torstai 9. elokuuta 2012

Syksyn agilitytreenit aloitettu

Eilen käytiin Kotkassa mätsärissä kokeilemassa miten se keskittyminen onnistuu pelkästään mun kanssa (ilman koirakavereita), niin aika hienosti meni. Pyry ei ahdistunut tai stressaantunut ollenkaan. Vähän hiljakseenhan sinne alueelle pitää mennä että ymmärtää kulkea mukana, mutta kaikenkaikkiaan meni hyvin, vaikka ihan vieressä lopulta huskylauma metelöi ja ulisi paljonkin. Saatiin sininen eikä sijoituttu. Päätä en meinannut saada ylös ollenkaan ravatessa, ja muutenkin seisoi vähän hassusti (harjoitellessa kehän ulkopuolella meni erinomaisesti). Hampaat näytti hienosti ja antoi koplatakin (varsinkin kun muistan rapsutella takapuolen päältä juuri hampaita katsoessa). Sinisten kehässä Pyry menikin jo aika hienosti, seisoi nätisti ja ravasikin ihan mun mukana "oikeaoppisesti" eli pää ei ollut maassa kokoajan. Pitäis jotenkin osata huomaamattomasti kieltää sitä haistelemasta kun tehdään töitä. Ehkä opetan jonkun sanan, joka tarkoittaa että koska tehdään töitä ja vain töitä.

Tänään aloitettiin sitten jatkoagility, ja se meni aika hyvin. Tällä kertaa tehtiin rataa, jossa on pelkkää valssaamista ja pari putkea. Alussa vähän ohjaaja (eli minä itse) ei osannut hallita kroppaansa, ja unohti missä kulmassa piti millekin esteelle mennä ja miten esteen jälkeen asetuttiin, mutta sitten alko mennä paremmin. Pyry olis kyllä osannut, jos olisin ollut selkeämpi. Ja vaikka ohjasin välillä ihan päin mäntyä, niin onneksi on fiksu koira, joka osaa joka tapauksessa mennä oikein esteelle/putkeen vaikka ohjaaja näyttää jotain muuta.

Aika paljon mulla oli myöhässä käskyt ja asetuin esteille ohjaamaan myöhässä, eli nopeuteen ja kropan asentoon pitää kiinnittää huomiota. Viimeiseksi tehtiin rataa, jossa on noita valssauksia, mutta myös mentiin tiukassa kulmassa putkeen ja sitten oli esteeltä toiselle esteelle takakautta, ja sitten näiden esteiden välistä A-esteelle, josta pituuteen ja kulmassa pari estettä eteen. Ne meni aika mukavasti, ja nyt kun ollaan paljon A-estettä harjoiteltu, niin Pyry meni aika hienosti sen, ja hidasti automaattisesti alastullessa, joten ei tarvinnut pysähtyä ollenkaan A-esteen alastulokontaktilla. Pituus meni hyvin, paitsi ohjaus sen jälkeisillä esteille ei ihan mennyt kuin piti, mutta joka kerta Pyry kyllä meni esteet joka tapauksessa (fiksu koira kun on). Muistin jopa viimeisillä radoilla kehuakin koiraa ja antaa palkkiota sille suorittamisesta. Ajattelin että voisin laittaa palkkion radan viimeisen esteen jälkeen, niin ainakin tulisi annettua oikea-aikaisesti palkkio.

Tästä se alkaa :) Vähän tuli tehtyä myös odottaessa tokoliikkeitä.

Viikonloppuna Pyry pääsee sunnuntaina hoitoon Vertin luokse, kun mennään Orimattilaan ihmisten kesken elomarkkinoille. Sitten seuraavana viikonloppuna taidan mennä vapaaehtoiseksi talkooväeksi toko-kokeeseen sunnuntaina Loviisan koiriin.

Ps. Pyry pääsi tutustumaan bostonterrieri narttuunkin tänään, ja olis se ollu niiiiin ihana..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti