maanantai 25. marraskuuta 2013

Agitreenit; ratatreeni

Tänään oli vuorossa ratatreeni. Eli käytiin ensin yksinään rata läpi, ja mietittiin ratkaisut ohjauksiin. Sitten tehtiin rata, ja sen jälkeen kouluttaja näytti miten olisi kannattanut ohjata...

Tässä on rata:


Ekalla kerralla Pyryllä oli taas paljon kovempi vauhti kuin olin ohjaukset suunnitellut. Odotin 2-esteen takana, ja siitä ohjasin putkelle ja juoksin  4-esteen toiselle puolelle vastaanottamaan Pyryn valssilla, mutta Pyry meni vauhdilla ohi. 5-takaakierron jälkeen valssi putkelle.   Seuraavassa hankalassa kohdassa kiiruhdin 10-esteen toiselle puolelle vastaanottamaan Pyryä, ja Pyry meni suoraan väärään päähän 11-putkea. 13-esteelle saatoin turhan pitkälle, ja Pyryn käännös puomille meni vähän pitkäksi. 17-esteellä tein monimutkaisen valssin jolla käänsin Pyryn kepeille (ihan hyvin tosin meni), ja 20-putkelle pakkovalssilla. 23-esteen kautta pakkovalssin tapaisella 24-putkelle ja siitä vikalle esteelle. Pyryllä oli siis hyvä meno, ja vähän aikaisemmin olisi pitänyt tässä vauhdissa tehdä ohjaukset ja ehkä tehdä toisenlaiset ohjaukset näihin.

Tokalla kerralla vauhti taas oli maltillisempi. Tällä kertaa sitten lähetin 1- ja 2-esteen välistä suoraan putkelle ja juoksin alakautta suoraan vastaanottamaan Pyryä 4-esteelle valssilla. Muuten sama rata, paitsi 8-esteeltä putkelle tein kerran persjätön, mutta useamman kerran valssin, ja yläkautta juoksin lähettämään putken jälkeen "takaa" Pyryn 10-esteelle. Aluksi piti 10-esteen jälkeen tehdä persjättö, mutta huomattiin että en kerkeä siihen mitenkään, joten ohjasin Pyryn vähän kauemmas putkesta ja sitten sain oikeaan päähän Pyryn lähetettyä. Tää piti tehdä muutaman kerran, että onnistui. 17-esteeltä piti lähettää sylkkärillä kepeille, ja se ei oikein onnistunut sulavasti. Kyllä Pyry meni sinne kepeille, mutta tahmeasti. Mä vähän luulen että sylkkäri ei toimi Pyrylle tuollaisessa paikassa (tosin taisi olla tässä tapauksessa ainoa järkevä ohjaus), tai muutenkaan. Kepeillä pariin otteeseen jätti viimeisen välin tekemättä, mutta vika kerta saatiin koko kepit oikein. Pyry nimittäin loppua kohti alkoi vahtaamaan mua ja palkkaa. Loppu tehtiin 22-esteeseen samalla tavalla, paitsi sitten 22-esteen jälkeen persjättö ja lähetin alakautta Pyryn putkelle, ja kiersin toiseen putken päähän vastaanottamaan vikalle esteelle. Lopulta kouluttaja kehui, että tällä kertaa ohjasitkin, ja kaikki ne mun ohjaamat kohdat meni hyvin...no niin... sehän se on että usein vain räpiköin eteenpäin, ja kuin ihmeen kaupalla ilman parempaa ohjaamista päästään radat läpi.. eli pitää keskittyä muutenkin siihen ohjaamiseen, eikä panikoida kun koira tuleekin yhtäkkiä kuin tykin suusta.

Taas huomasin, että turhan monimutkaisesti tulee ajateltua näitä ratoja. Helpomminkin voisi tehdä. Tässä mietin kisaamista, ja päätin, että aletaan kisaamaan vasta kun saadaan useammin radat kerralla onnistumaan nollana. Eli menee vielä vähän aikaa.

Treenien välissä tehtiin jonkin verran keinua, ja nyt sain hyvin merkattua Pyrylle sen kohdan missä sen pitää hidastaa ja kiikata itse keinua, ja nyt meni tosi hyvin taas keinu. Ei ollut mitään epävarmuutta siitä ja innolla ja vauhdilla meni joka kerta . En vaan anna sen mennä vahingossakaan vauhdilla päähän asti, ettei se ota tassuihin näin raskaalla koiralla. Tehtiin myös kontakteja, ja keppejä. 

Kepeille sain hetsattua hyvin ja teki hyvin varmasti alusta loppuun molemmin puolin. Olen todella tyytyväinen siitä kuinka varmat nuo kepit on. Siinä oli kepeillä aluksi pari ohjuria alussa ja lopussa, ja kokeilin että mitä Pyry tykkää niistä. Ei se ymmärtänyt niitä ollenkaan, hyppäsi joka kerta sen ohjurin yli, vaikka kuinka yritin ohjata hitaasti kädellä keppiväliin. Eihän meidän tarvitse niitä käyttää, kun Pyry osaa kepit, mutta kun niitä ei ole ollut käytössä ollenkaan Loviisassa, niin kiinnosti kokeilla.

Seuraavan kerran treenien välissä käyn viemässä jäähdyttelyn jälkeen Pyryn autoon (jos ei treenata mitään omaa välissä), ja katsotaan vaikuttaako vauhtiin positiivisesti tokalla treenikerralla. Aikaisemmin Loviisassa tästä ei ollut oikein apua (on Pyryn fiilis vaan huonontunut kun ei ole saanut olla mun mukana seurustelemassa), mutta katsotaan miten eri paikassa vaikuttaa. Pyry vaan inhoaa sitä, että se laitetaan autoon kesken kaiken yksin, mutta pitää kokeilla. Parempi se, kuin että se ehtii tylsistyä ja melkein nukahtaa odotellessa treenikentän vierellä. Kuitenkaan kokoajan ei voi puuhata jotain. Ei se vauhti mikään huono ollut siis tokalla treenikerrallakaan tänään, mutta paljon hitaampi kuin ekassa treenissä. Sain vauhtia enemmän haukuttamalla ja lelun repimisellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti