tiistai 19. marraskuuta 2013

Agittelut: välistävedot, osa 2

Meillä on siis kaksi viikkoa peräkkäin aina sama aihe, ja kolmas viikko on ratatreeni. Eilen siis jatkettiin välistävetoteemalla.

Rata:


Pyry oli ihan kierroksilla ekalla kerralla ja kaahasi. Harmittaa todella paljon että en saanut sitä videolle, koska vauhtia oli PALJON. Välistävedot meni joka kerta hienosti (esteillä 1-3 ja 10-12).

Ekalla kerralla Pyry irtosi 5-esteeltä suoraan pimeeseen putkikulmaan (este 14) kun en tarpeeksi hyvin näyttänyt suunnan vaihtuvan. 7-esteelle Pyry tuli putkesta niin vauhdilla (A-este imi), että Pyry hyppäsi liian aikaisin, ja kompuroi 7-esteen päälle ja aurasi kuonollansa hiekkaa. Siinä vaiheessa tajusin vähän rauhoittaa menoa. Pyry halusi kuitenkin jatkaa, mutta 10-esteellä vielä yskiskeli hiekkaa suusta. Jatkettiin loppuun rauhallisemmin, ja pidettiin tauko. 13-esteen ohi meni, ja hienosti sylkkärillä korjasin Pyryn 13-esteen kautta. Kaikenkaikkiaan eka rata oli tosi vauhdikas, ja en olisi ikinä uskonut Pyryn kaahaavan reikä päässä. Ja tämä olisi pitänyt saada videolle!! Olin ennen tätä rataa lämmitellyt Pyryn kanssa odottelupuolella muutamalla esteellä, eli oli kai tästä ottanut vähän kierroksia. Rata meni hienosti anyway, ja nyt tiedän että mihin Pyry pystyy oikealla motivaatiolla.

Tokalla kerralla mentiin koko rata kerralla, tosin vauhti oli hyvin maltillinen, ja itsekin hidastin Pyryä (kun ei tiedä paljon se otti osumaa siihen kuonoon). Joten aika hidastettuna mentiin rata. Olin itsekin kyllä vähän väsynyt tässä kohtaa. Tästä sain sitten videota...

Vika video (otettiin siis vähän rauhallisemmin):


Ja tähän täytyy sanoa, että kun olen hehkuttanut Pyryn menoa, niin tämä ei ole sitä. Tässä meno on rauhallisempi, ja yritän saada myöhemmissä treeneissä videolle tätä vauhtia johon olen jo vähän tottunut. Itseäni häiritsee toi mun heiluminen ja huitominen. Onneksi Pyry osaa lukea mua, mutta pitäisi oppia oikeasti liikkumaan paremmin radalla... Lisäksi kumartelen liikaa..

Lopussa tein siellä odotusesteillä irtoamista putkeen kauempaa musta ja vähän keinua, keppejä ja puomia. Puomin kontaktit ihan kivat, kepeille sain kerran hetsattua hyvän vauhdin, ja keinua pitää vahvistaa. Keinulla tossa kesällä meni kerran vauhdilla keinulle eikä tajunnut sen tömähtävän alas vaikka tosin pysyi keinulla vapauttamiseen, niin ilmeisesti tuntui pahalta jaloissa, kun sen jälkeen aina ekalla kerralla menee vauhdilla keinulle, mutta toistoissa hidastaa paljon ennen keskiväliä. Nyt pitää harjoitella uudelleen hyvä vauhti ja pois tuo varovaisuus keinulla.

Kovasti mietin tässä että mistä johtuu tämä Pyryn motivaatio. Johtuuko se uudesta treenipaikasta (Loviisan kenttä on tylsä tokokenttä), kylmästä ilmasta, mahdollisuudesta lämmitellä harkkaesteillä ennen rataa, motivaatiotreenin tehoamisesta, aikuistumisesta vai mistä??


3 kommenttia:

  1. I like how Pyry move on the track, but I don't know too much about agility. What's mean "lukea mua"? Read me? In what sense?

    Did you eat and make finnish fruit dessert (pappilan hätävara)? I make this dessert in Sunday. It is delicious! Simple and very tasty :) I made this dessert with strawberry jam, whipped cream and crushed biscuits. Did I do well this dessert? Does the dessert make like me in Finland? It's photo of my dessert:
    http://3.bp.blogspot.com/-yZkY78Wax64/UooUoBrHWlI/AAAAAAAAAHw/bkVmgJ4qNtc/s320/finskideser.JPG

    VastaaPoista
  2. "Lukea mua" means "reads me". It means that Pyry "reads" well to my guiding/directing to the obstacles even if I don't direct well.

    Your pappilan hätävara looks nice. I haven't done it ever myself, and I eat it very rarely in some occasions.

    VastaaPoista
  3. I understood.

    I'm happy that you like my dessert.

    VastaaPoista