keskiviikko 20. elokuuta 2014

Mannerin treenit eilen ja tokoilut tänään

Tällainen rata, tämä tuntui todella helpolta itsestäni hahmottaa ja suorittaa:


Loviisan Koirien kentälle on tuotu uutta kenttäpohjaa, olikohan nyt kivituhkaa vai jotain vastaavaa.. nyt kun on satanut aika paljon, niin se on aika velliä paikoin.1-2-5-hyppyesteiden ja 9-putken ympäröimälle alueelle oli tullut oikein kunnon lätäkkö ja velliseos, ja samoin 13-putken ja 14-hyppyesteen välille oli tullut samanlainen, vähän pienempi vellilätäkkö. Tosi kivaa, ei siis ollut.. Aloin jo suunnitelma muutamia uusia ohjaustapoja millä saisi vältettyä vellikohdat..

Alusta lähetin alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen 1- ja 2-esteiden välivaiheilta yläpuolelta siten, että tein persjätön 2-esteen jälkeen. Ekalla kerralla olin vähän myöhässä (ja Pyry nopea), enkä tehnyt kunnollista rytmitystä renkaalle. Ensimmäisellä kerralla pääsin siis 20-esteelle asti, sitten ohjasin huonosti, ja 20-este jäi välistä. Jatkoin kuitenkin matkaa ja matka taisi päättyä 23-esteen jälkeen kun unohdin että oltiin menossa putkelle. Kokonaisuudessaan rata 20-esteelle asti oli todella sujuva, ja nopea, putken pimeeseen päähän lähettäminen kaukaa meni hyvin (Pyry irtosi nopeasti), ja valssit meni vauhdikkaasti (mitä nyt loikin lätäköiden yli), kepeille meni putkelta hyvin, ja kepeiltä A-lle hyvin. Tosi hienoa. Oli tosi upeata suorittaa Pyryn kanssa rataa, varsinkin kun se meni sujuvasti ja mentiin tosi kovaa vauhtia..

Loppuradan kanssa oli enemmän ongelmana noi lätäköt, ja se että Pyry muisti lätäköiden kohdat, ja myös alkoi himmailemaan ennen niitä. Samoin itse sekoitin koiraa kun jouduin hyppimään lätäköiden yli (olisi siis pitänyt vaan juosta lätäköiden läpi). Ekalla suorituskerralla meni loppuratakin hyvin ja vauhdikkaasti.

Sitten tehtiin muutamia korjauksia mun ohjaamiseen. 2-esteen jälkeistä persjättöä piti harjoitella, että olin nopeammin pois tieltä ja että muistin rytmittää 3-esteen kohdalla renkaalle menoa. 11-esteellä piti selkeästi myös rytmittää ja saada tiukempi käännös putken suuntaan. 20-esteelle eka tehtiin pari kertaa päällejuoksua kuvassa esteen alapuolelta, ja onnistuin ajoittamaan oikein liikkeeni ja olemaan pois Pyryn tieltä. Kokeiltiin tähän myös valssia A-esteellä ja että itse juoksin yläpuolelta estettä ja tein persjätön 20-esteen jälkeen. Tässä oli vähän ajoitusongelmia, että ehdin tarpeeksi nopeasti juoksemaan eteenpäin pois Pyryn alta. Parin harjoittelukerran jälkeen tämä onnistui tosi hienosti ja vauhti oli hyvä. Päällejuoksu ja esteen merkkaaminen toimii kuitenkin paremmin meillä. Myös 26-esteelle piti osata rytmittää oikein, jotta Pyry kääntyi terävämmin 27-hypylle, ja 27-hypylle päällejuoksun tapainen, joka toimi todella hyvin (ekalla kierroksella ohjasin takaakiertoon 27-esteelle koska jostain syystä kuvittelin sen olevan takaamentävä este - Pyryhän meni hienosti enivei).

Alussa oli tosi hyvä vire ja into, ja tietty sitten toistojen kasvaessa alkoi vähän vire laskemaan. Muutamassa kohdassa kun Pyry alkoi (mun ohjausten puuttuessa) himmailemaan, niin sain nostatettua sen todella hyvin tsemppaamalla ja "kiljumalla" sille. Kahteen otteeseen kesken radan hiipuvan energian sain nostettua ylös oikeasti kannustamalla Pyryä oikein kunnolla (kimeällä äänellä ja sitten oikein matalalla röhisevällä äänellä). Hassu koira, mutta siitä se innostui :)

Tokotreenit

Tänään tokoiltiin ihan ryhmässä. Tehtiin piilopaikkamakuu, varmaankin 1,5-2 minuuttia (kukaan meistä ei ottanut aikaa), hyvin skarppina siellä oltiin makaamassa ja skarppina myös ekalla käskyllä istumaan. Seuraamiset toimi todella hyvin, Pyryllä oli tiivis kontakti kokoajan. Jäävät toimi hyvin, ja ekalla käskyllä maasta istumaan.

Moneen otteeseen treenasin maasta istumaan/sivulle nousun häiriötä kun sopivia häiriöitä tuli, mutta joka kerta nousi heti ekalla käskyllä. Kisoissahan se on tarvinut järjestään kaksi käskyä niin paikkamakuussa kuin jäävissä. Ottaa häiriötä siis. Pitää keksiä vielä pahempia häiriöitä kuin että avustaja heittelee vieressä kiviä, pitkä odotusaika, toinen koirakko tekee seuruuta siinä ihan liki meidän ympäri tai tekee luoksetuloa jne..

Käytiin kentän ulkopuolella tekemässä luoksetulon pysäytystä. Noh, jos Pyryllä oli selkä kentän suuntaan, niin Pyry tuli hitaasti luokse, jos taas selän takana ei ollut mitään häiriötä, niin silloin tuli vauhdilla. Eli ottaa häiriötä pahastikin, eikä voi tulla täysiä  kun ei voi tarkkailla taustaa. Nyt sitten harjoitellaan sitä, että siellä selän takana on häiriötä, ehkä hyvin pienellä häiriöllä ja sitten aina lisätään sitä.

Tehtiin liikkuroituna AVO-kaukokäskyt. Viimeeksihän Pyry möykkäsi, vinkui ja teki vasta kolmannella tms.. Nyt ei tehty ollenkaan ennen liikkuroimista kaukokäskyjä, vaan tämä oli eka kerta näissä treeneissä. Pyry oli skarppina, teki nopeasti vaihdot, mutta vinkui ihan pikkaisen. On tämä ainakin edistystä. Muuten oli lähes täydellinen kokonaisena liikkeenä.

Ihan kivasti etenee taas, kohta pitäisi ottaa myös nouto mukaan tuonne kentän laidalle, ja saada sille häiriötreeniä. Aika vähän ollaan kyllä tehty kokonaisena noutoa, varsinkin viime aikoina, kun olen kadottanut (misplaced) sen noutokapulan johonkin.

Ensi viikolla onkin Loviisa-Porvoo kaupunkiottelu agilitystä, ja meidän oman seuran (Loviisan Seudun Koirien) seuranmestaruus, vielä ei jännitä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti