lauantai 9. syyskuuta 2017

Perjantain viikkotreenit

Perjantain treenirata, rimat 55 cm. Haltin kanssa tarkoitus tehdä kevyemmin, koska lauantaina oli Rannikon valmennus ja Pyryn kanssa ihan normaalist.

Radassa oli monta kohtaa mitä en tiennyt miten ohjata. Ja aloitetaan heti 1-2-esteistä. Haltin kanssa päädyttiin siihen, että menin  lähemmäs 2-estettä, josta vapautin Haltin 1-esteelle ja pakkovalssiin 2-esteelle, ja vastakäännös. 

Törkkäisy kepeille ei vaan ihan onnistunut, vaikka joskus aikaisemmin sitä aika hyvällä menestyksellä harjoiteltiin. Tätä harjoiteltiin sitten ihan lopuksi siten, että palkkasin siihen tokaan väliin käteen tulemiseen, aina vain kauempaa, ja lopulta saatiin aika hyvin 2-esteeltäkin tehtyä tämä. Ongelma todennäköisesti oli osittain se, että ei olla treenattu käteen tulemista/haltuun ottoa ja toisaalta mä jotenkin väistin Haltia kun se näytti lähtevän kaartamaan keppien taakse, tai sitten olin sen edessä.. Parhaiten tässä kohtaa siis toimi osana rataa ihan vain lähettäminen kepeille, enkä mene sinne mukaan sörkkimään ollenkaan. Kuitenkin on parempi harjoitella sitä törkkäisyä Haltinkin kanssa, koska joku kerta tulee sellainen kisarata, jossa se on osattava.

9-esteellä toimi tosi hyvin ihan vaan linjaus ja hartialinjan avaaminen (ei lähtenyt takaakiertoon). 17-18-esteillä välistävetoa harjoittelin kovasti rataantutumisessa, ja sain sen jopa onnistumaan siedettävästi, eikä Halti lähtenyt edes missään välissä keinullekaan. Ainoa, että varmistelin liikaa, mutta parempi että nyt ainakin tulee onnistumisia. Tuollainen vastaava kohta oli periaatteessa SM-kisojen joukkueradalla puomin jälkeen, joten tarpeeseen tuli harjoitella tällaista kohtaa.

Pyryllä oli taas enempi vauhtia, johtuen siitä, että oltiin hallissa, eli seinät ympärillä ja vähemmän häiriötä. Ja tietty kylmempi ilma. Yllättävä kohta oli 9-esteen jälkeisessä valssissa, joka mulla oli vähän myöhässä, ja Pyry haki puomille sen jälkeen putken sijaan. 17-18-esteiden välistäveto oli Pyrylle mun mielestä liian vahva ohjaus, joten kokeiltiin siihen kohtaan japanilaista, ja toimi yllättävän hyvin, kun kuitenkin 17-esteelle tullaan kovalla vauhdilla. Lopuksi tehtiin sitten keinulla useampaa eri treeniä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti