maanantai 20. toukokuuta 2013

Viikon ekat tokotreenit

Tällä viikolla on kolmet tokotreenit, pitää yrittää pitää mahdollisimman lyhyenä, että motivaatio pysyy. Lauantaina sitten nähdään että suostuuko Pyry tekemään jotain Elina Niemen tokopäivässä. Olen tilannut H&M:stä sellaisen retkipeitteen, ja olisi kiva jos se ehtisi tulemaan tällä viikolla, niin vois siinä sitten hengailla (jos ei sada). Heh, lisäksi tilasin tänään uuden hihnan ja uudet treeniliivit vanhojen tilalle. Vanhoja liivejä on hyvä käyttää talvella kun sinne alle mahtuu talvitakkikin, mutta halusin liivit jotka on kesällä paremman istuvat.

Tehtiin ennen treenejä noutokapulan pitoharjoituksia, siis ihan innostin ottamaan kapulaa suuhun ja kantamaan sitä ja sitten palkkasin kun kapula pysyi suussa. Jätin kapulan siihen nurmikolle, ja tehtiin vähän keppejä ja hyppyjä, niin Pyry innostui niin paljon, että otti itse kapulan suuhunsa ja hyppäsi rengasesteen innoissaan kapulan kanssa. Olen varmaan tehnyt jotakin oikein, kun oikein innostui kapulasta :)

Tänään meitä oli kaksi treenaamassa, ja sitten edellisen ryhmän kouluttaja Sari jäi avustamaan mua Pyryn kanssa alussa. Tehtiin Pyryn kanssa vauhtiluoksetuloja aluksi. Sari piti kiinni ja minä juoksin ja kutsuin. Kerran tehtiin suoraan, ja sitten tehtiin siten että mä katosin kulman taakse ja kutsuin kesken matkaa. Silloin Pyryllä tuli enemmän intoa lähteä perään. Viimeiseksi tehtiin siten, että juoksin kulman taakse, ja vasta siellä kutsuin. Tuli aivan mahtavaa vauhtia. Saatiin samalla vähän virettä nostettua tällä.

Tehtiin oikeastaan tässä vaiheessa paikallamakuu yksinään, kun kävin hakemassa lisää lautoja estehyppyyn ja  hain kuppia palkkaamista varten.

Oli vaan niin kuuma, vaikka treenattiin vasta seiskalta, niin taukoja joutui pitämään paljon eikä montaa toistoa voinut tehdä. Sitten tehtiin kuppipalkalla estehyppyä muutaman kerran, ja sitten viimeisen kerran ilman kuppia ns. kokeenomaisena. Tällä kertaa meni just sopivan pitkälle ja aika keskelle vielä. Tehtiin kerran liikkeestä makuu ja seisominen, aika hienosti, ja molemmat todella suoraan (makuu on mennyt vähän viime kerralla vinoon). Sitten viimeiseksi vähän seuraamista pujottelulla jalkojen välistä ja muutaman kerran mahtui väliin hyppykin. Jaksoi muuten aika pitkän seuraamisen ihan huomaamatta.

Aivan kivat treenit, joten tämä tarkoittaa että ensi kerralla menee tosi huonosti. Osalta vaikuttaa kyllä Purnun pyreneittenpaimenkoiran läsnäolo (kun se tulee keskiviikkona Sarin kanssa), kun en voi olla ihan rento, kun en voi luottaa siihen ettei Pyry vapaana lähtisi jossain vaiheessa yllättäen sen luo. Vaikka Sari sanoi, ettei sillä ole väliä ja Purnu sen kestää ja sitten erotetaan koirat vaan, mutta en kyllä halua yhtään vahvistaa Pyryn toisten urosten pöllytyshaluja, vaikkei se sitä ole yrittänytkään sen yhden kerran jälkeen.

Ens treenikerta pitää olla vähän suunniteltu, ja pitää pysyä positiivisena ja vaan vahvistaa oikeaa käytöstä, sillä se parhaiten unohtaa kaikki muut uhoilut. Tietty paikallamakuussa pitää kieltää jos yrittää ottaa kontaktia toisiin koiriin. Ja ens kerralla todennäköisesti Purnu ja Pyry saa ottaa pitkästä aikaa vierekkäin ryhmäpaikallaolon, jotta saa vahvistettua sitä paikallaoloa uroskoirankin vieressä, kun eräs toinen meidän ryhmästä ei uskalla päästä omaa urostansa Pyryn viereen, kun pelkää että Pyry saattaisi lähteä sen uroksen luo. Ymmärrän kyllä, vaikka Pyry ei olekan oikeastaan siitä uroksesta (valkkari) provosoitunutkaan koskaan, muuta kuin jos ihan nokatusten joutuu. Mutta toisaalta lähtihän se myös leikatun uroksen luo vain haistelemaan silloin pääsiäisenä paikallamakuusta. Mutta nyt sitä tässä vahvistetaankin, paikallamakuuta joka tilanteessa, mihinkään ja kenenkään luo ei paikallamakuusta enää mennä.

Ihan jees, toivotaan että ei herpaannuta keskiviikkona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti