perjantai 31. toukokuuta 2013

Agilityn omatoimitreenit torstaina ja tokon omatoimitreeniä

Tokon treenit on tällä viikolla jääneet väliin. Maanantaina Pyry oli pahasti löysällä, joten jätettiin väliin ja keskiviikkona oli niin kuuma ja treenit olis alkaneet jo kuudelta, niin silloin jäi myös väliin. Ollaan kuitenkin treenattu tätä sosiaalista palkkaamista seuraamisissa sekä noutoa ja ruutua. Nouto on nyt Elina Niemen treenien jälkeen onnistunut joka kerta, jes :)

Torstaina meidän agilityn tekniikkatreenien kouluttaja oli poissa, joten oli mahdollisuutena omatoimitreeneihin. Ja niinhän siinä kävi, että olin ainoana kentällä. Olin suunnitellut radan silleen, että ei tarvitse hirveästi kantaa, ja että pääsin treenaamaan kontakteja ja saksalaista takaakierron jälkeen.Tässä rata:

Alunperin radassa oli ennen pituutta yksi hyppyeste, mutta laiskuuttani jätin sen pois. Rengashyppy oli ihan vaan sitä varten, kun Pyry tykkää hirveästi siitä, ja sitä ei ole ollut pitkään aikaan. Tää oli tällainen helppo rata, mikä oli helppo myös kantaa kentälle ja pois.

Tarkoituksenani oli että 2-esteelle menisi takaakierrolla, ja siitä saksalaisella 3-esteelle. Eli tässä nyt sitten tuli sen vuoksi oma liikerata 2-3 esteen välistä putkelle, vaikka helpompi olis ollut mennä pelkästään jompaa kumpaa puolta kolme ekaa estettä. Käytin namialustaa kontaktilla, ja sen huomasi. Nimittäin jo 2-esteen takaakierrossa itse kierto meni aika pitkäksi, koska Pyryllä nenä vei eteenpäin, eikä siinä sovi vaihtaa suuntaa poispäin namialustasta. Tuli sentään mun mukana, mutta pari kertaa kyllä meinas mennä omiaan. Samoin yritin myöhemmin siten, että olisi tullut putkelta 7-esteelle takaisin takaakierrolle, mutta kun namialusta oli kontaktilla edelleen, niin ei pieni porokoira voinut ymmärtää miksi olisi pitänyt vaihtaa suunta pois namikupilta. Eli paras vaihtoehto on, että jos on paljon suunnanvaihtoja/takaakiertoja, niin kouluttaja/joku muu käy viemässä namikupin/alustan sopivaan paikkaan juuri ennen kuin Pyry tulee kohdalle.

Saksalainen onnistuttiin tehdä varmaan lähes oikein kerran. Takaakiertoon Pyry meni hyvin. Putkeen lähettämistä en muistanut, ja tuli saatettua Pyry putkelle asti, kun olisin voinut jo 3-esteellä huutaa putki. Samoin putkesta tullessa 9-esteelle olisin voinut jo hihkua suuntaa Pyrylle, että olisi tullut parempi putkesta oikeaan suuntaan tuleminen. Vähän orpoa se on treenata yksin ja ilman ohjausta. Ja monia ideoita tulee sitten aina jälkeenpäin mieleen, varsinkin kun katsoo videolta mitä mä siellä puuhaan.

Yhden asian huomasin näitä treenejä videoidessa, että ryhmätreeneissä kumartelen jonkin verran enemmän Pyryä kohti (houkuttelen?), joka aiheuttaa Pyrylle hidastumista. Lisäksi itse annan käskyt aivan liian myöhään  ja olen ehkä liian epäselvä ohjauksessa, joten se vie vähän innostusta/vauhtia. Paljon on kehitettävää ja onneksi videoin, niin näkee mitä on tehtävissä. Edelleen uskon että viime talven agitreenit ovat saaneet minut taantumaan. Noh, pitää kehitellä jotain ideoita ensi talvea varten.

Kyllä oli kuuma ilta, ja kyllä huomasi koirastakin, tässäpä videota:


Eilen oli myös Nekun ulkoilupäivä:




















Kyllä sen huomasi, että Pyry nauttii kesästä:


2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen noista kumarruksista vaan, että Hiiren kanssa jouduin viime treeneissä reenaamaan oikein kunnolla sitä etten ite ollenkaan kumarru tai huido liian alhaalla käden kanssa. Arvaa mitä tapahtui jos olin liian koiran tasolla? :D Fiksu porokoira päätti mennä esteiden alle, koska sinnehän minä viittosin! Huokaisu. :D Hiukanko on ohjaajaherkkä.

    VastaaPoista
  2. No sentään ei Pyry ole koskaan sen takia mennyt esteiden ali, mutta alkaa hidastelemaan. :) Mä luulen että ehkä tuo johtuu tuossa tekniikkaryhmässä vähän omasta epävarmuudesta, että yritän jotenkin varmistaa että se koira tulee, ja sen takia kumartelen ja ehkä yritän enemmän houkutella. Yksinään treenatessa ja viime syksynä en tuota tehnyt, eli tarvitsen vaan itselle varmuutta että kyllä se Pyry tulee kun vaan ohjaan.

    Hah, Hiiri selkeästi menee sinne minne ohjataan :P

    VastaaPoista