maanantai 4. marraskuuta 2013

Agitreenit Kotkassa

Tänään alkoi sitten talvitreenit Agi-Kotkissa Kotkassa. Agi-Kotkissa treenaamista varten piti hankkia seuran nimiin lisenssi, mikä vähän harmittaa kun olisi kiva edustaa Loviisan Koiria, mutta minkä sille voi.

Treeniaika on aika myöhäinen; klo 19.30-21.30 Karhulassa kasvihuoneella. Eksyin matkalla sinne, mutta onneksi löysin perille ennen kuin treenit alkoi. Matka-aikaa tulee n. 40-45 minuuttia suuntaansa, mutta luulen että kerran viikossa se on sen arvoista. Varsinkin kun Loviisassa ei ole treenimahdollisuutta, ja Porvoon seura ei tunnu sopivan minulle. Kasvihuoneella on -15 asteen pakkasraja, joten tulee varmasti talven treeneihinkin sopivia taukoja.

Meillä on kaksi kouluttajaa, jotka kouluttavat vuoroviikoin. Kasvihuone on jaettu kahteen osaan, toisella puolella oli ratatreeniä kouluttajan kanssa, ja toisella puolella loput hengasi. Lisäksi toisella puolella oli myös kontaktiesteet, parit kepit, hyppyesteitä ja putki, joten odotellessa voi treenata omia juttuja ja halutessaan vaikka minivauhtirataa. Sopii kyllä Pyrylle hyvin, että voi vähän "lämmitellä" odottaessa.

Oltiin viimeisiä ja Pyry oli jo sitä mieltä että odottelu saa riittää pikkuhiljaa. Oli se käynyt tutustumassa ihmiset läpi ja saanut paljon halejakin ja huomiota. :)

Tässä on siis rata:


Sanoin etukäteen, että on ongelmia motivoinnissa, ja että on hidas koira ja hidas ohjaaja. Noh, taidettiin antaa vähän väärä kuva meidän treenaamisesta, kun Pyryllä oli vauhti päällä ja oli innokas ihan mihin vaan. Ei kyllä hirveästi mitään kohtia hinkattukaan, mutta pikkaisen tuota 10-11-12-esteväliä, eikä motivaatio tippunut silloinkaan. Kouluttajakin ja muutama muu sanoi, että kyllähän se hyvällä vauhdilla menee (noh katsotaan seuraavan kerran).

Eli radasta. 2-esteelle jouduin ottamaan toisenkin kerran, kun meni vähän ohi kun ohjasin vähän ohi (meinasi kai lähteä A:lle). Tokalla kerralla meni paremmin ja tuli hyvä valssi 4-esteelle. Kepit meni mun mielestä molempiin suuntiin hyvin, pitää vaan muistaa pysyä itse kokoajan liikkeessä kepeillä. Keppien jälkeen lähti 7-esteelle, kun ohjasin taas omiani (siis tarkoitus oli ohjata ihan eri tavalla). Tokalla kerralla meni vauhdilla putkeen, seiskalle, ja taas putkeen ja hienosti kepeille. 10-esteeltä 11-esteelle valssilla, ja takaakierron jälkeen yritin tehdä niisto-persjättöä, mutta mun liikkuminen oli todella kökköä. Tehtiin 10-15 esteitä useampaan kertaan, että saatiin tuo 11-esteen niisto-persjättö toimimaan. Lopulta sain liikuttua oikein, että meni hienosti. Persjätössähän Pyry hyvin tulee perässä A:lle, että siinä ei ole ongelmaa, varsinkin kun A-este imee aika vahvasti Pyryä.

Kontaktit oli kyllä tosi hienot. Niitähän ollaan tässä loppukesä/syksy treenattu uudelleen toimiviksi, kun Pyry oli ehdollistunut mun liikkeeseen. Vaihdoin lopulta sanan, ja treenasin meidän pihalla lankun pätkän avulla kontakteja, ja ne tosiaan meni läpi Pyryn päähän, koska nyttenkin Pyry pysähtyi kontakteille kuin liimaan, vaikka itse liikuin kontaktiesteen ohi samalla. Oli kyllä tosi hienot. Putkeen meni kuin vettä vain ja loput meni helposti. Rata oikeasti loppui 15-esteeseen, mutta tehtiin Pyryn kanssa myös tuolle renkaalle asti, kun saadaan siitä kiva loppu treenille (Pyry kun rakastaa rengasta).

Itse pitää taas vähän tsempata ohjauksissa ja oikeasti keskittyä. Pyrylle pitäisi viimeistään ensi viikolla ottaa lelupalkkaus mukaan, kun ei se häiriötä tuntunut ottavan muista koirista.

Oli siellä yksi vallaton uroscockeri (tai vastaava), joka vähän karkailikin. Vähän pelkäsin, että tuleeko se meidän luo, ja tuleeko riita, vaikka yrittäisin olla siinä välissä karkottamassa sitä pois. Mutta treenien loputtua, tuo uros tuli "vahingossa" Pyryä haistelemaan, ja se on kanssa sellainen kaikista tykkäävä uros, että eipä Pyrylläkään ollut mitään tuota urosta vastaan. On se kiva, että tykkää sentään monista leikkaamattomistakin uroksista. Varsinkin sellaisista, jotka ei yritä "urostella".

Edit. Tälleen seuraavana päivänä tuli mieleen, että olisin halunnut ohjata 2-esteen takaa vastakädellä ja kysyin kouluttajalta tästä, niin hän meinasi, että kuitenkin vaan oikealla kädellä niistolla. Jäi vaan mietityttämään, että olisko vastakädellä ohjaamalla saanut helpommin käännetty kroppaa silleen, että koira herkemmin olisi pystynyt arvioimaan suunnan johon mennään 3-esteelle. Monet koirat nimittäin menivät tuolla tyylillä ohi. Pitää ehkä kokeilla kotiesteillä kun seuraavan kerran on valoisaa, ja toivon mukaan ei vielä jäistä (eli viikonloppuna tai heti töiden jälkeen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti