perjantai 8. marraskuuta 2013

Sadetta ja tokoa

Keskiviikkona käytiin Salttiksessa, eli laivarannassa ryhmätokotreeneissä. Oli siellä sentään vähän valoa, että pystyttiin treenaamaan. Pyryllä oli erikivaa, kun treenikavereina oli vain labbiksia. Eli siellä oli kaksi 4,5kk pentua (uros- ja narttu), ja 1v. uros sekä 4v. leikattu uros. Pyry tykkäsi kaikista, ja 1v. uroksen kanssa olisi mielellään riekkunutkin.

Pentuja kohtaan Pyry oli hyvin viileä; pää pystyssä oikein urosmaisesti tutki pentuja, ja varsinkin narttupennusta tykkäsi. Urospennulle se vähän ärähti, ilmeisesti se mielisteli Pyryä liikaa. 4v. urosta vain haisteli innokkaasti, että tämmöinen kaveri.
 
Oli se kiva kerrankin treenata silleen, ettei oikeasti tarvinut katsoa kuka siinä vieressä on, ja kuinka läheltä muita uroksia seurauttaa vapaana. Tehtiin jonkin verran kohtaamisia, eli koirien kanssa seurautettiin toisiamme kohti, ja pysähdyttiin kohdalla (lopulta myös tervehdittiin) ja jatkettiin seurauttamista. Pyry ei kyllä välittänyt pätkääkään toisesta koirasta. Eri asia olisi jos olisi leikkaamaton varteenotettava uros joka tulisi vastaan. Silloin joutuisi ehkäpä murahtamaankin parisen kertaa että se kontakti otetaan minuun eikä siihen vastaantulevaan koiraan.
 

Tehtiin myös paikkamakuuta siten, että toinen koirakko teki seuraamista siinä ympärillä. Pyryllä oli katkeamaton kontakti minuun. Myöskin tehtiin luoksepäästävyyttä, ja Pyry vain meinasi tökkiä minua, että "hei se tyyppi tuli rapsuttelemaan, anna namia". Tehtiin myös paikkamakuu (ehkä n. 2,5 min), ja se oli hieno. Ongelmaa ei kyllä ole ollenkaan maasta istumaan nousussa treeneissä. Ongelma kai on se, että Pyry tunnistaa kisatilanteen, ja silloin jättää nousematta (tylsää). Pitäisi kai treenata ihan kokeenomaisesti pitkän kaavan mukaan sitä, että joku käy tekemässä luoksepäästävyydet ja sitten paikkamakuu ja palkka vasta paikkamakuun jälkeen, jotta Pyry ei jumitu maahan.

Eilenpä oli sateinen ilma, Pyry suostui vain puolen tunnin lenkin illalla vetämään, ja halusi poikkaista kotiin metsän kautta. Niin paljon kaatamalla tuli vettä.

 Eilen tehtiin pientä tokoilua; perusasentoja ja jääviä, ja paljon kääntymisiä vasemmalle, eli takapään käyttöä. Tehtiin siis täyskäännöstä vasemmalle, ja paikallaan vasemmalle (ja oikealle) pyörimistä. Kokeenomaisissa treeneissähän yleensä otan täyskäännöksen oikealle, mutta muissa treeneissä yleensä oikealle tai molempia. Tärkeintä on että takaosan käyttö pysyy hyvänä ja Pyry skarppina.

 Tehtiin myös lelun etsimistä pimeästä ja Pyrylle vaikeista paikoista (joissa on jotain herkästi liikkuvia esineitä). Oli se niin suuri riemu, kun löydetyn lelun kanssa tuli olohuoneeseen.

Pyryllä loppui eilen Tylosin-kuuri, ja toivotaan että vatsatauti ei uusiudu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti