maanantai 6. toukokuuta 2013

Jeejee ekat tokotreenit valaistumisen jälkeen

Noni, nyt on taas tosi hyvä fiilis tokotreenien jälkeen.

Käytiin eka sellaisella 50 min lenkillä ennen treenejä, ja sitten otettiin sellaiset treenit, jossa ei ollut yhtään odotusta tai ihmettelyä, vaan kokoajan tekemistä Pyryllä siis. Ja kaikki mun kamojen laittohetket Pyry sai olla KONTAKTISSA paikallaanmakuussa.

Tehtiin hyppyä aluksi kuppipalkka vähän pidemmällä muutaman kerran ja sitten välissä yksi kokonainen hyppyliike, ja sitten taas kuppipalkalla, ja viimeiseksi taas kokonaisena liikkeenä hyppy. Noh, ei se hirveän paljon pidemmälle hyppyä mene kokonaisena liikkeenä, mutta menipä ainakin vähän keskemmälle. Näin jatketaan.

Vähän tein seuraamista, paikkamakuuta ja jääviä Pyryn kanssa. Seuraamisen tehtiin A-esteellä kerran. Sitten vauhtiluoksetulo siten, että kaveri piti Pyryä kiinni ja mä vaan kutsuin juoksemalla pois päin ja palkkasin kun sai kiinni. Ja toisen kerran ihan juoksemalla, mutta pyysin sivulle. Ja tosi hyvällä vauhdilla tuli. Pitäisi tuota tehdä vähän enemmän, että joku pitää kiinni, että saadaan sitä vauhtia taas. Hyvä kun Pyry tuli mun luo, niin sitten se juoksi ihan fiiliksissä kaverin luo takaisin aina :)

Tehtiin myös seuraamista siten, että eka kaveri seisoi siinä vieressä, ja sitten käveli Pyryn puolella ja käveli sitten mun puolella. Ekaksi Pyry ihmetteli, että mitä se tyyppi puuhaa, mutta parin sekunnin päässä seurasi tosi mahtavasti ihan välittämättä kokonaan. Lisäksi tehtiin yksi liikkuroitu liikkeestä seisominen. Tosi täsmällinen pysähtyminen ja hieno seuraaminen (paitsi ei ekalla seuraus-käskyllä lähtenyt mukaan? - pitää muistaa pyytää kontaktiin ennen "valmis"-sanaa).

Lisäksi kesken lenkin vähän innostin leikkimään, ja siinä vaiheessa matka jatkui, kun sain sen hyppimään edes vähän mua kohti. Lisäksi olen nyt panostanut siihen, että palkkaan aktiivisuudesta, eli näin aluksi on joutunut aina hyppäämään palkkaa kohti, katsotaan jos saadaan jalostettua palkkaamista vielä muuhun aktiivisuuteen.

Tehtiin vielä paikkamakuu kolmen treenaajan kesken, ja kaksi muuta meni piiloon. Pyry oli tosi hyvässä vireessä (meni ehkä liian hitaasti maahan), ja ei katsonut kertaakaan sivulle toiseen koiraan. Aivan mahtavaa. Sitten kun toinen treenaaja tuli sieltä metsän pusikosta piilosta, niin Pyry alkoi murisemaan sille (kuka kehtaa tulla ryteiköstä häiriköimään meitä!!!), ja ei meinannut millään uskoa että tää sama tyyppi oli just mennyt sinne ja treenannut meidän kanssa viimeiset puoli tuntia. Joku mörköikä sillä kait on, kun se aikaisemmin lenkillä pörisi ja haukkui yhdelle kaupan vieressä olevalle ylimääräiselle plakaatille, jossa oli joku vilkkuvalo....

Saatiin palautetta että Pyry on tosi hyvässä vireessä ja ihan erilaista on meno nytten.

Tällä jatketaan. Kentälle - treenataan - pois kentältä. Palkkaus aktiivisuudesta. Ei turhan montaa toistoa, vaan vaihtelua treeneihin. Kielto toisiin koiriin keskittymisestä ja palkka minuun keskittymisestä. Ei turhaa odottamista tai ihmettelyä - eli äksönillä porokoirakin pysyy vireessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti