sunnuntai 17. elokuuta 2014

Agikisat Kouvolassa

Mulle ei vaan sovi tämä kisaaminen, aamusta oli niin paha jännitys että vatsa oli sekaisin ja melkein pyörryin. Aikaisemminhan en ole kestänyt kahta rataa kisata, kun ekan kisan jälkeen alkaa heikottaa eikä kroppa halua tehdä enää mitään. Nyt sitten kokeilin sellaista, että otin leipää ja banaania mukaan, ja söin ennen kisaa paikan päällä (aamupalan lisäksi). Tämä auttoi todella hyvin, ja hyvin jaksoin sen toisenkin radan, eikä alkanut heikottaa :)

Ekana oli hyppyrata:

En siis muistanut sanoa Pyrylle "odota" käskyä lähdössä, joten se lähti sitten ennen kuin ehdin oikealle paikalle.. yritin pelastaa vielä tilanteen, mutta Pyry ehti sitten mennä lähimpään putkeen.. Omapa oli mokani, kun en varmistanut että pysyy paikallaan. En kuitenkaan ala kisoissa palauttelemaan Pyryä takaisin, kun muutenkin se syö motivaatiota. Se kuitenkin pysyy paikallaan, jos muistan sitä siitä käskyttää. Myös kepeillä tuli joku outo virhe, yleensä tuosta kulmasta Pyry tekee hyvin itsenäisesti kepit, mutta nyt jäi välistä, pariinkin otteeseen. Voi olla että jätti sen takia välistä, että itse kiirehdin liikaa eteenpäin. Normioloissa toi olisi ollut helppo kohta, ja sitten keppien jälkeinen putken pää se vaikea kohta kun koira lukitsee herkästi sen toisen pään. Muuten meni ihan ok.. lämmintä oli, joten ei ihan kovaa vauhtia päästy.

Tässä vielä epäonninen video:


Sitten agiradalla itse olin aika skarppina, Pyry ei. Oli tosi lämmin ja aurinko paistoi täydeltä taivaalta, ja Pyry aika lailla vain läähätti, vaikka yritin pitää sitä varjossa, ja olin juottanut tasaisin väliajoin. Lähdössä Pyry alkoi tuijottamaan takaoikealla ollutta valkkariurosta (joka oli ennen meitä, mutta en ymmärrä miksi sen piti tulla koiransa kanssa siihen viereen hengailemaan), ja jouduin aika tiukasti huomauttaa Pyryä kun olin jo mennyt asemiin.

Tässä rata:


Enivei, rata meni oikein, lämpö (ja varmaan mun ärähdys) vaikutti siihen että hitaasti mentiin (ei niin hitaasti kuin KKS:n kisoissa toukokuussa), kepit oli taas HITAAAT ja samoin puomin kontaktille tuli hitaammin ja A:n harjalle jäi ihmettelemään maailmaa hetkeksi. Muuten oli ihan rauhallisen varma rata, ja tästä saatiin 2. sija ja siis LUVA (tulos -3,13). Nopeudella ei juhlittu, ja samat ongelmat edelleen vierailla radoilla korostuu, mutta LUVALUVALUVALUVA!!!! JEEE!!! Tästä ei ollut videota, kun ei ollut sopivia kuvaajia paikalla..


Kehitettävää:

  • muistaa antaa Pyrylle käsky odottaa lähdössä
  • treenataan kontaktiesteitä aina varmemmiksi ja samalla äänensävyllä
  • kepeille meno selkeämmäksi, vauhtia tulee mahdollisesti sitten joskus kun Pyry ei ota niin pahasti häiriötä ja saa varmuutta
  • treenataan valssia yms persjättöä keppien alussa ja lopussa
  • Keinulle ja muille kontaktiesteille käskysana aina samalla tavalla


Mitä onnistui
  • muistin rytmittää oman liikkeeni kontaktiesteiden ylösmenokontaktilla ja alasmenokontaktilla
  • ohjaukset toimi suurimmaksi osaksi
  • Puomin kontakti meni hienosti 
Kun itselleni ja Pyrylle tulee enemmän kisakokemusta, niin Pyrykin todennäköisesti alkaa rentoutumaan eri kentillä, ja alkaa mahdollisesti tehdä varmuudella samalla tavalla kuin omalla kentälläkin ja varsinkin kepit nopeutuvat.

2 kommenttia:

  1. Paljon onnea ekasta LUVAsta! Siitä se lähtee! Ihan oli ilmeisen hyvä idea lähteä kisaamaan. ;)

    VastaaPoista
  2. Seuraavan kerran sitten varmaan 20.9. Kotkassa, ellei jotain mutkia tule matkaan. :) Voi sitä pikkuhiljaa uskaltaa käydä kisaamassa, varsinkin jos saan tän jännityksen lopulta kuriin. Tosin meinaa tuntua että on niin paljon kaikkea muuta (koira)harrastusta, että ei sopivia kisapäiviä meinaa löytyä..

    VastaaPoista