torstai 4. heinäkuuta 2013

Nina Mannerin agitreenit

Tiistaina oli Nina Mannerin agitreenit jälleen, ja tällainen rata:


Lähdin Mannerin treeneistä hakemaan motivaatiota treeneihin, ja sitä sain. Meillä meni mahtavasti treenit.

Ekan kerran kun näin ratapiirroksen, niin tuntui että ompa vaikea rata, että en osaa edes kysyä neuvoa todennäköisesti vaikeisiin paikkoihin. Mutta ei se ollutkaan, hyvin muistin sen, ja tarvi kysyä vain vahvistusta muutamaan kohtaan. Ja siis tää rata sopi tosi hyvin Pyrylle, koska siinä sai sopivasti vauhtia moniin kohtiin.

Aluksi tehtiin esteet 1-4 kepeille asti, puomin kontaktilla namialusta. Siten ei tarvitse itse mennä palkkaamaan kontaktille erikseen ja Pyry oppii että voin liikkua hieman poispäinkin kontaktilta. Varsinkin puomilla putken ollessa edessä sitä joutuu itse liikkumaan vähän kauemmas puomista. Panostettiin Pyryn motivointiin. Mun liike esim. ei saisi oikein töksähdellä radalla, koska Pyry hidastaa heti. Ja jos Pyryä ei kiinnosta (esim. leikkiminen) niin en saa mennä siihen mukaan, vaan panostaa omaan innostamiseen ja saada vaan esiin se Pyryn into.

Meinasin että keppejä ei pystyttäisi tekemään osana rataa kun ne olisi koiran pitänyt mennä toiselta puolelta ja itse liikkua keppien vasemmalla puolella, ja mentiin kerran ihan erikseen kepit. Manner oli kuitenkin sitä mieltä että ihan hyvin voitaisiin mennä osana rataa kun Pyry osaa hakeutua keppien alkuun vasemmaltakin puolelta. Sitten testattiin 3-esteeltä kepeille, ja hyvinhän se meni, eikä edes hidastanut alussa rytmiä. Ihan mahtavaa. Sitten tehtiin esteet 6-9 ja putken päähän lelupalkka, ja Pyry leikki ihan kunnolla. Sitten tehtiin uudelleen 6-11 ja Manner kävi leikkimässä Pyryn kanssa siellä 11-putken toisessa päässä. Tokalla kerralla Pyry menikin putkelta suoraan keinulle, vaikka itse menin puomin toisella puolella, vaikka epäilin että meniskö se kun itse olin niin kaukana. Pitäisi vaan luottaa enemmän koiraansa. Pyryllä oli kyllä tosi hyvä vauhti päällä, eikä vähiten johtunut siitä että pääsi leikkimään.

Sitten mentiin keinulta seuraavalle putkelle esteet 13-17. Koinkin yllätyksen kun keinulta lähdettiin tauon jälkeen renkaalle ja siitä koiran lähettäminen takaa. Pyry tuli ihan järkyllä vauhdilla sieltä renkaalta että hyvä kun nopeesti kerkesin ohjaamaan jotenkuten ja vauhdilla oltiinkin edetty putkelle asti ja siitä sain helposti Pyry ohjattua putken oikeaan päähän, kun jo ennen pituusestettä kutsuin sen mukaan. Ihan tosi mahtavaa. Se oli varmaan paras pätkä meidän treenissä. Sitten tehtiin uudelleen renkaalta A-esteelle (esteet 13-18) ja vauhtia löytyi. A-esteellä namialusta. Itsellä ajoitus oli aika hyvä kokoajan (paljon parempi kuin normaalisti siis), ja muistin huudella aina Pyryn ollessa putkessa oikeaa suuntaa Pyrylle.

A-esteeltä pakkovalssilla esteelle 19 ja siitä suoraan puomille (puomilla namialusta) ja puomin jälkeinen este. Aivan mahtavasti meni, ja Pyry oli kyllä Super-Pro-Poro!

Lopulta treenattiin sitten pussia erikseen, koska meillähän on ongelma se, että Pyry menee pussiin liian pystyssä, ja sotkeentuu pussiin. Manner totesi saman, että Pyry kun kulkee muutenkin pystyssä luonnostaan, niin se tosiaan on myös pussissa ongelmana. Vauhti ei ole ongelma, niin kuin alunperin kuvittelin sen alkavan hidastelemaan pussissa. Tässä sitten treenattiin namialustalla pussin päässä, että Pyry oppisi laskemaan päätä pussissa ja toinen tapa oli, että laitetaan lelu naruun, ja sitä vedetään pussista, ja Pyry laskisi päänsä saalistaessa lelua. Mannerin mielestä Pyryllä ei tarvitse todennäköisesti ihan hirveästi toistoja tuossa, että se sen hiffaa, kun Pyry on muuten niin estevarma koira ja se oppii nopeasti että on helpompi kulkea pussissa pää alhaalla.

"Kotiläksyksi" saatiin tuon pussin harjoittelu ja lisäksi Manner toivoisi Pyryyn edelleen enemmän röyhkeyttä. Eli pitäisi treenata sitä pitämällä Pyrystä kiinni, kun se jotain haluaa ja tavoittelee, ja sitten päästää irti kun se pyrkii kohti. Aluksi ihan pienemmästäkin pyrkimisestä, ja sitten kasvatetaan intoa.


Manner osaa kyllä tosi hyvin ottaa huomioon Pyryn motivaationtarpeen, ja osaa sanoa kyllä niin suoraan, jos mä meinaan mennä mukaan siihen jos Pyryä ei kiinnosta juuri sillä hetkellä. Jäi taas tosi hyvä fiilis näistä treeneistä (eli seuraavat tekniikkatreenit menee sitten päin mäntyä)..

Meillä siirtyi seuraavat tekniikkatreenit kouluttajan sairastumisen vuoksi, ja pidetäänkin treenit lauantaiaamuna. Mannerin agitreenien huumassa ilmoittauduin agiepiksiin Heinlahteen mölliradalle hurvittelemaan ensi viikolla. Nuo mölliradat pitäisi normaalisti olla sen verran yksinkertaisia, että luulen että Pyry kyllä tykkää, kunhan vaan itse en sählää.

Huomenna Pyry menee Myrskylään Vertin seuraksi päiväksi, ja lauantaina illalla Pyry pääsee mökille juoksemaan. Ja voi olla että sieltä löytyy Vertin lisäksi muitakin koiria..

Maanantaina ja keskiviikkona käytiin pikaisesti tokoa treenaamassa kentällä ja Pyryllä oli molempina päivinä hyvä vire ja into. Ollaan nyt keskitytty kentällä siihen asenteeseen lähinnä. Seuraamiset ja käännökset ovat olleet aika tiiviit, ja keskiviikkona Pyry jopa laukkasi luoksetulon kentällä, jota se ei Loviisan kentällä oo tehnyt pitkään aikaan ihan helposti. Tosin viime aikoina ollaan treenattukin vauhtiluoksetuloja. Liikkeestä seisomista ollaan treenattu, jotta se olisi vähän vahvempi kuin liikkeestä maahan, hyppyä ollaan tehty namialustalla vähän pidemmälle esteestä, ja lisäksi olen nyt panostanut tuohon maasta istumiseen, jotta se onnistuisi ekalla käskyllä AINA. Keskiviikkona tehtiin ryhmäpaikkamakuu, ja se oli aika mainio, Pyry ei lysähtänyt ollenkaan, vaan ryhti pysyi hyvänä, koira pysyi tarkkaavaisena ja ekalla käskyllä tuli istumaan.

Pyry pääsi treenikaverin kanssa maanantaina vähän "treenaamaan" metallinoutokapulaa, kun kaveri innosti Pyryä kiinnostumaan siitä. Muuten sitä ei treenatakaan kunnes normaali nouto on täysin valmis ja varma. Sitä pitäisi muuten treenatakin taas pitkästä aikaa.

Meidän kukkaispoika Pyry ja Nekku ulkona seikkailemassa












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti