sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Tokoilut pitkästä aikaa

Eilen alkoi näkymään Pyryn toimettomuus parin viikon ajalta. Tällä viikolla kun ei olla tehty oikein muuta kuin käyty lenkillä, ja vähän aktivointipeliä pelattu. Eilen oli jo niin levoton koira, joka vaan metelöi ja ramppasi tuossa sisällä, kun piti saada jotain tekemistä. Jonkin aikaa se siis kestää tekemättömyyttä, mutta pitää sillä selkeästi olla jonkin verran harrastuksia..

Tänään käytiin ryhmätokotreeneissä. Pyry mielestäni vähän hidasteli seuraamisen aloituksessa muutaman kerran, mutta loppua kohti paransi huomattavasti. Tosin en taas muistanut viritellä kentän laidalla, joten johtunee siitä. Yks agitreenikaveri treenasi samaan aikaan agilityä samalla kentällä vieressä, ja se toi osalle koirista omaa häiriötä. Pyry nyt ei häiriintynyt ollenkaan, tosin Pyry sitten sai vaihtelua agiradasta, kun käytiin tekemässä muutamaa estettä kun agittelija piti taukoa. Tehtiin rengas - kepit - hyppy - tunneli - rengas -yhdistelmää, ja kepit meni mun mielestä tosi hienosti vauhdilla ja varmasti. Tehtiin myös lopuksi keinua ennen kuin se kerättiin pois, kun viimeeksi vähän hidasteli. Tosi hyvä 2on2off-pysähtyminen keinulla.

Tehtiin tokon puolelta pari kertaa vauhtihyppyä tokoesteellä, ja kerran ilman omaa liikettä, ja Pyry pysähtyi aika hyvän matkan päähän esteestä. Muutaman kerran seuraamista, ja leikkimistä palkaksi.

Luoksetuloja uskalsin tehdä kentällä, kun ei ollut muita uroksia paikalla, jotka olisivat aiheuttaneet hidastelua. Muutenhan teen sitä Pyryn kanssa vähän kaikkialla muualla sopivilla kentillä, jotta luoksetulo pysyy nopeana. Olihan siellä sellainen 1v. labbisuros, mutta se nyt on Pyryn mielestä täysin vaaraton. Pyry itseasiassa tykkää tästä uroksesta, ja ollaan annettu haistella toisiaan. Pyry tosin haluaisi alkaa sitten vaan riekkumaan "pennun" kanssa. Ekassa luoksetulossa aloitti tulemaan ravilla, joten lähdin lelun kanssa juoksemaan karkuun, jolloin Pyryllekin tuli kiire. Tokalla kerralla Pyry tulikin vauhdilla luokse, ja kiertäessään takakautta sivulle, sai ottaa lelua toiseen suuntaan kiinni. Ja kerran tein vielä hakiessa hihnaa toiselta puolelta kenttää, jolloin vauhti ihan hieno.

Tein pari kertaa liikkuroituna kehään tulemisen ja seuraamisen alun. Eli liikkuri kutsui meidät kehään, näytti aloituspaikan ja aloitti liikkeen liikkuroinnin, ja muutaman askeleen jälkeen palkkasin. Molemmilla kerroilla, varsinkin toisella kerralla Pyry oli hienosti innokkaana mukana, ja alun seuraaminen oli esimerkillinen. Seuraavan kerran pitäisi tehdä ehkä sitä, että jätän Pyryn liikkurille, ja juoksen piiloon vaikka kopin taakse, ja kutsun sen luokse. Saadaan Pyryyn valppautta, kun mennään kehään.

Tehtiin paikkamakuu, Pyry, bokserinarttu ja labbisuros. Pyry meinasi sivulla ollessaan vähän vinkua kärsimättömyyttään, mutta "rauhallisesti" pyynnöllä, rauhoittui ihan oikeasti ja paikkamakuu oli hienosti ryhdikäs ja rauhallinen. Ei edes vilkuillut bokserinarttua, mutta toisaalta sekään ei vaikuttanut tällä kertaa räjähtävän, kun yleensä se makaa täristen valmiina räjähtämään johonkin suuntaan, kun odottaa lelua.

Pyry pääsi vielä tokotreenien ja lenkin jälkeen juoksemaan Vertin kanssa, kyllä oli intoa, kun oli jo pari viikkoa taukoa näkemisestä. :)

Maanantaina alkaa meillä Kotkassa viimein ohjatut agitreenit, ja vähän jännittää millaiset kouluttajat siellä on (ymmärtääkö ne mun menetelmiä - kun ei voi hirveästi esim. tehdä toistoja ja tekniikkaa yms valsseja, vaan persjättöjä, pakkovalssia ja vauhtiratoja jne). Huomenna nähdään miten menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti