sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Rytmityskoulutus lauantaina ja tokoilut keskiviikkona

Aloitetaan aluksi eilisestä Sampo Kokkosen rytmitys-jatkokoulutuksesta. Se järjestettiin kasvihuoneella päiväsaikaan. Aluksi oli pilvistä, joten kasvihuone oli ihan sopivan lämpöinen, mutta aurinko alkoi sitten pilkahtelemaan, joten alkoi olemaan niin lämmintä, että Pyryllä alkoi loppua usko (25-30 astetta).

Tehtiin useammassa pätkässä rata, ja sitten viimeiseksi kokonaan. Tässä rata


Aluksi tehtiin pätkä 1-4 ja käännös kepeille mutta ei keppejä. Eka kerta meni hienosti, rytmitin oikein ja tuli nätti valssikin. Pyry oli ihan täysillä mukana, kouluttajalla ei ollut mitään huomautettavaa, mutta tehtiin toisenkin kerran, jotta sain 3-esteen jälkeisen kaarroksen ehkä vähän pienemmäksi. Sampon mielestä ajoitukset oli hyviä, eikä mitään korjattavaa, ja kyseli että teenkö näitä rytmityksiä paljon, kun meni niin sujuvasti.

Toka pätkä oli pöydästä (este 8) 15- putkeen. 9-esteellä valssi, 11-putkelle putkijarru (mikä oli aika hankala kun en muutenkaan saanut käännöksessä mitään vauhtia, että helposti olisi voinut hiljentää). Ekalla kerralla 14-esteellä lähdin putken suuntaan, eikä oma kroppa ollut enää esteelle, niin Pyry tuli mukana, eikä hypännyt. Tokalla kerralla meni ihan täydellisesti. 14-esteen kohdalla muistin lähettää, ja tein tiukan rytmityksen hyppyesteen kohdalla, ja Pyry tuli hienosti ansaputken päästä huolimatta oikeaa putken päätä kohti. Kolmas kerta kokeiltiin tehdä toiselta puolelta esteitä ohjaus, eli odotin Pyryn putkesta toisella puolella 12-estettä, ja 14-esteelle lähettäessäni tein takaaleikkauksen. Pyry meni kyllä hyvin, mutta itse en osannut ajoittaa, ja oma liike oli vähän kökköä. Parempi oli tuo toisen puolen rytmitys.

Kolmas pätkä oli vaikein, eli 16-kepeiltä loppuun asti. Ja tosiaan piti saada koira ohittamaan 19-este 17-esteen jälkeen, ja saamaan se putkeen. Tässä vaiheessa Pyryllä alkoi vauhti hiipumaan, ja se näkyi kepeillä, enkä juurikaan pystynyt antamaan Pyryn suorittaa loppuun asti keppejä siten että olisin itse jäänyt 17-esteen taakse. No eipä haitannut, ekalla kerralla persjätön sijaan tein jostain syystä 17-esteen jälkeen valssin ja sillä sain näppärästi Pyryn mukana. Pystyin lisäksi putken jälkeen lähettämään nopeasti takaakiertoon ja lähteä juoksemaan suoraan vikalle esteelle (7 metrin etäisyydelle). Eka kerta siis meni hienosti. Kokeilin toisen kerran persjätöllä valssin sijaan eikä toiminut niin hyvin (meni viereiseen putkeen), sekä linjaamalla 17-esteelle kauempaa tekemällä vekin keppien jälkeen, eikä myöskään toiminut, kun Pyry niin vahvasti lukitsi 19-esteen. 

Lopuksi tehtiin koko rata, Pyryä ei oikein enää kiinnostanut, mutta teki kilttinä koirana kuitenkin, alkuosassa oli kuitenkin vähän vauhtiakin. Kepeillä tosin näki, ettei oikein ollut fiilistä enää. Muuten rata meni oikein, paitsi 15-putkeen meni väärästä päästä.

Viimeiseksi tehtiin ns. rytmityshaaste, jossa piti vain rytmittämällä saada koira palaamaan ohjaukseen esteiden välistä luokse ja kädellä sai sitten aina ohjata seuraavalle esteelle. Ensin en ymmärtänyt ideaa, mutta yhden kerran jälkeen meni oikein ainakin 1 tai 2- ohjausta. Itsekin aloin olemaan vähän väsynyt, niin en enää oikein ollut mukana täysillä. Mutta idean ymmärsin.

Tykkäsin Samposta kouluttajana, ja siitä että painotti sitä, että jokainen meistä itse tuntee koiransa ja sen rajat, että mieluummin tekee sen mukaan mikä tuntuu oikealta. Ilmeisesti olen oppinut jotain rytmittämään kun saatiin kehuja siitä.

Toko ei mennyt taas niin hyvin.. Pyry oli aika äänekäs (ei kyllä ehditty tekemään kunnon lenkkiä ennen treenejä). Seuratessa vinkui ja haukkui vähän, mutta rauhoittui kunhan vain tehtiin paljon vauhdikasta, kuten luoksetuloja ja estehyppyjä. Kuitenkin kaikki liikkeet teki hyvin täsmällisesti ja tarkkuudella, ja innolla. Noudossa heittäessäni noutokapulan, Pyryn huomio oli kiinnittynyt muualle, ja lähti aika laiskasti kapulalle. Keskeytin Pyryn, ja kutsuin vierelle ja lähetin uudelleen, ja lähti hyvällä vauhdilla. Paikkamakuussa vinkuuuuuuuu..  Kokeiltiin seuraamishäiriötä kun olin paikalla, ja piilossa, vinkui molemmissa. Sitten laitoin palkan Pyryn eteen. Pyry vinkui kun kävelin poispäin, mutta aluksi kääntyessäni kohti, Pyry oli hiljaa kokoajan, ja samoin kun kävin piilossa, Pyry oli hiljaa. Pitää treenata tätä varmojen koirien kanssa, jos saisin palkan avulla Pyryn keskittymään. 

Kun oltiin lähtemässä, Pyry edelleen vinkui ja kokeilin kauan jaksaa vinkua ja istuin penkille odottamaan. Puoli tuntia meni, ja Pyry vinkui edelleen, mun ignooraamisesta huolimatta. Lopulta meni hermot, ja karjaisin sille, ja hiljeni kyllä. Mutta ei se vaan voi mennä niin, että mun tarvii aina suuttua että Pyry hiljenee. No, seuraavan kerran pitääpi käydä kunnon lenkki ennen treenejä, jos olisi vaikka rauhallisempi. Ensi viikolla ehkä tosin mennään käymään Kotkan Kivan arkitottistreeneissä, että tulee vähän vaihtelua.

Ja ilmoittauduin meidän ensimmäisiin kakkosen agikisoihin, 19.10. Kotkassa. Saa nähdä miten menee.

Ja pitää yrittää alkaa muistaa ottaa enemmän kuvia ja videoita, ettei aina ole vain tylsää treenitekstiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti