keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Loma alkoi!

Tänään minulla ja Pyryllä alkoi kahden viikon loma! Tähän onkin suunniteltu agiepikset, mätsäri ja lappalaiskoiraleiri. Loman jälkeen mennään vielä möllitokoon ja paimentamaan heinäkuun lopussa (samaan aikaan kun on Kotkan Meripäivät - what was I thinking).

Möllitokon jälkeen katsotaan, että missä vaiheessa sitä kannattaisi osallistua oikeisiin kokeisiin. Nyt alkaa tuntua, että olisi kiva edetä AVO-luokan liikkeisiin kokonaan ettei junnata kokoajan samassa. Ainakaan kuitenkaan hyppyä ja luoksetuloa en tekisi ennen kuin ALO-luokka on suoritettu.

Ollaan treenattu Pyryn kanssa saalisleikkiä erityisesti, ja sitä että Pyry palauttaisi lelun minulle. Se ollaan saatu aika hyvään alkuun. Se helpottaisi treenaamista kentällä, että se ei joka kerta veisi sitä lelua jonnekin kentän laidalle. Muutenkin ollaan panostettu kentällä leikkimiseen, koska namit ei aina vain riitä. Nyt on vähän sosiaalinen palkkaus kärsinyt leikkitreenistä, mutta kaikkea ei voi tehdä samaan aikaan. Tavoitteena olisi, että mulla olisi seuraavassa Korrien koulutuksessa elokuun lopulla jollain tavalla mun kanssa toimiva koira.

Nouto on nyt siinä vaiheessa, että heitän kapulan ja Pyry hakee sen mulle sivulle. Se menee tosi hyvin, varsinkin kun tehdään enintään pari kolme toistoa, ja sitten lopetetaan. Ongelmana on vielä, että kun otan kapulasta kiinni Pyryn ollessa sivulla, niin Pyry irroittaa heti. Kuitenkin sen pitäisi saada pitämään sitä kapulaa silloinkin kun kosken kapulaan. Tähän ollaan tehty erikseen pitoharjoituksia, että annan Pyrylle kapulan suuhun ja pidän kiinni samalla kapulasta ja kehun rauhallisesti kun Pyry pitää kapulasta samanaikaisesti. Tähän pitäisi varmaan panostaa enemmän. Ruutuakin ollaan välillä tehty ulkona, mutta tässä loman aikana pitäisi enemmän panostaa myös siihen, kuten myös tokon liikkeiden palkattomuustreenaukseen (sekä liikkeestä seisomiseen ja seuraamiseen).

Eilen käytiin omatoimiagitreeneissä toisen harrastajan kanssa kentällä, ja koska meitä oli vain kaksi, tehtiin yksittäisiä hankalia esteitä.

Treenattiin Pyryn kanssa pussia, jotta Pyry laskisi päätänsä pussista tullessaan. Noh, kun siinä oli avustaja (jolla oli ihana narttu autossa) niin Pyryhän oikeasti pomppasi YLÖSpäin pussissa parisen kertaa tullessaan. No, ei sotkeentunut, mutta ei ihan ollut tarkoitus tämä. Sitten pidettiin pussin suuta vähän auki jotta Pyry näki namialusta pussin päässä, ja saatiin Pyry laskemaan päätä tullessaan. Muutaman kerran treenauksen jälkeen Pyry laski automaattisesti päätään pussissa ja tuli vauhdilla. Tosi hienoa. Tauon jälkeen tehtiin uudelleen tätä treenausta ilman että pussia pidettiin auki (namialusta osoitettuna Pyrylle), ja Pyry meni hyvin pää alhaalla. Tätä nyt tehdään ainakun on mahdollista, ja ennen kuin saadaan tarpeeksi toistoja tästä, niin ei mennä pussia ollenkaan.

Tehtiin myös keppejä hyppyesteen kautta suoritettuna, ekat pari kertaa meni hyvin, mutta sitten selkeästi tuli liikaa toistoja ja vauhti hiipui ja Pyry lopussa tuli liian aikaisin pois kepeiltä. Pitää muistaa heittää se palkka eteenpäin kepeiltä, ettei Pyry rupea vahtimaan mun kättä loppuvaiheessa. A:n kontaktia treenattiin ja Pyry ainakin nyt pysyi tosi hyvin kontaktilla ja tuli vasta kun sai luvan. Lisäksi tehtiin keinua, ja siinä pitäisi Pyry saada tulemaan vähän pidemmälle ennen kuin hidastaa. Pitää muistaa treenata seuraavan kerran (ehkä namialustalla hallitusti). Oli meillä rengaskin kentällä, jotta oli jotain mistä Pyry todella tykkäsi. Harmi vaan mölliradoilla on harvoin rengasta esteenä.

Kotona tehtiin vielä kaksi kertaa aivan mahtavasti hyppyeste - kepit - putki -yhdistelmää, ja siis Pyry meni kepit hienosti koko matkan vauhdilla. Eli kokeillaan sitten tästä lähtien tehdä aina osana rataa ja vähintään yksi hyppy ennen keppejä ja "palkkana" seuraava kiva este edessä, jotta osaa suorittaa loppuun asti ja innolla. Katsotaan mitä siit tulee.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti