lauantai 25. toukokuuta 2013

Viikon tokat tokotreenit keskiviikkona

Oli viileä ilma, mutta se ei auttanut leikkimisessä. Pyry on nyt ainakin parina viimeisenä kertana katsonut mua ilmeellä "etkai ole tosissasi" kun olen yrittänyt saada sen leikkimään. Olen yrittänyt miettiä että mikä siihen vaikuttaa, kuitenkin vuoden alussa sisähallissa muiden koirien paikalla ollessa leikki, ja nyt Loviisassa kentällä alussa (varsinkin kun oli enemmän porukkaa), mutta nyt en saa sitä leikkimään. Tuntuu hassulta edes "yrittää" saada se leikkimään, kun normaalisti ei tarvi kuin ottaa lelu käteen, niin pieni porokoira on siinä kiinni.

Tutkiskelin netistä (varmin tietolähde ikinä), niin ajattelin yrittää vapauttaa Pyryä namietsinnällä, mikä on hirmuhauskaa Pyryn mielestä, ja naksuttelen lelusta kiinnostumista, koska naksuttelu yleensä tekee Pyryn vapaantuneeksi ja ainakin pystyn palkitsemaan kaikesta leluun suuntautuvasta mielenkiintoista.

Lisäksi pitää vahvistaa Pyryn oma-aloitteisuutta treenien suhteen, ja siis aktiivisuutta, kun minä olen passiivinen (helpommin sanottu kuin tehty). Sain treenien jälkeen Pyryn leikkimään lenkillä, joten ehkä se paineistuu jotenkin siellä kentällä. Pitää leikkimistäkin alkaa tekemään enemmän (pelkästääN) palkkausmuotona, ja aloittaa helpoista paikoista (kotipiha) ja edetä pikkuhiljaa aina vaikeampaan (lenkki, tokokenttä, kaupan piha jne).

Treeneissä nyt siis tehtiin vähän estehyppyä, luoksetulo tehtiin vähän poispäin kentästä, ettei Pyryn näköpiirissä ollut Purnu ja vähän seuraamista jalkojen välistä mennen, puolenvaihdolla, tekemällä pyörähdyksiä kesken seuraamisen. Kyllä se vähän piti Pyryn mielenkiintoa yllä, mutta ilman leikkimistä draivi puuttuu, ja Pyry ottaa silloin herkimmin itseensä. Tehtiin myös taas pari kertaa jäävät ja ihan hyvin. Tein taas erikseen paikkamakuuta pienissä erissä, ja sitten tehtiin tällä kertaa Purnun ja toisen koiran kanssa, siten että Purnu ja Pyry olivat vierekkäin. Menin n. 10 metrin päähän, ja pari kertaa kielsin pään kääntämisestä (ja tietty kehuin kontaktista), ja ei se Pyry kyllä välittänyt Purnustakaan. Aika taitava. Muutaman kerran treenatessa ihan vaan, ja yrittäessäni saada sitä leikkimään, niin Pyry turhaantui, ja alkoi useammankin kerran haukkumaan mulle. Huomaa että jotain teen väärin.

Se on vähän harmi, että kun treeneissä on enemmän uroksia paikalla samaan aikaan treenaamassa, niin en vain uskalla ottaa vauhtiluoksetuloja, noutoa tai ruutua, koska siinä välimatka kasvaa tai Pyryn liike on poispäin minusta, niin vielä en ole varma etteikö Pyry päätä lähteä muualle. Näitä asioita olisi kiva treenata, kun sillä saa Pyryyn enemmän virettä ja vauhtia. Hassua kyllä, niin mitä enemmän porukkaa, sitä paremmin Pyry keskittyy ja ilmeisesti leikkiikin.


Kuitenkin pitäisi nyt saada vältettyä treenaamista huonolla vireellä, koska se vain vahvistaa huonoa virettä. Pitää vain nyt saada keksittyä miten se leikkiminen saadaan vahvistettua, jotta saadaan vahvistettua aina treenaamista hyvällä vireellä ja motivoituneena. Ei ole mitään järkeä treenata ryhmätreeneissä, jos Pyry oppii vain tekemään kaiken matalassa vireessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti