sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kisaamisen tehovalmennus tiistaina

Mentiin kisoja seuraavana päivänä valmennukseen, mutta taisi olla huono idea. Varmaan oli kuitenkin ulkokisat häiriöineen jne olleet kuitenkin aika rasittavia Haltille, koska treenit oli tosi oudot. Toki voi vaikuttaa myös juoksutuoksut ja myös ehkä maanantaina koirien tuhoama kaakaojauhepurkki...


Ensin katselin, että Halti nostaa hassusti tassua odottaessaan palkkaa (ns. pompotti aina sisempää jalkaa), mutta saattoi olla vaan innoissaan. Seuraavaksi se lensi puomin keskiosalta alas suurin piirtein jaloilleen, mutta kynsi myös kuonollaan mattoa... näytti olevan ihan ok, mutta mistä sitä tietää. Tehtiin pieni pätkä tämän jälkeen ja sitten tauolle. Kokeiltiin sitten tauon jälkeen alkua, eikä Halti ollut ennen radalle menoa saanut vähään aikaan nakkia, mutta sitten kesken radan se meinasi tukehtua ilmeisesti nakkiin, oliko se sitten tullut poskesta vai nielusta takaisin suuhun vai mitä.. mutta selkeästi keskittyminen oli tiessään, ja taisi jonkun riman tiputtaa myös..

Mutta kerrotaan se lyhyesti mitä ehdttiin tehdä.

  • 1-2-esteellä oli hyvä kun pystyin lähettämään Haltin putkeen, ja lähteä jo liikkeelle putken ohi ennen kuin Halti oli edes putkessa (näin Halti tiesi suunnan mihin lähteä putkelta)
  • 4-esteellä kokeilin valssia ja persjättöä
  • 9-este takaakierto+persjättö
  • 11-kepeille lähetin (oli muuten vaikea, koska se meni aina vaan putkeen), täytyy harjoitella putki-keppi-erotuksia!!
  • 11-kepeiltä irtosin reilusti 12-esteen taakse ja siitä pääsin persjätöllä hyvin edelle, jotta ehdin puomin toiselle puolelle (tai ainakin kohdalle)
  • 19-kohta kepeillä oli myös vaikea ton keppi-putki-erottelun vuoksi. Mutta pystyin siihen tekemään lopulta lähetyksen, ja puolen vaihdon keppien alkupäässä ja myös lopussa päällejuoksun.
Voi olla että jos Halti oli väsynyt henkisesti ja fyysisesti edellisen päivän kisoista, niin sen takia myös oli keppi-putki-erottelu erityisen vaikea. Tosi kiva ja opettavainen rata, ja tosiaan opin taas enemmän luottamaan Haltiin.

Lisäksi tehtiin pari keskittymistehtävää. Toisessa piti muistaa 10 näytettyä sanaa jälkeenpäin (muistin 9 kpl) ja toisessa piti keskittyä paperilapulta etsimään numeroita numerojärjestyksessä keskellä rataa kun alkeiskurssi teki treenejä siinä. Oli muuten vaikeaa, mutta jatkoin sitä vielä vähän pidempään kuin olisi saanut, kun halusin löytää numeroita lisää. Tästä taisin oppia sen, että mulla on kyllä hyvä keskittymiskyky, silloin kun keskityn siihen, eli se on joko tai..

Pitää nyt yrittää saada videolle seuraavia treenejä, sen verran kivoja ratoja on ollut tarjolla.

Enivei.. kun Halti lensi sieltä puomilta sen verran pahasti, niin otettiin sitten kunnolla taukoa treeneistä. Perjantaina ei menty viikkotreeneihin eikä nyt sunnuntaina vielä valmennukseenkaan, koska haluan että Halti palautuu tarpeeksi hyvin rasituksista. Erityisesti sen vuoksi, että ensi viikolla on tiistaina ja torstaina valmennukset Ruukissa ja lauantaina kisat Lappeenrannassa, ja se on pitkä päivä.

Meillä on muutenkin ollut aika outo viikko. Maanantaina koirat ottaneet omaan käyttöönsä kaakaojauhepurkin olohuoneen pöydältä (note to self - älä jätä ikinä olohuoneen pöydälle kaakaojauhepurkkia) ja olivat levitelleet sen sohvalle ja lattialle ympäriinsä ja nuolleet jonkin verran sitä. En nyt sen enempää huolestunut, kun kaakaossa ei niin paljon ole myrkkyä (kuin suklaassa) ja Pyry nyt todistettavasti ei reagoi kuin olemalla hyvin pirteä.. ja eivät olleet hirveästi ehtineet vetää sitä kaakaota.


Sitten keskiviikkoaamuna Halti oksensi ruohoa, seuraavana iltana Nekku oksensi (ruohoa kun oli just saanut olla ulkona ja syödä ruohoa) ja eilen aamulla Kasper oksensi.. mitähän ihmettä...  Lisäksi Pyry on venytellyt oudosti, ja kerran lenkillä jäi outoon etujalkoja venyttelevään asentoon pitkäksi aikaa, ja lisäksi sen verran katseli taakseen, että oli pakko tarkistaa löytyykö punkkeja, mutta toisesta kiveksestä löytyi kyllä jonkun ötökän puremajälki jota ollaan hoidettu sitten.. Ei ole ollut helppo viikko elukoilla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti