torstai 30. elokuuta 2012

Agility

Tänään oli agilityssä tällainen rata, eli harjoiteltiin eteen-käskyä ja putkitreeniä.

Aluksi siis kolme hyppyestettä (maxi-korkeus tällä kertaa, olisko ollut 55-60cm), ja sitten oikealta puolelta oikean puoleiselle putkelle, oikealta puolelta keskimmäiselle putkelle, oikean (käden) puolelta vasemmalle putkelle ja sitten sieltä vielä vastakkaiseen putkeen vasemmalta käden puolelta ja sitten taas eteen kolme hyppyestettä.

Harjoiteltiin aluksi pelkästään putkiin menemistä ja sitten pikkuhiljaa otettiin hyppyesteitä mukaan kuvioihin. Pyry taas pari kertaa toisti aikaisemminkin tapahtuneen, eli lähti putkeen siitä ensimmäisestä mahdollisesta aukosta. Sitten kävi kämmi, ja Pyry jäi keskimmäiseen putkeen haistelemaan ja merkkasi sinne, ja mähän heti toruin Pyryä. No, seuraavalla kerralla tauon jälkeen Pyry ei suostunut enää menemään siihen putkeen, kun tietty oli yhdistänyt putkeen menemisen/tulemisen ja torumisen. Voi mun herkkä koirani. Sitten vaan harjoiteltiin rataa siten, että jätettiin se putki pois laskuista, ja treenattiin muilla. Pitää kattoo sit seuraavan kerran, josko Pyry olis unohtanut tuon tapahtuman ja pitää treenata kotona myös putkea.

Aluksi myös treenattiin lähettämistä eteen kolmelle esteelle, ja ne Pyry meni todella hienosti tiputtelematta rimoja ja muutenkin innokkaasti ja nopeasti. Ja koko radassa juuri noi esteet ja kaikki paitsi toi yks putki, meni hienosti. Itsekin muistin hyvin näin yksinkertaisen radan.

Pyry sai tällä kertaa tavata vähän kaikkia leidikoiria mitä paikalla oli, ja että oli ihanaa.

Treenattiin myös avun kanssa itsenäisesti keinua, ja kohta voitaisiin myös kokeilla ilman taka-apua, koska Pyry pysähtyy aika hyvin keinulla. Sitten treenattiin erikseen aika paljon keppejä, ja ne meni aika hyvin, kun itse malttaa rauhallisesti ilman hätiköimättä treenata. Ohjaajakin sanoi, että nehän meni hyvin. Ja myös harjoiteltiin rengasta, mikä teki ihan hyvää Pyrylle, kun se meinaa maxi-korkeudessa mennä sen ali. Treenattiin myös vähän eri kulmista, ja lopulta silleen että en ollut osoittamassa rengasta lähellä, vaan olin paljon kauempana renkaan ohi, kun kutsuin sen läpi. Ne meni todella hyvin.

Pyry oli muutenkin vähän vaisu tänään, ja jo aikaisemmin tänään vähän herkkä treenaamiselle, toivotaan että tästä ei ala taas seuraava herkkyyskausi. Pyry ei meinannut aamullakaan mun noustessa nousta ylös, joten vähän väsynyt se oli. Eilenhän oli jälkitreenit, mutta eipä se yleensä ole niin paljoa niistä väsynyt. Paitsi nyt mentiin paljon pidempi jälki kuin aikaisemmin. Agilityssäkin Pyry oli vähän hajamielinen eikä oikein keskittynyt samalla tavalla kuin yleensä. Pyry ei myöskään juonut ollenkaan treeneissä. Toivotaan että se olis ollut normaalia väsymystä. Sitten kyllä illalla kotona siinä taas oli virtaa vaikka kuinka paljon jakaa.

Tästä opittiin, että ehkä ei kannata harrastaa mitään muuta agilitypäivänä kuin ehkä sitä agilityä, ja taidan jättää kaikki tokoilut yms pois samana päivänä. Ja ehkä edellisenä päivänä pitää ottaa myös rauhallisemmin (paitsi ens keskiviikkona on taas jälkeä). Lisäksi pitää ottaa huomioon, että Pyryä ei voi torua agilityssä kyllä ollenkaan, pelkkä yksi kielto enintään (poikkeuksena tietty jos tekee jotain oikein pahaa). Katotaan josko seuraavan kerran menis paremmin, vaikka nytkin meni ihan hyvin ja paljon opittiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti