maanantai 22. elokuuta 2016

Hyppytekniikkakoulutus 20.8.2016

Halti pääsi Vappu Alatalon hyppytekniikan 1. päivään Ruukin hallille. Se oli samalla uusien kouluttajien näyttökoe, joten saatiin palautetta meidän treenin vetäneeltä kouluttajalta sekä Vapulta.

Haltin kanssa tehtiin ensin perussarjaa mediväleillä (5 hyppyä + 5 jalkaa). Siinä katsottiin että miten Halti erityisesti käyttää selkää ja takaosaansa. Halti oli aluksi tosi jäykkä ja ilmeisesti myös keesi pystyssä, mutta siihen nähden meni aika pätevästi. Tehtiin hypyt siten, että hypyissä oli 2 rimaa toinen puoli maassa. Loppua kohti Halti kuulemma paransi tosi paljon, ja näytti tosi hyvältä sen hyppääminen lopuksi. Todennäköisesti siis alkoi rentoutumaan, ja rentoutui liikkeetkin.

Toisena harjoituksena tehtiin set-point. Siinä kouluttaja oli kuulemma ihan yllättynyt kuinka hienosti Halti handlasi sen. Käytiin okserissa 40 cm korkeudessa ja se riitti.

Tarkoituksena olisi tehdä hyppytekniikkaa lyhyillä väleillä n. 5 toistoa enintään ja set-pointissa matalilla rimoilla, että selkä ja takaosa oikeasti joutuvat tekemään töitä. Sitten kun näyttää toimivan hyvin, niin voi muuttaa välit maksikoiran 6 jalan mittaisiksi ja nostaa set-pointissa korkeammalle. Saa vaan nähdä, että pystynkö itse näkemään muutosta, varsinkin jos/kun Halti ei sitten omissa treeneissä jännitä silleen, niin onko edes mitään ongelmaa. Joka tapauksessa aina eka set-pointia ja sitten vasta perussarjaa, koska set-pointissa Halti vaikutti menevän paremmin.

Tilasin nyt muutaman nurmikolle laitettavan hyppyesteen lisää kotiin, niin pääsen treenaamaan kotona myös hyppytekniikkaa, kun sitä pitäisi treenata pari kertaa viikossa. Myös olisi tarkoitus sitten Pyrynkin kanssa tehdä sille annettuja treenejä, aika vähän niitä on meinaan tehty.

Lisäksi sain ohjeeksi aina ennen hyppytekniikkatreenejä ja myös ennen kaikkia treenejä tehdä sellaista selän pyöristystä, eli heitän namin Haltin jalkojen välistä mahan alle, jolloin koira peruuttaa vähän ja pyöristää selkäänsä. Ja tämä erityisesti Haltilla vapauttaisi sen selän ennen treeniä rennommaksi. Tätä tein nyt seuraavissakin treeneissä ja myös Pyrylle.

Normitreeneissä olisi hyvä tehdä matalammilla rimoilla, jotta Haltille muotoituisi oikea hyppytekniikka. Toki edelleen myös tehdään eri rimakorkeuksilla samalla radalla, ja sitä edelleen suositeltiin.

Sen ohjeen vielä sain (kun kyseessä on tällainen toistoihin kyllästyvä alkukantainen rotu), että pitää pitää hyppytekniikassakin se motivaatio ja vire korkeammalla. Voin siis myös juosta Haltin vierellä (vaikka kovasti alkuluennolla sanottiin että pitää olla paikallaan ja häiritsemättä koiraa), ja esim. targetiksi voi laittaa putken perussarjan päähän, jos koira tykkää putkesta. Mietin tässä jo että miten saan kontaktiesteen siihen targetiksi :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti