perjantai 12. heinäkuuta 2013

Agiepikset ja tekniikkatreeni: putkijarru ja päällejuoksu

Käytiin torstaina Heinlahdessa agiepiksissä, mölliradalla (ei keinua, keppejä, rengasta). Rengas olisi ollut kiva lisä, ihan vaan kun Pyry tykkää siitä niin paljon. Ehkä voidaan ilmoittautua joskus sitten kilpailevien radalle, varsinkin jos/kun saadaan Pyryn kepit ja keinu nopeammiksi ja hallitummiksi.

Oli ihan helppo rata, itse olin myöhässä ohjauksissa ja tokaan putkeen Pyry meinasi kieltäytyä kun itse taas menin liian pitkälle ja hidastin, mutta onneksi meni kuitenkin. Kolmas rima tippui, mutta ei haittaa kun Pyry aloitti niin innolla. Ja ennen pituutta en ohjannut tarpeeksi, ja Pyry meinasi mennä moikkaamaan vieressä istuneita ihmisiä.

Kontaktit Pyry otti tosi hyvin, ja muuten oli mun mielestä hyvä fiilis niin Pyryllä kuin minulla. Kun kattelin tuota videota, niin näki että Pyry oikein nautti tekemisestä ja tästä radasta. Pitkään aikaan ei olla tehty kokonaista rataa, kun tekniikkatreeneissäkin tehdään vaan pätkissä. Mutta luulen että tällaiset mölliradat on aika hyvä Pyryn motivaatiolle, koska saa tehdä tuollaista vauhtirataa. Näitä siis lisää, että saadaan tekniikan lisäksi Pyrylle tällaisia hyvän fiiliksen ratoja. :)

Tässäpä on todistusaineistoa (alussa oli kolme hyppyestettä ennen putkea - sitä ekaa ei siinä näy):


Voitettiin siis möllien maksiluokka, lähinnä kun kukaan muu ei saanut tulosta. Meille tuli 5 virhepistettä kolmannen hypyn riman pudotuksesta ja aika 35,89s ja aikavirhe -24,11 (ihanneaika 60s). Pyry sai palkinnoksi nameja ja kaksi lelua..Kivaa oli, molemmilla.





Olipa mulla siis hovikuvaaja mukana, ja videostakin sain itse napsittua muutaman kuvan tähän:







 Ja meidän ratavideosta:














Käytiin vielä epiksien jälkeen nopeasti lopuksi treenaamassa tekniikkatreeneissä, jotta multa ei jäisi väliin päällejuoksu. Putkijarruthan Pyry osaa aika hyvin.

Päällejuoksu yllättäen onnistui tosi hyvin, ja sopi Pyrylle hienosti. Ainoastaan itse olisi pitänyt liikkua nopeasti, mutta ei jääty tekemään toistoja, kun ei Pyryllä olisi pysynyt fiilis tehdä. Kuitenkin yksi kerta oli aika hyvin. Päällejuoksussahan itse liikun suorassa linjassa esteiden vieressä ja vain kädellä ohjaan Pyryn esteelle, ja liikun vain eteenpäin. Tosi kätevä tapa, ja itse ei tosiaan tarvi viedä koiraa esteille.

Tässä on rata (jonka loppua en muistanut kun ei sitä tehty), josta tehtiin vain nopeasti kaksi pätkää:

Päällejuoksu tehtiin siis pituusesteen jälkeen 7-9 esteillä liikkuen kokoajan suoraa linjaa.

Pyryn kanssa tehtiin ensin pätkä 1-5 ja koska Pyry meinaa mennä turhan pää pystyssä pussin, niin siihen päähän palkka. Parhaiten renkaalle sai koiran kun oli ohjaamassa 1-2 esteen välissä maksikokoisilla koirilla (ja vielä paremmin olisi mennyt jos olisin merkannut 2-esteellä suunnan muutoksen. Putkijarru tässä pussille oli kyllä hieno. Treenataan tätä pussia nyt niin kauan "erikseen" kunnes voin luottaa että Pyry menee pää matalana aina, niin ei sitten sotkeennu myöhemminkään. Nyt meni kyllä heti pää alhaalla, eli treeni on auttanut.

Sitten mentiin esteet 6-10, ja 10-esteellä/putkella putkijarru seuraavalle putkelle päin. No problem. Ja päällejuoksut ihan siistit. Näitä kun oppisin muutenkin käyttämään. Enempää ei tehtykään, kun tultiin aika viime tipassa ja en halunnut kuitenkaan väsyttää Pyryä enempää. Kokeiltiin vain noi tekniikkapätkät.

Seuraavalla kerralla on viimeiset tekniikkatreenit, ja kuulemma on luvassa minien SM-finaalin rata(!), ja se pitäisi sitten itse osata ratkoa että millainen tekniikka sopii missäkin kohtaa omalle koiralle. Helppo nakki, tai sit ei..... no sittenhän nähdään mitä on opittu ja ollaanko edistytty....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti