keskiviikko 13. elokuuta 2014

Agi- ja tokotreenit

Maanantaina oltiin pitkästä aikaa (neljään viikkoon) Heinlahdessa agitreeneissä, ja treenattiin päällejuoksua.


Ekalla kerralla päällejuoksut onnistuivat, tosin kauhoin Pyryä hirveän suurilla käsien liikkeillä esteen taakse. Kahdella seuraavalla kerralla meni tosi hyvin, olin sopivasti edellä Pyryä päällejuoksuissa ja sain hyvin pienillä liikkeillä ajoitettua esteet. Vähänkö hienoa. Joka kerta ohjasin 2-esteeltä putkeen vartalo väärään suuntaan, joten joka ikinen kerta meni ekaksi puomille takaisin. Muuten hyvä.

Sitten treenattiin erikseen vielä A:n ja puomin kontaktille menemistä, ja radan ulkopuolella keppejä ja kerran keinua. Keinu meni tosi hienosti ja vauhdilla, ja Pyry selkeästi itse hallitsin painonsiirron keinulla hyvin, ja kepit meni älyttömän hyvin ja hienolla vauhdilla joka kerta. Ja vauhti oli radallakin tosi hyvä, tosin taukoa on ollutkin. Mennään kisoihin Kouvolaan sunnuntaina, vähän vaan luulen että kepit ei mene siellä niinkään hyvin kuin kotikentällä.. - pitäisi ilmeisesti käydä vain kotikentällä kisoissa :D

Meidän treenivuorolla pääsi karkaamaan yksi (onneksi leikattu) uros kentälle rallattelemaan, ja sain onneksi Pyryn kauluksesta kiinni, ettei se päässyt moikkaamaan. Siinä taas jonkun aikaa jouduin pitämään Pyryä kiinni, kun ihan heti ei koiraa saatu kiinni. Hyvin Pyry nollasi tilanteen, heti kun koira saatiin kiinni. Ja myöhemmin hengailtiin vielä vierekkäin näiden kanssa, niin Pyrylle ei jäänyt mitään paineistumista päälle. Olisi ollut pahempi jos olisi ollut leikkaamaton uros, mutta onni onnettomuudessa.

Tänään keskiviikkona käytiin pitkästä aikaa myös tokotreeneissä (toisen treenaajan kanssa). Otin kentän ulkopuolella luoksetulon pysäytystä. Eka kerta oli hidas (piti vahdata sitä toista koiraa), mutta tämän jälkeen alkoi nopeentumaan normaaliin iloiseen vauhtiin. Kentälläkin kokeiltiin, ja suht. ok. vauhdilla tuli. Lopuksi tehtiin vauhtiluoksetulo lelulle.

Tehtiin 1 min piilopaikkamakuu, mikä oli ihan hyvä. Seuraavaksi pitää alkaa tekemään vähän pidempiä kuitenkin, varsinkin kun Pyry on aika rauhallisesti ollut piilopaikkamakuissakin.

Tehtiin myös kaukokäskyjä (äänitehosteilla, mur) ja myöskin liikkuroituna. Liikkuroituna Pyry nousi ekaan käskyyn vasta kolmannella käskyllä, ja piti sellaisetkin turhautumisälämölöt loppuliikkeen. Tätä pitää selkeästi harjoitella.

Tehtiin maahan jättämistä ja viereen tulemista ja sivulle istumaan käskemistä siten, että toinen treenaaja teki aluksi kiviä heittelemällä häiriötä (Pyryllä vaikeuksia siis häiriössä nousta istumaan ekalla käskyllä kokeissa, eli keskittyä) kun käskin sivulle. Ei ottanut häiriötä. Sitten tehtiin siten, että toinen ohjaaja seurautti koiraansa meidän ympäri ja aina jonkun odotuksen jälkeen pyysin sivulle, ja Pyry oli täysin keskittynyt minuun. No, ihan hyvä!

AVO-hyppy meni hyvin, huomasin, että jos menen seisomaan paljon lähemmäs hyppyä, niin Pyry ei mene niin sivuun toiselle puolelle, ja sen on helpompi hypätä silloin takaisin. Ja seuraamiset meni oikeastaan todella hyvin, jopa takapää kääntyi täyskäännöksessä.

Kyllä tää tästä, kunhan saadaan häiriötreeniä tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti