keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kaikenlaista

Päivittäminen on jäänyt vähän vähemmälle, kun läppärini päätti jäädä muutamaksi viikoksi kesälomalle, eikä päästänyt nettiin.

Pyrykin on saanut siis lomailla tässä useamman viikon, niin agilitystä kuin tokostakin. Agilityn osalta lomailu on paljon tärkeämpää, että koira saa sen muutaman kerran vuodessa vähintään useamman viikon pätkän, jolloin ei harrasteta agilityä, jotta lihaksille tulee lepoa, ja mahdolliset jännitykset pääsevät oikeasti purkautumaan lihaksista. Meillä sopivin aika on juurikin heinä-elokuu, jolloin on muutenkin niin lämmintä (varsinkin nyt on ollut) että ei jo eläinsuojelullisista syistä kannata vetää täysiä niin agilityssä kuin missään muuallakaan.

Itsellä on periaateraja harrastamiselle 25 astetta päivälämpötila, niin ei tule vain sen takia kuumalla treenattua vahingossakaan liikaa vain siitä syystä että itse haluan koirasta huolimatta. Toki pieniä juttuja kotipihalla tehdään lämpimälläkin säällä, mutta treenikentällä tulisi tehtyä todennäköisesti aivan liikaa lämpötiloihin nähden. Itsekään en ole parhaimmillani kuumalla säällä. Kylmälle säälle ei sitä rajaa ei ole niinkään, kunhan itse vaan tarkenen ulkona. Pyry itseasiassa on tänä kesänä jaksanut todella hyvin puuhata ja riekkua lämpimilläkin säillä ja lenkit jaksaa hyvin. Pyryllä on ollut myös todella hyvä ruokahalu koko kesän, vaikka viime kesänähän jätti syömättä usein lämpimillä säillä. 

Tämä ei tietenkään tarkoita, että ei oltaisi mitään tehty.. ollaan paljon leikitty, lenkkeilty iltamyöhään ja Pyry on päässyt leikkimään kaverikoirien kanssa. Välillä ollaan ihan viisiminuuttisia käytetty tunnarin, ruudun ja vauhtinoudon treenaamiseen ihan kotipihalla, ja luoksetulon pysäytystäkin ollaan välillä tehty. Itseasiassa AVO-liikkeet ovat edelleen todella hyvässä mallissa (kotipihalla), sitten kun saataisiin siirrettyä osaaminen treenikentillekin. Tietyt liikkeet todennäköisesti joutuu ottamaan aivan alusta treenikentällä, että saadaan onnistumisia häiriössä. Vähän käytiin luoksarin pysäytystä tekemässä Loviisassa eräässä hiljaisessa puistossa ja agitreenien ohella, ja näissä paikoissa ainakin jo onnistui hyvin.

Ollaan myös kehitettyä "uusia" leikkitehtäviä, esimerkiksi erilaisten esineiden etsimistä tietyltä isolta alueelta, ja vielä suunnittelin että opetellaan keilaamaan.. paljon on tullut uusia aktivointi-ideoita vuoden 2014 Koiramestarista (tulee lauantaiaamuisin TV2:ltä). Se on kyllä piristävä ja kiva koirakisaohjelma :) Jäin jo edellisestä Koiramestarista kiinni sarjaan :))))

Alla esineiden etsimisestä kuvia, olin laittanut vain myös merkkikartiot alueen rajaamiseksi, mutta Pyry haki nekin. Se niin vielä naurattaa kun se hakee niitä, mutta ei varmaan enää sitten kun ruutua opeteltaessa koira hakee kartiot mulle :D


Viime viikolla itseasiassa vasta ollaan tehty pientä aksatreeniä parilla esteellä kolmen viikon tauon jälkeen, suunnitelmissa on käydä itsekseen tässä syksyn aikana läpi eri ohjaustekniikoiden hiomista ihan parin esteen voimin kotona ihan 5-10 minuuttia/pv enintään.

Nyt tänä syksynä mulla on treenipaikka maanantaisin Agi-Kotkissa Kotkassa, ja Loviisan Seudun Koirissa en käy ohjatuissa treeneissä (lähinnä sopivat ryhmät ovat täynnä), mutta perjantaisin on omatoimitreenit Loviisassakin, missä käydään treenaamassa ihan oman tarpeen mukaan pienellä porukalla (jotta ei tarvi ihan yksin kantaa esteitä kontista ja konttiin). Tavoitteena syksylle olisi edelleen hinkata niitä kontakteja johonkin suuntaan ja kepit "aina-nopeiksi" ja saada vähän kisakokemusta aksan osalta ;)

 Tokon osalta ollaan omatoimisessa kisatokoryhmässä, kunhan vain näiden lämpöjen loputtua päästään osallistumaan. Tokon osalta syksyn tavoitteena on saada AVO-luokan liikkeet häiriövarmoiksi, ja piilopaikkamakuuseen paljon treenikertoja muiden koirien kanssa saadaksemme rutiinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti