normaali tekemisenhalu.

Seuraamisissa mulla oli treenitakki auki, ja se jotenkin häiritsi Pyryn seuraamista ja seurasi vähän taaempana. Sain useamman kerran pyytää seuraamaan uudelleen, kun jätätti (ja meinasi hermot mennä). Sitten tajusin laittaa sen treenitakin kiinni, niin seuraaminenkin oli lähempänä oikeaa paikkaa. Loppua kohti parani. Selkeästi toinen uros kentällä pitkästä aikaa otti veronsa myös, ja Pyry ei mielestäni keskittynyt kunnolla. Itsekin vedätin liian pitkälle seuraamista, kun odotin sitä kunnollista työskentelyä. Siis jäävät teki oikein ja seurasi kyllä suht. oikea paikkaisesti, mutta siitä puuttui se oikea into. Pyryllä tippui välillä kontaktikin. Joissakin täyskäännöksissä jäi vähän ihmettelemään. Pari kertaa sain tehtyä palkkaamatta välissä, ja palkaten jonkun liikkeen välin jälkeen. Mutta ei ihan silleen, kun olin ajatellut. Lopuksi tehtiin lyhyt seuraaminen ja luoksetulo palkkaamatta välissä, ja molemmat olivat todella hyvät, ja siitä sain sitten leikkimällä palkattua.

Olisi pitänyt leikkiä enemmän muutenkin treeneissä. Tosin Pyryn keskittymiseen varmasti vaikutti myös aika hurja tuuli, mun jaksamattomuus ja että käytiin ennen tätä tunnin lenkki ja kiireellä kentälle. Normaalisti tehdään ennen treenejä lyhyempi lenkki. Nyt vain oli niin kiva lähteä lenkille aikaisemmin kun aurinko paistoi ja sai pitää vapaana koiraa puolet lenkistä kun oli valoisaa. Tokotreenien kustannuksella tosin sitten.

Sentään aikaisemmin tänään päivällä tehtiin kotipihalla seuraamista ja luoksetuloa ja ne meni hienosti.

Ens lauantain tokokokeeseen ollaan varasijalla, ja vähän meidän vähäisen treenaamisen vuoksi toivon että ei päästä kokeeseen, mutta toisaalta toivoisin että päästäisiin, jotta TK1 olisi mahdollinen tänä vuonna. Pitää nyt tällä viikolla varmuuden vuoksi vähän ottaa itseään niskasta kiinni ja treenata kunnolla.

2 kommenttia:

  1. I like this temperature. In Polish is too hot for me.

    I understand you. I read many times that white dog can have allergy.

    I very like lapponian herder too although I had contact with this breed only one time. I love lapinporokoira with all my heart and I dream I meet it again. I see lapponian herder in Kulka, but I'm not sure if her father is this breed. I still dream. Thanks to Kulka I fall in love in Finland. I love finnish rock and finnish dessert.

    VastaaPoista
  2. I'm happy that all came out well :)

    VastaaPoista