lauantai 30. marraskuuta 2013

Tokoilut tähän mennessä

Koko tän viikon Pyry on jäljestänyt parin kilsan päässä olevaan juoksuista narttua.. Aina aamuisin ja töiden jälkeen alkaa periksiantamaton vinkuminen, jotta pääsee ulos mahdollisimman usein merkkaamaan oikeat paikat. Ulos mennessä on niin kiire, että ehtii merkkaamaan vasta paikoissa, jotka kuuluu nartun lenkkeilyreitille.

Ja viime yönä alkoi vinkuminen ja viheltäminen. Ajattelin että Pyryllä voisi olla maha sekaisin ja siis kova hätä, kun ei se oikein muuten ulos yöllä vingu, joten lähdin ulos sen kanssa klo 2 aamuyöstä. No ainoa hätä sillä tosiaan oli se, että piti päästä tonne yleiselle tielle merkkaamaan, jos vaikka se narttu saattais yön aikana siitä ohi mennä.. Joten ihanaa aikaa. Sain sentään sen jälkeen nukkua ehkä seiskaan asti, kunnes vinkuminen alkoi. Viime yöstä viisastuneena ei päässyt kyllä siihen aikaan ulos. Eikä kyllä ensi yönäkään. Yleensä keskittyminen tokoiluihin yms kärsii aika paljonkin naapureiden juoksujen vuoksi, mutta toivotaan että saan pidettyä hyvän vireen Pyryn kanssa treeneissä ja sitten kokeessa, pitää ainakin ne pitää entistä lyhyempinä ja tehokkaampina.

Käytiin tuossa viikolla kaupungilla treenaamassa parina päivänä. Eka käytiin yhdessä puistossa, mutta siellä oli kyllä niin kämästä treenata upottavalla nurmikolla. Pyry meni tosi hitaasti maahan liikkeestä, kun oli niin märkää ja yök. Joten ei tehty niitä enempää jotta ei ala hidastelemaan muuten. Toisena päivänä käytiin lenkin yhteydessä yhdellä hiekkakentällä jolla sattui olemaan valot, ja siellä saatiin pari hyvää liikettä tehtyä. Muuten ollaan tehty jotain pientä perusasentotreeniä sisällä.

Tänään käytiin yhden toisen koirakon kanssa treenaamassa tokokentällä. Tehtiin Pyryn kanssa nopea lämmittely (turhan nopea) ja sitten liikkuroituna seuraaminen hihnassa. Se meni alusta hyvin, ja loppua kohti vähän lässähti ja täyskäännöksessä Pyry jäi hetkeksi jälkeen sekä vasemmalle kääntyessä itse lähdin kävelemään tosi vinoon taas. Tässä välissä ei palkattu. Toisen seuraamisen tilalle tehtiin seuraavan liikkeen perusasento, otin hihnan irti, ja "liikkuri" jäi pitämään Pyryn pannasta kiinni kun lähdin juoksemaan poispäin ja Pyry sai ottaa mut kiinni ja leikittiin lelulla. Tällaisia pitäisi tehdä lisää.

Lisäksi tehtiin liikkeestä maahanmeno liikkuroituna, ja kontakti valahti vähän jonnekin....muuten hyvä.

Tein myös tämän jälkeen omana treeninä liikkeestä seisomisen, ja se oli hieno kontaktia myöten, ja tehtiin tosi hyvää seuraamista, jossa kaikki käännökset oli hyviä. Mä varmaan teen jotain eri tavalla liikkuroituna. Muutaman kerran tehtiin vauhtihyppyjä tokoesteen yli, ja sitten palkkasin esteen yli. Kerran taisin tehdä koko liikkeen. Ihan hienosti meni. Kerran tehtiin avohyppy, eli pyysin istumaan toisella puolella ja kutsuin sivulle. Se oli tosi hieno, mutta nyt pitää muistaa että en uudestaan teetä Pyrylle sitä ennen koetta, jotta Pyry ei ennakoi sitä liikettä.

Tehtiin myös lyhyt odottelu hihnassa perusasennossa, ja kaveri kävi tekemässä luoksepäästävyyden, ja pyysin sen jälkeen Pyryn maahan (meni vinoon aargh) ja näytin nyrpeetä naamaa, joten Pyry nousi takaisin ylös ja vaihdettiin paikkaa, jossa pyysin uudestaan maahan ja tehtiin varmaan 10s paikkamakuu :P

Huomenna tokotreeneissä (jos sinne joku muu tulee myös) yritetään tehdä uudestaan tuo odottelu, luoksepäästävyys, odottelu ja maahan-käsky ja siitä palkkaus. Yritän muistaa käydä myös siinä viereisellä parkkiksella tekemässä Pyryn kanssa ainakin kolme liikettä ketjutettuna palkkaamatta välissä, ellei sitten kaikki (paitsi hyppy).

Tajusin juuri, että perjantaina on itsenäisyyspäivä, mikä tarkoittaa meidän kannalta sitä, että ehditään valoisaan aikaan käydä Pyryn kanssa treenaamassa parilla kentällä vielä jotain pientä vauhtipätkää ennen koetta. Tuntuu että on liian vähän kunnollista treeniä mahdollista tehdä (kokonaisia liikkeitä) kun on niin pimeää arkisin. Toivottavasti koe kuitenkin menee hyvin, vaikka ei päästä treenaamaan tarpeeksi.

Sen verran sain lisätietoa kokeesta, että ALO-luokka alkaa vasta klo 13, eli on hyvin aikaa herätä aamulla. Kuitenkin ollaan n. tuntia ennen paikan päällä, koska ei olla saatu mitään osallistumisnumeroa, tai osallistujalistaa, joten ei ole tietoa kuinka mones ollaan. Tunnissa pitäisi Pyryn olla tottunut aika hyvin ympäristöön ja halliin. Halli on puolilämmin halli, joten siinä saa sitten miettiä mitä laittaa päälle.




3 kommenttia:

  1. What's mean "liikkuri"? I can't find this word in dictionary.

    VastaaPoista
  2. Liikkuri is liikkeenohjaaja. Liikkeenohjaaja is the person that tells the next exercise at obedience competition. He/she tells for example while doing heeling, when to turn right or left or to stop.

    VastaaPoista