maanantai 18. syyskuuta 2017

Kisat Porvoossa sunnuntaina

Haltin kanssa käytiin agikisoissa sunnuntaina Porvoossa, Kokonniemessä. Pyry oli mukana, mutta se ei toimi tuollaisissa ulkokisoissa, joissa oli hälinää joka suunnassa, joten ei kisannut. Pyry saa kisata seuraavan kerran hallikisoissa, todennäköisesti 15.10.2017 Kotkassa.

Paikalla oli useampikin juoksunarttu, joten Pyry oli tosi hankala, se ei suostunut liikkumaan kuin hetkittäin (ihania tuoksuja impaten), ja autoon sai pakottaa. Mulla meni niin hermot taas sen kanssa, ja ajattelinkin että oon varmaan tosi hyvässä fiiliksessä radoilla. Halti kanssa intoili juoksuhajuja. Huomasin myös että radan lähellä Haltilla keskittyminen vähän herpaantui ja selkeästi vähän etsi juoksuhajujen levittäjää, ja sain vähän tehdä töitä että sain sen huomion. Aika epänormaalia. Aloin jo miettimään, että mitenköhän radalla menee, jos se on noin pois tolaltaan. Radat meni kuitenkin ihan hyvin, ihan kuin normaalisti (tai voi olla että vähän hitaammin?). Otin sen autosta vasta kun oli ihan pakko vähän ennen omaa rataa..

Tuomarina siis Vesa Sivonen, ja rimat joka radalla 60 cm.


Eka rata meni ihan ok, radalla oli paljon takaakiertoja ja pyörityksiä, kuten jokaisella kyseisen tuomarin radalla. Vähän hirvitti toi renkaan kohta, kun sen jälkeen tein valssin, mutta ihan hyvin sain ohjattua.. Tältä radalta tuli nolla (jee, nollatili avattu!), mutta etenemä oli vain 3,55 m/s (ihanne-etenemä 3,50 m/s). Mietin että johtuiko siitä että oltiin vähän muuten vaan jäässä, vai johtuiko vaan siitä että radalla oli niin paljon takaakiertoja/pyörityksiä (eikä vauhtia ehtinyt tulemaan oikein missään kohtaan) jne että se vaan verottaa porokoiran etenemää reilusti.. varmaan vähän molempia.


Tokalla radalla päätin tehdä enemmän siivekkeen ympäripyöräytyksiä (jota selkeästi tuomarikin haki radoilta) ja pyöräytin 2-, 5-,  ja 10-esteen ympäri. Ne meni kai ihan hyvin, paitsi Halti  teki tosi tiukan käännöksen ja kolautti heti 2-esteeseen jalkansa ja vingahti. Jatkettiin kuitenkin kun Halti veti vauhdilla eikä alkanut nilkuttamaan tms. Vauhtia olikin sitten enemmän, ja olisi ollut kiva tietää millaisella ajalla.

Kuitenkin ainoa virhe tuli mulle epävarmassa 7-8-esteiden ohjauksessa, ja Halti veti väärään päähän putkea. Mä jopa uskalsin vedättää reilusti A-esteeltä, ja ehdin hyvin ohjaamaan 7-esteen taakse valssia, mutta Halti sinkosi silti suoraan putkeen. Joko olin myöhässä, tai Halti ei välittänyt mun ohjauksista. Toinen vaihtoehto olisi ollut vastakäännös.. Muu ratahan meni tottakai aivan mahtavasti, ja uskalsin vetää enempi täysillä loppuradan, kun oli HYL alla. Eli pitäisiköhän oppia tekemään enempi täysillä jo ennen hylkyä..


Vika rata oli hyppyrata, ja tähän päätin lähteä vauhdikkaammin. Noh, vauhdikkaasti Halti meni 4-esteen takaakierron sijasta 19-putkeen.. Ja sitten sain siitä ohjattua sinne 4-esteen taakse, ja jopa esteelle 8-asti, mutta siitä Halti sinkosi sitten 10-putkeen suoraan.. Muutaman takaakierron jälkeen 13-esteeltä yritin ohjata 14-esteelle, mutta Halti kävi viereisen esteen lisäksi.. 16-muurilla Halti joutui selkeästi miettimään hyppäämistä, jotta pääsi yli. Se oli kyllä korkean näköinen.. Loppu menikin hyvin, ja saatiin vauhdikkaasti rata tehtyä loppuun. Haltilla oli tällä radalla enemmän vauhtia kuin järkeä.. Ensin mietin, että toi putkiin sinkoilu johtui vireen noususta, ja sitten toisaalta taas siitä että ei "jaksanut" enää kääntyä (ja varmaan vähän johtuikin), mutta olihan noi väärän esteen paikat sellaisia ansaesteitä, joten ehkä se olisi ollut tiukemmalla ohjauksella hallinnassa. Tästä siis myös HYL.

Erittäin tyytyväinen olin siitä, että mun pää pysyi kasassa, ja pystyin täysin keskittymään ratoihin pitkästä aikaa. Pystyin keskittymään ja jatkamaan vaikka vikalla radalla monessa kohtaa Halti lähti sinkoilemaan vääriin paikkoihin. Tää varmaan osalta johtui siitä, että ei tullut juteltua ihmisten kanssa hirveästi rataa odotellessa, niin oma keskittyminen pysyi parempana.. 

Haltilla sentään tuli se eka nolla tältä syksyltä, joten ihan tyytyväinen olen. Toinen hylly oli tosi lähellä nollaa yhden virheen takana, ja kolmas nyt oli puhtaasti sekoilunolla. Sitten vaan uusia kisoja putkeen..

Nyt Halti saa levätä lauantaihin asti, jos se jotain osumaa otti jalkaansa. Halti on vähän hankala noitten osumien kanssa, kun se ei näytä ollenkaan kipureaktioita, vaikka jotain kipeää kohtaa painelisi tai taivuttelisi. Pitää käyttää hierojalla siis. Kuitenkin tarkoitus olisi lauantaina käydä kontakti- ja kisatreeneissä ja sunnuntaina olisi Agi-Kotkien seuranmestaruuskisat. Pyrylle toivotaan viileää ilmaa sunnuntaille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti