keskiviikko 27. elokuuta 2014

Pökkis radalla

Tiistaina oli Loviisan koirien seuranmestaruus sekä Loviisa-Porvoo kaupunkiottelu. Kaupunkiottelu oli ensin, ja oli parissa kohtaa aika vaikea rata, siis oikeastaan mahdoton maxi-koiran kanssa turvallisesti suorittaa. Kenttä oli osittain vähän velliä, niin tämän vuoksi tuomari oli joutunut tiivistämään rataa, mikä ei sitten oikein toiminut.

Tässä on rata (rimat 55cm):


Pyryllä oli itseasiassa tosi kiva vauhti, ohjaaja vain kämmäsi parissa kohtaa kun ei ohjannut niin kuin suunnitteli.

Pyry meinasi mennä 6-putkeen vaikka ohjasin yläkautta, mutta en oikeasti ohjannut kunnolla. Pyry kilttinä koirana pysähtyi juuri ennen putkea kun kiljaisin ja vaihtoi oikeaan putken päähän. Haastava kohta oli mun mielestä putkesta pituudelle ensin suoristaminen, ja sitten sen jälkeen kääntäminen 8-esteelle. Sitä ei vaan oikeastaan pysty olemaan kahdessa paikassa samaan aikaan, varsinkin kun takaaleikkaukset toimii äärimmäisen harvoin meillä. Yritin siis tehdä ns. persjätön mutta olin pituudelle oikaisemisen jälkeen armottomasti myöhässä ja tein sellaisen takaaleikkauspelastuksen, mikä onneksi justjajust toimi. Tälleen jälkeen päin ajatellen, olisinko ehtinyt 8-esteen toiselle puolelle vastaanottamaan? Muuten meni hienosti, paitsi vikan esteen Pyry tuli ohi (kun en enää taas ohjannut) mutta hienosti sylkkärillä meni esteen.

 Ja edelleenkään en oikeastaan tiedä miten tuon 6-8-kohdan olisi saanut hallitusti ja turvallisesti suoritettua..


Tästä tuli 5 virhepistettä vikasta esteestä, ja tulos siis 5 (aika 40,94s/60s). Olisi ollut jonkin verran nopeampi rata jos alusta olisi ollut tasainen ja en olisi itse kämmännyt muutamassa kohtaa. Päästiin 3. sijalle loviisalaisista, ja lahjaksi mukia, nameja ja lelun.


Toka rata oli Loviisan Koirien mestaruusrata, ja oli helpompi (rimat 50 cm):

Hienosti meni puomille asti (7-esteen rima tippui), mut sitten jostain (idioottimaisesta) syystä muutin ohjaustani ohjauksettomaksi, ja päätin vaan lähettää putkeen ja juosta perässä toiselle puolelle putkea. No tietty Pyry meinasi lähteä puomin suuntaan putkelta, eli pienen koukkaisun teki eri suuntaan, siitä sitten itse menin jotenkin sekaisin, enkä ohjannut suunnittelemallani tavalla 16-putkeen, joten meni viereiselle hyppyesteelle, joten tuli tästä HYL (eli 10 virhepistettä). Sitten korjauksen jälkeen meni vähän hitaanlaisesti loppu, mutta meni kuitenkin, ja kokonaisuudessaan oli hyvä vauhti. 


Tuli yhteensä 15 virhepistettä ja aika 42,5s/60s. Aikaan vaikutti väärien esteiden suoritukset yms. Jonkin verran vauhtia verotti pehmeät vellipaikat paikoittain, ja Pyry kun muistaa ne hyvin, niin selkeästi hidasti niissä kohtaa. Luulen että riman tiputuskin johtui huonosta pidosta tassujen alla.


Piti pyytää joku kuvaamaankin, mutta enhän mä muistanut, ja siinä talkoillessa rataa kuntoon yms ei ehtinyt kyllä paljoa ylimääräistä ajatellakaan.


Enivei, Pyry meni mahtavasti, itse kämmäilin ohjauksissa enemmänkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti