sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Viikon puuhat

On pitänyt kirjoittaa koko viikon jotain, mutta aina on ollut jotain muuta.

Viime sunnuntaina otin Pyrystä pari kuvaa, kun aurinkokin paistoi sentään."Tässä sulle poseerausta!"
Viime sunnuntainahan täällä oli ihan myrsky, ja lenkilläkin saatiin puunoksia niskaan. Tällaista oli lenkillä matkan varrella:


Vähän karvat nousee pystyyn tuulen voimasta

sinne se vapaana irtoaa pitkällekin..
Puusta tippunut vähän "oksia"
Tuossa taas tippunut oksa, ja taustalla naapurin mökki...
Pyrylle piilottelen puun kuoriin lenkillä välillä nameja

Bussipysäkki, niille nurinkurisille sarvilahtelaisille

lepäilyä raskaan lenkin jälkeen (vierassängyssä)
Ja kissat tyytyväisinä sisällä, kun koira joutuu käymään myrskyssäkin ulkona..
Viikolla agilityn lisäksi ollaan käyty Loviisassa pariin otteeseen kävelemässä, Pyry tykkää kovasti maiseman vaihdoksesta, ja uusista hajuista... pääsipäs jäljestämään jotain ihanaa narttuakin, kun niin tarkkaa haistelutyötä teki :D

Ainiin, Pyry kävi kissatalollakin mun mukana, kun kävin siellä iltavuorossa keskiviikkona. Sai olla lasioven takana, kun tein hommat. Oli kyllä 5 kissaa heti ovea vasten ihmettelemässä Pyryä. Jätin Pyrylle puruluun, mutta ei se sitä malttanut syödä..

Käytiin myös kirjastoautolla kerran, kun se oli tuossa meidän lähellä pysäköitynä. Sinä päivänä satoi, mutta sai kuitenkin koirakin tulla sisälle. Pyryhän meni mielellään, ja sai uuden kaverin kirjastoautokuskista ja olisi mielellään jäänyt hänen luo varastonhoitajaksi. Sai kyllä niiiin paljon ruopsutuksia tältä mieheltä, ettei olis millään lähtenyt.

Heihei, kiva kirjastomiäs!

Onks pakko lähtee, mä voisin jäädä tänne lukukoiraksi, räps räps
Pyryn sai sentään houkuteltua kotiinkin, kun sai iltapalaksi vähän raakaruokaa..

Missä se liha viipyy, kun alustakin on paikallaan...


Pyry muuten on alkanut vähän välillä jahtaamaan Kasperia pois sen ruokien luota. Nekku saa palloilla ihan miten vaan kun Pyry syö, mutta Kasper pitää olla kauempana. Vaikka Nekku on se joka on kiinnostuneempi Pyryn ruoista, ja Kasper haluaa vain seuraa Pyrystä.

Lauantaiaamuna oli tullut myös täällä lunta, tosin se suli saman päivän aikana pois. Oli kuitenkin kiva käydä lenkillä lumen takia, ja muutenkin näin viikonloppuna valoisaan aikaan. Se on niin kiva viikonloppuisin, kun Pyryä voi pitää vapaana enemmän omalla pihalla, ja metsälenkeillä missä ketään ei tule vastaan. Viikolla nykyisin on töiden jälkeen niin pimeää, että ei voi vapaana pitää. Muutamana päivänä töiden jälkeen on ollut vielä sen verran valoisaa, että Pyry on postin voinut käydä hakemassa vapaana, ja päässyt vähän juoksemaan. Kyllä sen huomaa, että Pyryssä on paljon enemmän virtaa, kun se ei pääse niin paljoa vapaana liikkumaan. Noh, kesää odotellessa.
Välillä pitää olla kuva kissoistakin..

Tänään käytiin Kotkan Kivan viikkoharjoituksissa, tänään oli viimeiset tämän vuoden treenit, ensi viikolla on enää päättäjäiset (ja ehkä siis glögiä ja pipareita). Aiheena oli "metsässä kasvaa makkaraa", ja mukana kulkeminen ja tokohyppy. Ensimmäinen aihe on aika usein noissa treeneissä, eli vahvistetaan sitä ihmisen mukana kulkemista. Eli kun koiran huomio herpaantuu ihmisestä ja se alkaa tekemään omia juttujaan, niin sitten yllättäen ohjaaja löytääkin maasta makkaraa ja näyttää paikan koiralle, ja muuttuu kiinnostavaksi. Pyry nyt oli sitten koko ajan kontaktissa, pari kertaa pääsin kyllä löytämään makkaraakin sille.

Mukana kulkeminen olikin kiva harjoitus. Aluksi laitettiin kaksi kartiota n. 5 metrin päähän toisistaan. Ensimmäinen koirakko lähti kiertämään (koiran seuratessa) ekalta kartiolta toiselle ja pysähtyi toisen kartion kohdalle kiertäessään sen. Sitten seuraava koirakko lähti liikkeelle ekalta kartiolta, ja sen kiertäessä toista kartiota, ensimmäinen koirakko liikkui takaisin ekalle kartiolle ja jonon jatkoksi.

Seuraavaksi tehtiin sama neljällä kartiolla.


Eli ensin eka koirakko lähi 1. kartiolta 2. kartiolle. Sitten toinen koirakko lähti 2. kartiolle, ja toisen koirakon kiertäessä 2. kartiota, ja eka koirakko lähti 3. kartiolle. Sitten eka koirakko lähti 4. kartiolle, samalla kolmas koirakko lähti 2. kartiolle, ja 2. kartiolta toinen koirakko lähti 3. kartiolle. Ja eka koirakko 4. kartiolta jonon jatkoksi. Näin mentiin pariin kertaan n. 10 koiraa, ja Pyry seurasi tosi hyvin välittämättä muista koirakoista, jotka risteilivät ympäriinsä. Tää oli tosi hyvä seuraamisharjoitus muutenkin. Jonossa odottamisessa alkoi Pyry vähän vinkumaan, kun kesti niin kauan.

Viimeiseksi otettiin tokohyppyä, jonossa jälleen. Suurin osa sitä ei olleet tehneet, joten hypyssä oli pari lautaa. Pyrylle se oli ehkä liian vähän, kun ei se oikein mieltänyt sitä normaaliksi tokohyppyesteeksi (lähes käveli yli). Aluksi tehtiin vaan yli hyppyä hihnassa, ja sitten ihan normaalia ALO-tokohyppyä, sitten tehtiin AVO-tokohyppyä, Pyryn kanssa pyrittiin tässä tekemään mahdollisimman lähelle oikeata liikettä. Pyryn kanssahan en ole tehnyt AVO-hyppyä sen takia, että se ei ennakoisi sitä ALO-luokassa. Parisen kertaa olen pyytänyt istumaan ja välillä pyytänyt toiselta puolelta hyppäämään sivulle. Myöskin vähän sen vuoksi, että näkee, että pystyykö hyppäämään takaisin, kun jää niin lähelle estettä. Tässä Pyry hyppäsi, istui, ja pari kertaa kiersi esteen kun oli hypännyt niin sivuun. Sain liikkeen onnistumaan kokonaisena, kun astuin askeleen sivulle silleen, että Pyryn oli hypättävä esteen yli tullessaan mun viereen. Mutta nyt ei tehdä AVO-hyppyä enempää, ainakaan niin kauaa kun ALO-luokassa kisataan. Ja muutenkin haluan rakentaa AVO-hypyn eri tavalla varmaksi.

Käytiin myös Myrskylässä tänään, ja pari tuntia saivat Vertti ja Pyry leikkiä ja olla. Kun käytiin kahvittelun jälkeen taas ulkona, siinä lähellä oli metsästysporukka, ja alkoi kuulua metsästyskoiran kovaa haukuntaa läheltä, ja sitten kuuluikin ampumista. Pyry kyllä huomasi, ja rupesi vähän etsimään että mistä se kuului, mutta unohti sen sitten, kun Vertti puuhasi muuta (juoksi lintujen perässä), ja lähti leikkimään Vertin kanssa. Pyry on saanut pari pitkää lenkkiäkin tänään, ja raakaluun syötäväksi, joten nyt on ihanan rauhallinen koira tuolla nukkumassa.

Ollaan myös treenattu eri esineiden kantamista ja mulle antamista. Nyt ollaan tehty myös avainten nostamista, ja etsimistä ja mulle tuomista. Hyvin Pyry osaa avaimet etsiä piilosta ja tuoda minulle. Lisäksi ollaan vahvistettu myös kaikenlaisten esineiden nostamista. Olen tiputellut kaikenlaista kirjekuorta, kynsisaksia, puhelinta Pyrylle nostettavaksi, ja eilenkin osoitin Pyrylle roskia otettavaksi, ja Pyry kantoi niitä roskikseen mun ohjauksella. Ihan kivaa puuhaa, mutta normaalisti arki-iltaisin Pyry tarvitsee aika paljon enemmän tekemistä, varsinkin kun ryhmätokot on viikonloppuisin ja maanantaisin on agilityt. Pitää vähän suunnitella lisää puuhaa sille keskelle viikkoakin.


1 kommentti:

  1. Beautiful photos :) Pyry is amazing dog. I like that landscapes. There is a lot of space.

    VastaaPoista