sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Lauantaiaamun tekniikkatreenit: välistäveto ja esteteho

Kouluttajan sairastumisen vuoksi pidettiin pienemmällä porukalla tekniikkatreenit lauantaiaamuna. Ohjelmassa oli välistäveto ja esteteho. Estetehossa oli tarkoitus vahvistaa eri esteiden estevarmuutta, ja myöskin tehdä kääntymisiä heti esteen jälkeen.

Aluksi tehtiin välistävetoa, lähettiin muurilta, jotta sain Pyryyn hyvän vauhdin. Lisäksi Mannerin treeneissä viimeeksi Pyry otti kerran tukea muurista, niin on hyvä treenata sitä. Tosin nyt suoraan muurille mentäessä eihän se mitään tukea ottanut.

Tässä oli hyvä muistaa 2-esteen jälkeen kääntää omaa kroppaa hieman Pyryä kohti ajoissa, jotta sain Pyryn toisella kädellä ohjattua mua kohti esteiden 2-3 välistä.

Tehtiin aina väleissä tätä seuraavaa "rataa", jotta Pyry pääsi tekemään myös vauhtirataa välissä, jotta mielenkiinto pysyi, eikä tarvinut tehdä liikaa toistoja yhden/kahden esteen kanssa. Tästä Pyry tykkäsi ihan hirveesti, 2-esteen/putken jälkeen heti putkijarru ja siitä okserin kautta A-esteelle. Ollaan jopa tehty okseria ekoissa Mannerin treeneissä, eikä silloinkaan siinä mitään ongelmaa ollut, kuten ei ollut nytkään, ihan samalla tavalla se hyppäsi sen kuin muutkin esteet. Okseri siis on kahden hyppyesteen muodostama este.

Sittent tehtiin rengas ja pituusesteyhdistelmää kerran (meni ihan hyvin) ja sen jälkeen treenattiin renkaan jälkeistä kääntymistä renkaan molemmille sivuille.

Pyryn mielestä rengaseste on kaikkein paras este kaikista A-esteen rinnalla. Joten siitä on helppo saada Pyrylle vauhtia ja Pyry hakeutuu kyllä melkein mistä suunnasta tahansa renkaalle. Pyry on myös onneksi hyvin estevarma, että vaikka tein valssilla jarrun rengasta ennen merkiksi kääntymiselle (esteet 1-2), Pyry hyppäsi renkaan, ja sitten kääntyi heti mun suuntaan, eikä ennen rengasta alkanut jarruttelemaan. Molempiin suuntiin kääntyi yhtä hyvin. Pyry kuulemma yllättää kouluttajankin aina välillä, varsinkin ollessaan näin estevarma, vaikka onkin luonteeltaan rauhallinen ja voisi ihan hyvin jo alkaa jarruttelemaan ennen estettä, mutta ei tee sitä.

Käytiin tekemässä kerran leikkimisen jälkeen kepitkin, alku tällä kertaa meni hitaammin, mutta tosi hyvä vauhti keppien keskivälistä loppuun. Kumpa saisin sen vauhdin nopeammaksi aina myös alussa. Pitäisi varmaan treenata keppejä vähän useammin.....

Lopuksi treenattiin vähän taas välistävetoa, ja Pyry sai taas vähän vauhtia renkaalta. Tässä muutaman kerran Pyry meni suoraan takakautta 3-esteelle, kunnes sain oman jarruni toimimaan, ja käännyttyä tarpeeksi ajoissa   kutsumaan Pyryä välistä vetoon. Tätä pitää varmaankin treenata vähän kotonakin.

Meni ihan hyvin nää treenit, tehtiin hyvin lyhyitä pätkiä, koska oli niin kuuma ja meitä oli vaan kolme treenaamassa. Pyryn kanssa olen nyt panostanut leikkimiseen, ja sen verran edistystä on tullut että olen jopa saanut sen leikkimään joka kerta agilityssäkin, kun en ole luovuttanut. Pitää luultavasti vielä treenata sitä saalisleikkiä siten, että saisin Pyryn tuomaan lelun mulle uudestaan vedettäväksi. 

Pyry kun ei julkisilla paikoilla mielellään leiki (kun pitää olla suuri aikuinen uros), niin kouluttajaa yllätti se, että kuinka hyvä puruote Pyryllä on, kun se lopulta alkaa leikkimään. Ja siis tämä leikkiminen ei vieläkään ole lähelläkään sitä miten "röyhkeästi" se leikkii kotona. Mutta tästä se lähtee, kyllä mä vielä saan tässä sen leikkimään muuallakin kuin kotona samalla tavalla. Vähän yritettiin treenata sitä Mannerin toivomaa röyhkeyttäkin, että kouluttaja piti Pyryä renkaan takana kun houkuttelin mukaani ja muutenkin kotona ollaan treenattu vähän sitä.

Ihan jees, ensi viikolla sitten epiksiin. Meidän kouluttajakin tuossa sanoi että Pyrylle todennäköisesti 1-luokan radat on tosi hyviä ja helppoja, kun ne on sellaisia yksinkertaisia vauhtiratoja kuitenkin. Toivotaan siis että epikset menee kuten toivoin. Kilpailemaan ei nyt kuitenkaan mennä, kun haluan kepit nopeammiksi, pussin varmemmaksi (että nyt menisi siitä pää alempana) ja keinun nopeammaksi ja tietty kontaktit vielä varmemmiksi, vaikka ne nyt onkin aika hyvät.

Ilmeisesti pitää Porvoo-Loviisa kaupunkiotteluun osallistua syksyllä, koska Loviisasta ei ole paljoa osallistujia.

Illalla käytiin mökillä 50-v. synttäreillä, ja siellä oli vähän enemmänkin koiria. Pyry käyttäytyi kyllä aika herrasmiesmäisesti kokoajan. Tosin vähän tuntui paineistuvan, kun paljon muita koiria kiellettiin ja käskettiin, niin Pyry ei oikein tiennyt kiellettiinkö sitä ja mistä. Tosin mökille tuli ihan vieraita ihmisiä autolla ja kun tyhmyys tiivistyy joukossa, niin Pyrykin sitten auton pysähtyessä lähti auton luo. Ja kun auton ovi aukeni, niin PYRY OLI SIELLÄ AUTOSSA jo, ja siellä olikin vieraita koiria. Eipä siinä mitään, mä kävin kyllä ihan niskasta kiinni pitäen ottamassa Pyryn pois sieltä (kuulemma näytti hurjalta), nimittäin siellä oli vielä etupenkillä mies ja takapenkillä koirat, että jos siinä olis tullut tappelua, niin olisi ollut myös mies siinä välissä saamassa osumia.

Lisäksi Vertille ja Pyrylle tuli pieni kärhämä, kun Vertti oli kokoajan LEIKATUN harmaanorjanhirvikoiranartun Iineksen kimpussa (astumassa??) kun sitä yritettiin uittaa liiveissä ja hihnassa. Ja kun Verttiä kiellettiin niin se rupesi huutamaan, ja Pyry myös mukana, ja Vertti rupesi näykkimään Pyryä. Pyry ei kuitenkaan ollut tällä kertaa ihan mukana tässä riidassa ja vähän hämmentynyt, että vaan vastasi mutta lopetti heti kun tuli tilaa. Käytiin myöhemmin kävelemässä Vertin ja Pyryn kanssa että pääsisivät leikkimään, mutta Vertillä oli ainoastaan Iines mielessään, että ehti leikkimään vain vähän. Pyryllä onneksi oli pari muutakin narttua juhlissa seurana, ja toisen kanssa pääsi vähän leikkimäänkin. Olipa siellä sellainen pienempi uros "aidan" takana joka provosoi Pyryä, mutta Pyry ei välittänyt pätkääkään. Johtuiko se nyt siitä, että Pyry on aikuistunut vai oliko vaan niin hämmentynyt kaikesta.. Muuten Pyry oli kyllä tosi helppo kokoajan ja lähinnä vältteli konflikteja :) Ja sai tottakai lettuja illemmalla kun oli ollut niin kiltti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti