maanantai 25. syyskuuta 2017

Agi-Kotkien seuranmestaruuskisat

Sitten ihan kisafiiliksellä seuranmestiksiin eilen sunnuntaina. Oltiin aamupäivästä oltu jo synttäreillä Myrskylässä ja lenkillä Vertin ja Iineksen kanssa, ja koirat ei olleet saaneet juurikaan levätä, mutta hyvin ne molemmat teki kisoissa. Illalla oli kyllä väsynyttä koiraa.

Pyryähän arvoin pitkään, että otanko yleensä mukaan ja ilmoitanko mestiksiin, kun oli vielä 18 astetta lämmintä ja aurinkoista, ja vielä ulkokisat, eli Pyry ottaa häiriötä. Ei se koskaan oikeastaan mestaruuskisoissa oo vauhdikas ollut. Nyt kuitenkin se oli ihan keskittynyt, ei yhtään vilkuillut taakseen eikä huomioinut muita koiria radallakaan ollessaan. Tarkoituksella mentiin toisen porokoirauroksen Teslan jälkeen, että ei ainakaan se hauku Pyryn takana (ja toisaalta haukkuu radalla, joka ehkä vähän nostattaa Pyryn virettä). Pyysin myös seuraavaa odottamaan, että saan Pyryn kytkettyä ensin, ennen kuin tulee lähtöalueelle (lähtö- ja maalialue olivat samassa paikassa). Autosta otin Pyryn ihan edellisen koiran radansuorittamisen aikana, niin ei tullut juurikaan aikaa sille alkaa ihmetellä maailmanmenoa.

Rimat oli 55 cm.

Eka rata oli hyppyrata:


Haltin kanssa vedettiin heti nolla, ihan kiva. Juoksin tällä kertaa vähän enemmän Haltin kanssa kuin normaalisti, itse pääsen sillä vähän parempaan vireeseen. Haltille tein 11-12-esteillä valssin-valssin. Joissain kohtia varmaankin vähän turhan laajat kaarrokset. Halti pääsi 4. sijalle, ja aika oli 41,41.

Pyryn kanssa meni kanssa ihan kivasti, sillä oli kerrankin tosiaan vauhtia, mutta rimat tippui 7-esteellä ja muistaakseni 19-esteellä (eli 10 vp). Aika harvinaista, olettaisin että johtui mun liian tiukasta ohjauksesta mutta ei se yleensä kuitenkaan senkään takia tiputtele. Noh, pääasia että vauhtia oli eikä häiriötä otettu. Haukutinkin Pyryä ennen lähtöä. Pyryn aika oli 45,12 + 10 vp, vähän mietin kun on aika pieni aikaero Haltilla ja Pyryllä, mutta ehkä me kupattiin jossain kohtaa Haltin kanssa.

Agirata:


Tää oli Haltille tosi kiva rata, kun pääsi aloittamaan ihan takaakierrolla. Hyvin meni oikeasti kepeille asti, ja kepeillä tuli joku sulku taas, Halti tuli pois kesken, kun mä ilmeisesti jäin TAAS ihmettelemään että meniköhän se oikein ja Halti huomasi sen, ja sitten otettiin uudelleen ja Halti tuli kesken pois (okei, ehkä sen virekin vähän nousi), ja sitten hetken hengähdin syvään ja mietin hetken, ja uudestaan Haltin kanssa (itse vaan itsevarmana että nyt menee oikein ja meni). No, kepeistä päästyämme Halti meinasi lähteä suoraan puomille kulkemattan 17-esteen kautta, toki mä varmaan olin edelleen hämmentynyt kepeistä ja ohjasin huonosti. Siinä sitten neuvoteltiin hetki että mennäänkö puomille vai hyppyesteelle (hauhauhauhau-en-tajuu-hauhau), ja lopulta sain sen huomaamaan sen hyppyesteenkin, ja vauhdikkaasti loppuun asti. 21-esteen riman taisi tiputtaa, mutta hylky oli jo alla, niin eipä väliä. Hieno rata tästä huolimatta! Ihan mahtavaa kisata Haltin kanssa. Harmillinen välikohtaus tossa kepeillä.

Pyryn kanssa taas meni ihan jees, vauhti oli ehkä vähän hitaampi. Vaikka omasta mielestä otin Pyryn hyvin mukaan 8-putkelta, niin silti Pyry meinasi 9-putken sijasta ajautua A-esteelle, joten tästä 1 kielto ja aikaa paloi. 11-A-esteen tein vähän eri tavalla kuin Haltilla, eli putkeen lähettämisen sijaan tein A-esteen jälkeen sokkarin ja juoksin putken kautta jotta sain enemmän vauhtia. Kaikki muu meni ihan jees, ja siis 5 virhepisteellä maaliin ja lopussa oli kunnon vauhti! Pyry pääsi tällä tuloksella radalla 3. sijalle, joten voitettiin puruluu ja suklaata!!

Pyry oli yhteistuloksissa/seuranmestaruustuloksissa 4. sijalla, ihan hyvä. Halti ei sijoittunut, kun toiselta radalta tuli se HYL.

Tosi kivat ja porokoiran juostavat radat oli kyllä ja kiva ilma (etenkin kun Pyry liikkui). Mä oon hirveän tyytyväinen ratoihin, omien koirien suorittamiseen ja erityisesti siihen että osasin taas tehdä molemmille koirille eri ratasuunnitelmat, ja muistin myös noudattaa niitä. Nyt on tuntunut toimivan se, että rataantutustumisessa ensin käyn läpi toisena suorittavan koiran ohjaukset, ja sitten lopuksi ensimmäisenä suorittavan koiran ohjaukset. Ja tää toimii vielä parhaiten silleen, että Halti on eka, ja Pyry on toinen, koska sitten en sotke Pyryn ohjauksia liikaa Haltin ohjauksiin, ja lopuksi pystyn taas Pyryn ohjaamaan ihan miten haluun (Haltin kanssa on oltava suunnitelma).

Seuraavaksi on keskiviikkona LSK:n seuranmestaruudet ja sinne siis. Maanantain ja tiistain koirat saa siis ansaitusti levätä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti