sunnuntai 5. elokuuta 2012

Perustreenausta

Tänään otettiin sellainen lyhyt sessio perustreenausta, aluksi agilitya ja toiseksi sitten tokoa. Agilityssä harjoiteltiin lähettämistä eri esteille ja sitten muutama onnistunut keppiharjoitus. Päätin jättää onnistumiseen, joten harjoiteltiin vain muutaman kerran. 

Lisäksi harjoiteltiin tokoliikkeitä. Lähinnä painoitus oli seuraamisessa kääntyminen oikeaan tai vasempaan, ja maahanmeno liikkeestä. Seisominen liikkeestä ja normaali seuraaminen menee ihan jees. Vähän harjoiteltiin myös seuraamisessa juoksua. Lisäksi esteen hyppäämistä harjoiteltiin. Ja päätettiin onnistuneeseen ylihyppäämiseen ja oikealle puolelle estettä jäämiseen. Enemmän pitäisi nyt harjoitella juuri noita kääntymisiä ja pidempiä seuraamisia. Lisäksi maahanmenoa liikkeestä enemmän. Esteen hyppääminen on myös harjoitusvaiheessa. Pitää vaan pitää Pyry mahdollisimman motivoituneena. Luin tuossa erästä tokokirjaa ja siitä sain vähän vinkkejä miten palkitsen Pyryä. Rauhallisella koiralla pitäisi käyttää ruokamotivaationa jotain mahdollisimman herkkua, ja palkitaan niin harvoin kun on mahdollista. Pitäisi etsiä se aika, minkä koira jaksaa tavoitella herkkua, ja toimia sen ajan puitteissa aluksi.

Käytiin Pyryn kanssa lauantaina myös Padasjoella sukuloimassa ja käytiin Sahti-SM kisoissa hengailemassa. Pyry käyttäytyi aivan hienosti ja vähän arka tyttö pääsi silittelemäänkin Pyryä.

Keskiviikkona mennään Kotkaan mätsäriin ihan kahdestaan Pyryn kanssa, joten katsotaan miten siellä menee. Torstaina alkaa meidän jatkoagility, jota odotan innolla. Olen lukenut myös yhtä agilitykirjaa kovasti, ja yrittänyt vähän harjoitella eri asioita noilla mun muutamalla esteellä joita tuolla pihalla on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti