perjantai 12. heinäkuuta 2013

Tokopäiväkirjaa

Pyry on alkanut tokoliikkeissä kyseenalaistamaan muutamia käskyjä, esim. hyppyesteellä ensimmäinen "hyppy"-käsky ja maasta istumaan käsky. Lisäksi se jostain syystä nyt sekoittaa jäävät keskenään. Ihan hienoa, kun mahdolliseen möllitokoon on alle pari viikkoa. Alla tilanne liikkeistä, tänään tehtiin kaikki liikkeet välipalkoilla:

Luoksepäästävyys

Pitäisiköhän harjoitella.. Luulen että se sanan "valmis" treenaaminen auttaa tässäkin, kun Pyry tietää olla silloin sivulla ja kontaktissa

Paikallamakuu

On mennyt ihan hyvin, mutta ekalla käskyllä ei nouse istumaan!!! Prkle..

Seuraaminen kytkettynä

No eipä muuten olla sitä tehty taas tuskin ollenkaan. Pitää siis treenata sitä enemmän.

Seuraaminen taluttimetta

Mun mielestä käännökset on hyvät eikä veny, ihan iloisesti seuraa. Tänään tehtiin pitkä seuraaminen, ja se meni kivasti. Mutta treenataan niitä käännöksiä vielä lisää, koska koetilanteessa Pyry sitten taas rekisteröi vähän kaiken ympärillään, niin mitä vahvempi seuraaminen, sitä parempi. Sivulle tullessa meinaa muuten mennä vähän sivuun. Pitääpi palkata sitä vähän aikaa taas erityisesti vasemmalta puolelta koiran kuonoa namilla.

Liikkeestä maahanmeno & liikkeestä seisominen

Ollaan treenattu nyt enemmän seisomista, koska maahanmeno on ollut se varma nakki. No, nyt se sit oikeasti jää seisomaan maahan käskiessä, vaikka kuinka yritän painaa sitä alas katseella. Ja oon ihan varma että Pyry on osannut erotella nämä kaksi käskyä. Eli nyt kai pitää mennä vähän taaksepäin, ja pysähtyä jättäessä tms ja tehdä selkeämmät eleet (katse eteen, katse maahan). Ja maasta on nyt noussut ekalla viime aikoina, mutta mulla on ollutkin nami valmiina kädessä.

Luoksetulo

Tulee hyvällä vauhdilla kaikkialla muualla paitsi kentällä, istuu vähän vinoon. Viimeeksikin tehtiin kentän ulkopuolella luoksetulo, jotta vauhti pysyy. Muuten pitää kentällä pyytää joku avustajaksi pitämään Pyryä, että saadaan siihen vauhtia.

Estehyppy

Pyry on alkanut kyseenalaistaa mun "hyppy"-käskyä, eikä mene kuin jos käsken uudelleen. Tosin en käske uudelleen, vaan lopetetaan kokonaan ja yritetään uudelleen vähän ajan kuluttua. Tämän tietty nyt hokasin, että kun ollaan tehty sitä niin paljon peräjälkeen aikaisemmin, että se meinaa tehneensä jotain väärin. Eli kerta  yritys ja pois esteen luota. Ja siis jää edelleen liian lähelle estehyppyä sekä liian sivuun.

Nouto

Pyry hakee mielellään kapulan ja tuo sivulle. Heti kun kosken kapulaan, niin irroittaa. Eli pitotreeniä erikseen.

Estehyppy AVO

Kokeilin avoimen luokan estehyppyä, ja Pyry siis jää liian lähelle estehyppyä ja liian sivuun, että pystyisi siis hyppäämään takaisin mun sivulle. Eli tää pitäisi korjata kyllä jo nyt ALO-hypyssä. Namialusta ei tunnu auttavan (siis menee alustalle asti kun se on paikallaan, muuten jää liian lähelle),  mutta ehkä laitan jonkun näkymättömämmän alustan, jotta menis aina kauemmas...

Lisäksi agilitystä, kepit meni tänään hienosti ja treenasin kotipihalla Pyryn kanssa vähän päällejuoksua, ja sekin onnistui ihan hyvin kun ajoitus oli oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti