keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Agitreenit; saksalainen

Jälleen oli saksalainen teemana maanantaina, mutta tällä kertaa se piti tehdä siten, että samalla kädellä kun koira lähetetään esteen takaa, sillä myös ohjataan seuraavalle esteelle ja toinen käsi käy vain näyttämässä vartalonkierron ohella takaahyppäyksen.


Tehtiin kahdesti rata, ja molemmilla kerroilla puhtaasti. Ekalla kerralla 5-esteen jälkeinen persjättö meinasi olla myöhässä, mutta ehdin pois alta. 8-putkelle Pyryä joutui saattamaan, mutta osittain johtui häiriöstä putken takana, mutta myös siitä että 7-esteelle takaakierto hidastaa Pyryä (ja minua) ja kun vauhtia ei ole, niin silloin ei myöskään irtoamista. Hyvin tällaisissa radoissa vain voi luottaa Pyryn suorittavan esteet itsenäisesti, ja itse voin aina kiirehtiä oikeaan paikkaan.

Kontaktiesteiden osalta mulla on taas jonkinlainen murrosvaihe menossa.  A-esteellä Pyry jää helposti A:n harjalle, ja olen alkanut miettimään, että en pysäyttäisi A:n kontaktille enää, ihan vain jo sen rasittavuuden vuoksi. En vain tiedä ihan mikä tulee olemaan kriteeri A:n kontaktipinnan suorittamisessa. Juoksukontaktiahan en osaa opettaa, enkä usko että osaisin pitää sen suorittamisesta kiinni oikeilla kriteereillä. Lisäksi siinä tarvitsee olla melkein aina joku mu katsomassa että kriteerit pitää. Tällä hetkellä yritän luovia ns. juoksu-2on2off-tyylillä, eli Pyry ottaa sen 2on2off asennon, mutta vapautuu heti tassujen lyödessä maahan, eli ei joudu kuitenkaan pysähtymään kokonaan. Tätä ollaan tehty kyllä jo pitkin kesää puomillakin, siis että se vapautuu heti asentoa ottaessa, ja on kyllä näyttänyt ihan hyvin toimivan ja ottaa kontaktipinnan todella hyvin. En sitten vaan tiedä että osaanko tässäkään pitää kriteereistä kiinni.

Joka tapauksessa A:lle ja puomille pitäisi todennäköisesti olla eri käskysanat, koska pääsääntöisesti vaadin Pyryn pysähtymään puomilla, mutta en A-esteellä. Vaikka uskon että koira on niin fiksu, että se osaa erotella eri esteet ja niiden suoritustavat, kai se on selkeämpää että on eri käskyt. Jotta, en pitäisi vieläkään asettamistani kriteereistä kiinni kokonaan (muutenhan Pyry jopa saattaisi oppia kontaktitkin liian hyvin), niin kun seuraava pentu tulee, opetan sille ohjautumaan ennen kontaktiestettä annettavalla käskyllä oikein kontaktipinnalle, puomille 2on2offiin ja A:lle todennäköisesti pysähtymättä kontaktinotto, ja samalla vaivalla opetan myös Pyrylle nämä samat.

Meillä onkin rytmityskoulutus lauantaina, ja olin iloinnut että vihdoinkin pääsee tähän koulutukseen viileillä ilmoilla, niin saadaan Pyryn kanssa jotain aikaiseksikin. Mutta, koulutus on päivällä, ja nyt kun siirryttiin kasvihuoneelle jo treenaamaan, niin siellä on päiväsaikaan todella kuuma. Alkuviikosta siellä oli päivällä 35 astetta lämmintä. Treenaa siinä sitten porokoiran kanssa mitään, ja onko se edes eettisesti oikein. Mä vain toivon, että lauantaina sataa paljon ja on mahdollisimman pilvistä että saadaan treenistä jotain edes irti:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti