maanantai 25. syyskuuta 2017

Tiina Wickströmin tehotreeni lauantaina

Viime viikon ma-pe oli kokonaan taukoa kaikista treeneistä, jotta henkisesti ja fyysisesti varmasti palaudutaan, ja Halti tölväisi kisoissa jonkun tassunsa hypätessä, niin parempi jos sekin saa olla enempi rauhassa. Haltistahan ei pysty sanomaan, kuin pahasti se itseään satuttaa, kun sillä on korkea kipukynnys.. pitäisi viedä siis hierontaan lähiaikoina..

Perjantain viikkotreenit jäi välistä, ja lauantaina käytiin Ruukissa kontaktien tehotreenissä Haltin kanssa ja molempien kanssa otettiin kisamainen treeni. Kontakteissa ei mitään suurempia ongelmia ole ollut, mutta aina voi vahvistaa..

A-este

Haltin kanssa ei nyt hirveästi niitä kontakteja tehty, vaan enempi puhuttiin miten voisi jatkaa niiden kanssa. A-esteellä "ongelma" oli että hyppää ilman kehikon yläosaa aika yläkohtaan kontaktia (osuu aina kuitenkin). Ja kisoissahan näistä ei ole koskaan virheitä tullut. Tämä kielii siis siitä, että Halti tietää mitä tehdä, mutta kriteeri pitäisi olla tarkempi. Eli pitäisi palkata enemmän niistä alemmas tulleista osumista, eikä niistä kontaktialueelle tulleista, jos tulee liian yläosaan. Vaihtoehtoisesti voisi siinä vaiheessa kun pidetään taukoa kisoista, niin kuuriluontoisesti treenata matalammalla A-esteelle (jolloin ehkä viikkotreeneissä pelkästään sitä eikä treeniä ollenkaan - johtuen siitä että A-esteen madaltamiseen menee aikaa), ja sillä saataisiin paremmin kriteeristä palkattua, ja A-esteen suorittaminen ei olisi niin raskasta, koska tuo tarvii kuitenkin aika paljon toistoja. Joka tapauksessa tää pitäisi toteuttaa viikkotreeneissä, jotta olisi porukkaa laskemassa ja nostamassa A-estettä apuna.

Puomi

Puomilla ja keinulla olen miettinyt että saanko vapautettua tarpeeksi nopeasti. Tehtiin näitä treenejä, myös siten että teen sokkarin keinun/puomin jälkeen, ja tosi nopeastihan se vapautuu, kun itse keskityn. Pitäisi siis varmasti vaan keskittyä siihen omaan tekemiseen. Tietty täytyy muistaa ehkä se joka toinen kerta palkata heti siitä pysäytyksestä, ettei ala tulemaan omin lupineen. Vähänhän kisoissa on joskus ollut ongelma, että jos ennen puomia on A-este ja keinu, jolta vapautan nopeasti, niin puomilla saattaa joko tulla itsensä vapauttaen tai jopa hypäten yli (no tää on tapahtunut ehkä 2 krt koko kisaamisen aikana, jolloin myös vire on korkealla). Pitäisi siis muistaa treenata myös korkeammalla vireellä

Keinu

Keinua katsottiin, ja keinun suoritus voisi olla nopeampi. Muutenkin olen miettinyt, että voisiko keinun muuttaa vapaasti suoritettavaksi ilman 2on2offia, mutta vaarana on se, että Halti alkaa vapauttelemaan itseään myös puomilta, koska näin tekee myös kisoissa. Tähän voisi muuttaa käskyn keinu-kii:stä normi keinuun, ja opettaa siis keinun suoritusta vähän enemmän alusta. Eli keinun pää vähän ylhäällä ja Halti pamauttaa keinun alas, ja palkkaus heti osumasta eteenpäin (voisi käyttää naksutinta tässä).

 Jos keinu on alhaalla (ja muistuttaa enemmän puomia, niin 2on2offin tarjoaminen on hyväksyttävä siihen), mutta tehdessään osittain tai kokonaan voisi antaa vapautua kosketuksesta. Jos se alkaa häiritsemään puomin suorittamista, niin palataan 2on2offiin.

Lisäksi voisi alkaa tehdä keinua siten, että toisessa päässä on pöytä, ja antaa mennä Haltin alastuloa ja siitä palkata keinun keikautuksesta. Olisi hyvä saada vähän nopeammaksi se keinun heilauttaminen alas. Se on ollut nopeampi, mutta mitä enemmän on ollut erilaisia keinuja, sitä enemmän Halti on mielestäni ekat kerrat aina mennyt vähän hitaammin, kun katsoo kuin nopeasti menee alas.

Kisamainen treeni

Tehtiin sitten molempien koirien kanssa kisamainen treeni, ensin Halti ja sitten Pyry (ja muutama koira välissä), rimat oli 60 cm. Ekan kierroksen jälkeen oli palaute, ja mahdollisuus tehdään uudelleen tauon jälkeenHalti

Haltin kanssa ekalla ja tokalla radalla sama virhe. Yritin ennen 4-estettä tehdä takaaleikkauksella käännön oikeaan putken päähän, ja aina ihan myöhässä eikä tarpeeksi jyrkkä, vaan Halti ehti aina lukita sen väärän putken pään. Itseasiassa ekalla kerralla katsoi minuun, mutta päätti jatkaa silti, kun mun oma liike jatkuikin väärään suuntaan.

A-esteellä tein valssin, koska Halti todennäköisesti olisi lukinnut putken jo aikaisin A-esteellä. Putkelta ennen keppejä en ottanut tarpeeksi tiukasti mukaan putken luota ja tuli pieni ylimääräinen kaarros A-n suuntaan, vaikka oikein kyllä meni lopulta. Keppien jälkeiselle hypylle 13 lähdin tekemään pakkovalssi-jaakotusta, ja toimi hyvin, kun pystyin irtoamaan hyvin. Vaikeampi kohta erityisesti Haltin kanssa mulle jotenkin oli suora putki, ja ennen sitä putkijarru, ja sijoittuminen seuraavalla hypyllä. Ekalla kerralla lähdin tekemään jarrua ja liikkumaan liika 15-esteen suuntaisesti, jolloin Halti tuli mukana. Lisäksi 15-esteen ohjaus oli tosi kökkö, kun en osannut liikkua siinä. 17-19-esteen ohjaus oli tosi hyvä. Irtosin itse Haltin suorittaessa keinua seuraavalle esteelle, 17-18-esteiden väliin valssi ja pyöritys 18-esteen ympäri. Tokalla kerralla 14-16-esteet oli parempi, mutta musta tuntui että siinä olisi tarvinut liikkua johonkin suuntaan enemmän. 

Positiivista radassa oli:

- puomin kontakti
- putki-puomi-erottelu
- A-esteeltä ohjaus putkeen
- irtoaminen kepeiltä 13-esteen pakkovalssiin
- 17-19-ohjaus

Kehitettävää oli lähinnä 4-5-esteiden kaltainen ohjaus (etenkin jos ei ehdi valssaamaan). Vastakäännös voisi olla mahdollinen, tai vaan treenataan ohjauksen kuuntelemista. Treenivinkkinä 5-putki reilusti kauemmas aluksi, ja puomin sijasta suora putki, jolloin tulee hyvä vauhti takaaleikkaukselle, ja ei kun treenaamaan oikeaa ajoitusta.


Lisäksi huomasin että Halti joutui taas muurin kohdalla miettimään hyppykohtaa hieman, ja haki askeleita. Onhan se muuri jotain 65 cm korkea, joten ei ihmekään. Ihanaa kun sekin laskee ensi vuodeksi ainakin kisoissa.


Pyry

Pyryn kanssa heti ekalla kerralla puhdas rata. Pyryn kanssa ohjasin puomin oikealta puolelta, jolla ehdin paremmin 4-esteen ohjaukseen. Piti ohjata putkeen sokkarilla, mutta jotenkin tuntui etten ehdi, niin vain vedin, ja hienosti meni ja irtosi putkeen. A-esteen jälkeen tein sokkarin, ja toimii parhaiten Pyryllä. Putkelta kepeille Pyry myös hieman meinasi irrota A-esteelle, mutta sain korjattua linjan kepeille. 13-esteelle tein saksalaisen, ja sekoilin taas 15-esteellä. Putkijarrua ei tullut, Pyry kaarsi laajan kaaren ja tömäytti mun huonon sijoittumisen vuoksi 15-esteeseen itsensä. 17-18-esteen ohjaus suoraan, ja takaakiertoon taaimmaisen siivekkeen kautta. Parempi Pyrylle.

Tokalla kerralla sekoilin jotain 5-putken ohjaamisessa (liikaa mielessä Haltin ohjaus) ja rupesin tekemään jotain vastakäännöstä vaikka eihän se Pyrylle oikea ratkaisu ole, kun se taas kääntyy liian tiukasti vastiksesta. Muuten loppu oli hyvä. Erityisesti sain tehtyä putkijarrun 14-putkelle ja ehdin ohjaamaan 15-esteen toiselle puolelle Pyryn yli esteen ja keinulle. Se oli tosi hyvä.

Pyryllä positiivista radassa oli:

- kaikki, Pyryn kanssa on vaan helppo tehdä kun ollaan tehty tarpeeksi pitkään yhdessä
- erityisesti ohjaus 5-putkelle ekalla kerralla
- Pyry on vaan niin HYVÄ
- hyvä vauhti ja into!!

Tällaiset kisamaiset treenit on kyllä hyviä siitä, että tulee tehtyä kisamaisesti molempien kanssa ja saan pidettyä kiinni molempien erilaisista ohjauksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti